Witam.
Jestem nowym uzytkownikiem tego forum,przywitalem sie ladnie,a teraz pokaze wam czym smigam na codzien
Jest to Corsa A z roku `91,czyli juz polift.
Przy kupnie autka byl tam silniczek C14NZ ktory wchlanial w siebie litr oleju na 200km.
Kupilem ja za 400zl,gdyz szukalem autka ktore bedzie mnie wozic do pracy.
Poprzedni wlasciciel mial lekka usterke w glowce i zalozyl chromowane lusterka a`la M3 oraz strasznie duzego Mugena i chromowana kierke :0
Pierwsze co poszlo na odstrzal to kierka (teraz z Vectry A),lusterka poszly w czarny mat a tlumik skonstruowalem sam. Uzylem tlumika srodkowego z Vectry A a do niego przyspawalem koncowke owalna FK.
Poniewaz pracuje na czesciach uzywanych to trafil mi sie Kadett z silnikiem C16NZ,ktory zakonczyl zywot po strzale w tyl.
Nie zastanawialem sie duzy tylko zrobilem wymiane serducha na ten 1.6.
W sumie mialem plan aby zreanimowac Corsine ale nie chce pakowac w to auto kasy.
Jak to kazdy wie,blachara w starszych oplach jest jaka jest...
Aby nie malowac auta itp,to przeksztalcam ja w to...
CA by pico8
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: CA by pico8
Tłumik wygląda ładnie, czasem z używanych części można zrobić coś naprawdę sensownego. Jak za tą kase nie jest najgorsza, chociaż na twoim miejscu jeśli ją jeszcze posiadasz, trochę bym powoli inwestował w to autko i doprowadził do jakiegoś sensownego stanu. Zawsze można zostawić sobie je później na zabawkę, bo szkoda zmarnować tak fajny samochodzik w dodatku z takim serduchem i kupiony w sumie cenie złomu. A jesli masz dostęp do części, to powoli coś ciekawego się trafi co poprawi wygląd i osiągi. W sumie to takie coś z niczego
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
w jeszcze wiekszego trupa. masakra ladnie sie zaczela historia, a tu taki zonk.pico8 pisze: Aby nie malowac auta itp,to przeksztalcam ja w to...
Proponuje kopnac w drzwi, wybic szybe... to sa tjuny a nie tam rejestracja i blotnik phi
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
zgadzam się z piratem.wystarczył by lakier ładne koło i naprawde nic więcej nie potrzeba.za duzo tego rostu ostatnio występuje,tak mi się wydaje.
- marmi
- Nowy
porażka robić z autem takie coś.... lepiej to pomalowac dać fele i będzie ładnie się prezentowało a nie niszczyc autko rostem...
- KO$TEK
- Nowy
- Imię: Michał
- Podziękował;: 1 raz
Nie lubie papugowac innych, ale zgadzam sie z przedmowcami... Rost bywa fajny, ale nie taki. Kiedys widzialem foto bialej CB z maska w roscie, pozostala czesc na blysk. nie moglem teraz na szybko wygrzebac tego foto, jako pogladowe zalaczam to:
Jesli juz to w ta strone...
P.S. Uprzedzajac wszelkie zgryzliwe komentarze wiem ze moja własna corsa powoli robi sie ruda, a w dodatku ostatnio wyjatkowo brudna jest
Jesli juz to w ta strone...
P.S. Uprzedzajac wszelkie zgryzliwe komentarze wiem ze moja własna corsa powoli robi sie ruda, a w dodatku ostatnio wyjatkowo brudna jest