prowadnice szyb elektrycznych

Wszystkie informacje o elementach wnętrza Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamil_gee
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

prowadnice szyb elektrycznych

Post autor: kamil_gee »

panownie nie mam juz sily do szyby w lewych drzwiach... szybe da sie regulowac na jednym ramienu podnosnika, przestawilem na maksa (tj. szyba jak najblizej slupka) a ta dalej sie kosi w strone lusterka... Drzwi nie byly nigdy rozbierane jak dotad, folie nietkniete, prowadnice wygladaja jak nowe, smar fabryczny no igła wszystko... a ta nawet przy maksymalnych ustawieniach i tak sie kosi... Nie wiem co jest, te teflony sie wyrobily? Wszystko jest idealne, ani krzywe ani nic, uszczelki tez sa cale, proste, nic nie podeszlo... Moze da sie ja regulowac gdzies na listwie tej co trzyma szybe? Mial ktos podobny problem? Kiedys juz poruszalem ten temat ale nie uzyskalem trafnej diagnozy... Dodam jeszcze ze jak szyba wjezdza i jej sie pomoze od strony lusterka to wjedzie na gore, jak nie to cofa sie z powrotem...
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: prowadnice szyb elektrycznych

Post autor: wolga85 »

Z tego co pamiętam jak mi wypadła z prowadnic to regulowałem na oby ramionach i po metodzie prób i błędów znalazłem dobre ustawienie. Z tego co pamiętam najlepsze efekty przyniosła metoda na dojechanie szyby prawie do końca odkręcenie śrub i podciągniecie szyby do oporu ręką i ustawienie dojechanie do góry i znowu pozycjonowanie ręką ,aż się oprze i zakręcić śruby. Sprawdź czy prowadnica się nie zaciera.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
Awatar użytkownika
kamil_gee
Świeżak
Otrzymał podziękowań: 0

Re: prowadnice szyb elektrycznych

Post autor: kamil_gee »

hehehe wiesz takie ustawienia to ja juz tu testowalem na 1689369698469 sposobow z dojezdzaniem na maxa itd, od tego zaczalem :) ale regulacja sie skonczyla a ona dalej sie kosi... zastanawiam sie czy nie jest wyrobiony ten slizgacz teflonowy. Ale mowisz ze oba ramiona sa regulowane? Ja tam widzialem dwie sruby obok siebie do tego jednego, ale zeby tam cos bylo z drugiej strony...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze”