PODUCHA BLAD=>PRZEZ FOTEL?

Wszystkie informacje o elementach wnętrza Corsy B.
ODPOWIEDZ
falcon-speed
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

PODUCHA BLAD=>PRZEZ FOTEL?

Post autor: falcon-speed »

Witam serdecznie przesledzilem forum i postanowilem jednak zapytac bo moze ze zmecznenia juz nie jaze :(////
Mam taki proeblem=> swieci mi sie lapka airbagu [mam tylko poduche kierowcy]...pojechalem do znajomego sprawdzilismy tech2 i wyskoczyl blad za wysokiej [bodjaze] rezystancji zaplonnika:( blad wykasowal i bylo git prze z10 km-ow pozniej znowu sie pojawil blad .co dziwne pierwszy raz pokazal sie po wjechaniu na skreconych kolach w nazwijmy to duuza nierownosc:( a dzis po wykasowaniu nie uwierzycie ale tez po przejechaniu przez dziure:( w obu przypadkach przestwil mi sie fotel=> zaraz powiecie ze kostka pod fotelelm ale ja tam nie mam zadej kostki chyba ze zle patrze:( widze jedynie linke w otulinie... czy macie moze pomysl gdzie moze byc brak styku?? NADMIENIE ze 3 lata temu wymieiania byla tasma :( wtedy komp wykazal balad tasmy teraz rezystancji zaplonnika:( i tak na chlopski rozum co brac za zaplonnik kiedy nie mam wtyczki pod fotelem?:(
pozdrawiam i mam nadzieje ze pomozecie
CARPE DIEM !!!
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: PODUCHA BLAD=>PRZEZ FOTEL?

Post autor: -=m&m=- »

jeśli nie masz żadnych kabelków to pewnikiem masz napinacze mechaniczne, które nie powodują wystąpienia błędu, więc tam bym nie szukał przyczyny ...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
falcon-speed
Świeżak
Kontakt:

tegoz sie obawialem:( czyli co myslicie ze powodem moze byc tasma? znowu? chyba ze "fahcowiec tak to zrobil na jakis czas co by do niegio wrocic:("....ot mi sie przypomnialo, wiecie moze jak to jest=> czy owa lampka airbagu moze byc przyczyna nie przejscia przegladu rejstracyjnego? czeka mnie takowy a najnormalniej w swiecie nie mam teraz kasy co by udac sie do eleltryka:(...
p.s. czy ma ktos z was interfejs we wrocku co by sie podlaczyc i usunac bleda:)? pozdrawiam
CARPE DIEM !!!
Awatar użytkownika
corsarz
Swój
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: corsarz »

mi do swiecacej lampki się doczepił diagnosta, ale wytłumaczyłem mu fachowo że wiem dlaczego ona świeci i powiedział że ok i żebym to zrobił. Ale że z tymi fotelami udręka i non stop mi się to dzieje, to rok później jadąc na przegląd wyciągnąłem żarówkę od tej kontrolki, żeby mi znowu nie gderał że trzeba to zrobić
falcon-speed
Świeżak
Kontakt:

ot jak nie urok to ".......";( a macie moze jakies pomysly coz moze byc powodem jesli nei fotele ... czy ktos mial podobna sytuacje? i ponowie apel czy kots z was ma moze interfejs we wro? pozdro wielkie
CARPE DIEM !!!
Awatar użytkownika
marmi
Nowy

Post autor: marmi »

Jesli masz tylko poduszkę kierowcy to tam trzeba szukać przyczyny... może być tak że tasma skrętna w kieronicy ma dość i ona powoduje wywalanie błedu, bo zdarzało się nie raz że lubiła się ona przecierać...
Corsa C 1,7CDTI Z17DTH 101PS
Obrazek
falcon-speed
Świeżak
Kontakt:

NIby tak... wskazanie jest na tasme. zastaniam sie tylko dlaczego? byla wymieniona podobno na nowa 2 lata temu..oryginalna wytrzymala 11 lat.../udalo mi sie z kolega sakasowac blad [00031 Za wysoka rezystancja obwodu zapłonnika poduszki powietrznej kierowcy]...=>zawsze jest ten sam i zawsze po przejechaniu kawalka sie pojawia:( potem podczas odczytu jest info ze usterka nie wystepuje co wskazuje na chwilowo za wysoka reszystancje:( po rozkreceniu palstikow okalajacych kiere okazalo sie ze "obudowa" tasmy jest nie dopieta na dwoch zatrzeaskach=> dopiolem poprawilem kabel i nic:( dalej to samo :( chyba pozostaje mi rozebrac tasme i zobaczyc czy nie jest przetrata i skorzytac z manuala:(:) chyba ze macie inny sugestie...? pozdrawiam
CARPE DIEM !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze”