Corsarz by Deavy (CB GSi)
- deavy
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsarz by Deavy (CB GSi)
MODEL: 1993, Corsa B 3D 2 osobowa
SILNIK: C16XE+F13 wymieniony orginalny alternator na 100A z Vectry B 2.0(planowany SWAP na C20XE lub C20NE)w późniejszym czasie może kompresor
UKLAD WYDECHOWY: od silnika przelot zakończony tłumnikem Remusa
ZAWIESZENIE: zawiszenie Eibach aktualnie amory zmienione na Hart w planach glaba na max, pierwszy komplet alu Borbet A 15" przód 195/50 tył 195/55 drugi komplet alu Borbet T 16" przód chwilowo na 205/55(zmiana na 205-195/35-40) tył chwilowo na 225/45(zmiana na 225-205/35-40)
BODY: wymienione zderzaki, progi i tylnie lampy lusterka typu M3 chrom z kierunkami, początkowy lakier srebrny, potem 2 kolory matowe szary i czerwony, nastepnie malowana będzie poziomo w metaliku góra czarna dół czerwony.
WNETRZE: fotele fabryczne, tylnia kanapa wymontowana, pasy szelkowe Buess, planowane obszycie całego wnętrza w czarno-czerwoną Alcantare
AUDIO: 2 akumulatory Centra Futura po 60Ah, radio-Alpine CDA-9886R, głośniki przód 2xGround Zero GZTC 16MK2, subwoofer 2x Lanzar MAX 12 w własnoręcznej skrzyni+ wzmak Blaupunkt GTA4 Special MK2. cały sprzęt przekładam do drugiego auta a do Corsarza zakupuje nowy sprzęcik
ZDJECIA:
w takim stanie kupiłem autko
a tu foto z kwietnia 2009
po malowaniu foto z lipca (jak dobrze pamietam) 2009
fotki Corsarza ze strony MOTOKIBIC
...
zima 2010 kupno alu 16"
malowanie plastików silnika
i fotki z końca czerwca początku lipca rozebranie wnatrza i przeróbki blacharskie
jeszcze dużo roboty czeka mnie przy aucie... wszystkie foto z moimi poczynaniami będe wrzycać...
Pozdro dla wszyskich Corsomaniaków
SILNIK: C16XE+F13 wymieniony orginalny alternator na 100A z Vectry B 2.0(planowany SWAP na C20XE lub C20NE)w późniejszym czasie może kompresor
UKLAD WYDECHOWY: od silnika przelot zakończony tłumnikem Remusa
ZAWIESZENIE: zawiszenie Eibach aktualnie amory zmienione na Hart w planach glaba na max, pierwszy komplet alu Borbet A 15" przód 195/50 tył 195/55 drugi komplet alu Borbet T 16" przód chwilowo na 205/55(zmiana na 205-195/35-40) tył chwilowo na 225/45(zmiana na 225-205/35-40)
BODY: wymienione zderzaki, progi i tylnie lampy lusterka typu M3 chrom z kierunkami, początkowy lakier srebrny, potem 2 kolory matowe szary i czerwony, nastepnie malowana będzie poziomo w metaliku góra czarna dół czerwony.
WNETRZE: fotele fabryczne, tylnia kanapa wymontowana, pasy szelkowe Buess, planowane obszycie całego wnętrza w czarno-czerwoną Alcantare
AUDIO: 2 akumulatory Centra Futura po 60Ah, radio-Alpine CDA-9886R, głośniki przód 2xGround Zero GZTC 16MK2, subwoofer 2x Lanzar MAX 12 w własnoręcznej skrzyni+ wzmak Blaupunkt GTA4 Special MK2. cały sprzęt przekładam do drugiego auta a do Corsarza zakupuje nowy sprzęcik
ZDJECIA:
w takim stanie kupiłem autko
a tu foto z kwietnia 2009
po malowaniu foto z lipca (jak dobrze pamietam) 2009
fotki Corsarza ze strony MOTOKIBIC
...
zima 2010 kupno alu 16"
malowanie plastików silnika
i fotki z końca czerwca początku lipca rozebranie wnatrza i przeróbki blacharskie
jeszcze dużo roboty czeka mnie przy aucie... wszystkie foto z moimi poczynaniami będe wrzycać...
Pozdro dla wszyskich Corsomaniaków
Ostatnio zmieniony 14 lip 2010, o 10:55 przez deavy, łącznie zmieniany 3 razy.
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Re: Corsarz by Deavy (CB GSi)
Popraw linki do zdjęc bo ani jedno się nie wyświetla
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
-
- Swój
- Imię: Mateusz
to auto chyba będzie sie podobać tylko Tobie na tym forum...
wg mnie masakrato mało powiedziane
wg mnie masakrato mało powiedziane
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
-
- Nowy
Co do GSI to nic nie trzeba tu poprawiać moim zdaniem o wiele lepiej prezentowałaby się oryginalna seria z lekkimi poprawkami typu lampy przód i tył, felgi i zawiecha. Zderzak z laminatu off front GSI bym tu widział listwy boczne dokładki proste a nie kosmiczne. No ale każdy ma swoje zdanie a na temat malowania to lepiej się nie wypowiem
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
piękna Corsa, zawsze marzyłem o takim bodykicie
Koniecznie wrzucaj zdjęcia z postępu nad pracami. Nie słuchaj zazdrośników - sami na pewno by taką chcieli
Koniecznie wrzucaj zdjęcia z postępu nad pracami. Nie słuchaj zazdrośników - sami na pewno by taką chcieli
Ostatnio zmieniony 14 lip 2010, o 12:27 przez STELMI, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Chłopie ... coś ty najlepszego zrobił z tym autem
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
patrzę z ciekawości na liczbę odwiedzin tego wątku i coś czuję, że idziemy na rekord
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, o 17:13 przez -=kLaRi=-, łącznie zmieniany 2 razy.
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- Kevin_mkIII
- Bez listowiec ;-)
ja tu praktycznie nie nie pisze ale po tym jak klari mi wyslal tego rodzyna, nie umie sie powstrzymac....
chłopie... napisze tak... masz talent i fantazje, albo lepiej...... to co bierzesz (bo przeciez na trzeźwo tego nie mozna zrobic) bierz połowe albo zmien dilera
chłopie... napisze tak... masz talent i fantazje, albo lepiej...... to co bierzesz (bo przeciez na trzeźwo tego nie mozna zrobic) bierz połowe albo zmien dilera
97' VW Golf mk3 with 20VT S3 Engine
Diesel engines are for senior citizens
Diesel engines are for senior citizens
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Taka prośba komentujemy "modyfikacje" i staramy się nie robić prywatnych wycieczek.
ps. markos uważasz, że zasługuje na projekty ??
ps. markos uważasz, że zasługuje na projekty ??
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Adaś - to są komentarze tych "modyfikacji" o co kaman
LOLLL
LOLLL
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
przewiduję, że jeśli autor jeszcze coś napisze, to zaczną się wycieczki osobiste. tego chyba nikt nie lubi czytać-=kLaRi=- pisze:Adaś - to są komentarze tych "modyfikacji" o co kaman
LOLLL
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Jak wszystkim rozsyłasz linki m&m to będzie rekord jak nic
Ja patrzę i oczom nie wierzę... :0
Ja patrzę i oczom nie wierzę... :0
Może znów corsa...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
no ba! w koncu jest tjun po calosci, czy nie? nawet motur ma stjunowany - airbox, rura i korek oleju psikniete srebrzankaAdamXXL pisze:ps. markos uważasz, że zasługuje na projekty ??
nie no kurna, nie moge, zaraz udusze sie ze smiechu
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Mega spaskudzone autko Jakby było czarne to mógłby być batmobil
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
Re:
Ale pkt 2e regulaminu naszych projektów wykluczył go poza tym ten projekt powinien stanowić wzór jak nie należy modyfikować auta!markos pisze:ej, dlaczego ten sprzet zjechal z projektow do naszych aut? przeciez ma duzo zmian
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
ja tam widzę postęp taki, że na ostatniej fotce (górna część) jest front z gsi i nie widać progów i koszmarnego tyłu. autko jest przed malowaniem w trakcie zmian .. więc są jeszcze szanse. zobaczymy co będzie dalej i czy będą wyciągnięte wnioski z wcześniejszych wypowiedzi.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
ja tam widzę jakieś poszerzenia przednich błotników, które do seryjnego zderzaka gsi nie pasują za nic, więc chyba jednak pod ten przedni pług są robione ...
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
masz tak w dowodzie :0deavy pisze:MODEL: 1993, Corsa B 3D 2 osobowa
widzialem to auto kiedys na trasie: konskie - sielpia i tak sobie myslalem, co by bylo, jak kolega sie zaloguje na corsasport i pokaze to cacko. i prosze jest
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
to są prawdziwe emocjeFresh pisze:Nie jest zle, prawie jak hjundaj
Fresh dołączył(a): 13 gru 2008, o 14:39
i tyle czasu czekał do napisania pierwszego posta na forum
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Czasami mam wrażenie ze ludzie są bardzo zagubieni, bardzo chcą ale jakoś no coś, tak nie ten i nie wychodzi
Jako ze chłopy się już pozbijały, to ja może napisze na poważnie, o ile w tym przypadku się da. Zastanawiam się co napisać żeby dotarło że to co przedstawiają zdjęcia jest złe. Na początek poprzeglądaj dział projekty i zobacz jak ładnie da się zrobić corse, zauważ że fajnie jest mieć front gsi który ty masz pewnie gdzieś w szopie bo sobie założyłeś jakieś nie wiadomo jakie laminaty, no proszę Cię nie broń się tym ze każdy robi auto pod swój gust, bo to żaden argument. Nie zrozumiem tego chyba nigdy, zamiast zadbać o to żeby auto nie miało rdzy i lakier był w dobrym stanie to lepiej wyjebać, tak wyjebać bo inaczej tego się nie da ująć , pieniążki w laminaty które jakby nie patrzeć też swoje kosztują a nie sa warte swojej ceny. A pro po poruszonego już lakieru, nie chodziło mi o 2-barwne malowanie wzięte z dupy, które nijak ma się do lini samochodu, raczej chodziło mi o odnowienie starego lakieru albo pomalowanie całego auta w jakiś sensowny ładny kolor. Jeszcze ten no, pod maską, przypominają mi sie tandetne samochodziki z odpustów w wiejskich parafiach, tu chromik ze spreja tam chromik ze spreja i już cacy, no klinluk pierwszorzędny. Ale co ja sie czepiam klinluka skoro stylem pasuje do reszty.
Teraz taka dobra rada od szczeniaka, chłopie ogarnij się, wyznacz sobie coś do czego będziesz dążył, nie wiem naklej se w szopie jakieś zdjęcie dobrego gsi i rób tak żeby było dobrze a nie po tjuningowemu.
Mam nadzieje że wyciągniesz wnioski z tego że ludzie na forum toczą z ciebie i auta beke i zrobisz tak żeby było git.
Pozdrawiam.
Jako ze chłopy się już pozbijały, to ja może napisze na poważnie, o ile w tym przypadku się da. Zastanawiam się co napisać żeby dotarło że to co przedstawiają zdjęcia jest złe. Na początek poprzeglądaj dział projekty i zobacz jak ładnie da się zrobić corse, zauważ że fajnie jest mieć front gsi który ty masz pewnie gdzieś w szopie bo sobie założyłeś jakieś nie wiadomo jakie laminaty, no proszę Cię nie broń się tym ze każdy robi auto pod swój gust, bo to żaden argument. Nie zrozumiem tego chyba nigdy, zamiast zadbać o to żeby auto nie miało rdzy i lakier był w dobrym stanie to lepiej wyjebać, tak wyjebać bo inaczej tego się nie da ująć , pieniążki w laminaty które jakby nie patrzeć też swoje kosztują a nie sa warte swojej ceny. A pro po poruszonego już lakieru, nie chodziło mi o 2-barwne malowanie wzięte z dupy, które nijak ma się do lini samochodu, raczej chodziło mi o odnowienie starego lakieru albo pomalowanie całego auta w jakiś sensowny ładny kolor. Jeszcze ten no, pod maską, przypominają mi sie tandetne samochodziki z odpustów w wiejskich parafiach, tu chromik ze spreja tam chromik ze spreja i już cacy, no klinluk pierwszorzędny. Ale co ja sie czepiam klinluka skoro stylem pasuje do reszty.
Teraz taka dobra rada od szczeniaka, chłopie ogarnij się, wyznacz sobie coś do czego będziesz dążył, nie wiem naklej se w szopie jakieś zdjęcie dobrego gsi i rób tak żeby było dobrze a nie po tjuningowemu.
Mam nadzieje że wyciągniesz wnioski z tego że ludzie na forum toczą z ciebie i auta beke i zrobisz tak żeby było git.
Pozdrawiam.
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
ja mam tak w dowodzieczester 1 pisze:masz tak w dowodzie :0deavy pisze:MODEL: 1993, Corsa B 3D 2 osobowa
kolego jestem pod meeegaa wrazeniem TWej wyobrazni, gustu i kunsztuuu w dopracowaniu wygladu swej corsy...
mam nadzieje ze kolejne mody beda jeszcze ciekawsze... naprawde gratulujeeee, dla mnie wypas, nie moge sie napatrzec na te zdjecia....ogien w szopie, rewelacja