UKLAD CHLODZENIA
-
jacek35
- Świeżak
- Imię: jacek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
UKLAD CHLODZENIA
mam dziwne zjawisko mianowicie zima ubywa wiecej plynu chlodzacego niz latem,czym to moze byc spowodowane?ma na to jakis wplyw uzywanie nagrzewnicy zima?latem nagrzewnicy nie uzywam konkretnie chodzi o centralne ogrzewanie,czasem czuc w kabinie zapach goracego plynu,nie mam juz sily do tego swojego klekota chyba te silniki x12xe to zaraza
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: UKLAD CHLODZENIA
Skoro czuć go w kabinie to może być jakiś wyciek , albo nagrzewnica nieszczelna.
-
jacek35
- Świeżak
szukalem wycieku niestety nic nie znalazlem,normalnie porazka,co do nagrzewnicy nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac,poniewaz nigdy nie demontowalem nagrzewnicy
-- 18 gru 2010, o 19:49 --
ostatnio zauwazylem kropelki pary wodnej na korku od wlewu oleju,u was tez tak jest?
-- 18 gru 2010, o 19:49 --
ostatnio zauwazylem kropelki pary wodnej na korku od wlewu oleju,u was tez tak jest?
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
jeśli jeździsz samochodem na krótkich odcinkach to tak jest,silnik niedogrzany -a masz "masło"na korku oleowym?jacek35 pisze: -- 18 gru 2010, o 19:49 --
powinno Ci pomóc,na przyszłość poszukaj po forumjacek35 pisze:szukalem wycieku niestety nic nie znalazlem,normalnie porazka,co do nagrzewnicy nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac,poniewaz nigdy nie demontowalem nagrzewnicy
post1008984.html?hilit=nagrzewnica#p1008984
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
przysłoń połowę chłodnicy kartonem od strony grilla -silnik będzie się szybciej nagrzewał,masło po częsci powinno zniknąć ,chyba że mało śmigaszjacek35 pisze:maslo jest ze sobie moge kanapke zrobic,olej czysty
co do chłodniczki to jest trochę zabawy,znajdź ciepły garaż i do dzieła
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
-
jacek35
- Świeżak
wlasciwie oprocz maselka i ubytkow plynu chlodniczego nic sie na razie nie dzieje,troche wywalilem tez maselka z odmy,z rurki z pokrywy zaworow,zbieram sie by przeprowadzic akcje nagrzewnica,do pracy mam jakies nie cale 1km,wiec silnik nie lapie optymalnej temperatury,latem tez mialem troche maselka pod korkiem ale przegonilem opelka do zakopca i maslo zniklo i plynu nie wiele ubylo
-- 19 gru 2010, o 14:49 --
z ubywaniem plynu walcze od ponad roku jak tylko kupilem corsine,popelnilem blad przy zakupie nie zajrzalem do zbiorniczka wyrownawczego,kontaktowalem sie z wascicielem mowil ze mial problem z chlodnica rozczelnila sie podobno mechanik wlozyl mu nowa chlosnice,ale na nowke mi ta chlodnica nie wyglada,na dole w rogu widac mala korozje,sprawdzalem chlodnice nigdzie nie widac by cos kapalo
-- 19 gru 2010, o 14:49 --
z ubywaniem plynu walcze od ponad roku jak tylko kupilem corsine,popelnilem blad przy zakupie nie zajrzalem do zbiorniczka wyrownawczego,kontaktowalem sie z wascicielem mowil ze mial problem z chlodnica rozczelnila sie podobno mechanik wlozyl mu nowa chlosnice,ale na nowke mi ta chlodnica nie wyglada,na dole w rogu widac mala korozje,sprawdzalem chlodnice nigdzie nie widac by cos kapalo
-
misiekaminski
- Świeżak
- Imię: Michał
Sprawdz zawór nagrzewnicy, u mnie jest tak usytuowany(nie wiem jak u Ciebie), że kapało idalnie na ziemie i parowało, także też mi ubywało i nie wiedziałem jak. Potem jak mi tłoki popekały to siedziałem troche pod samochodem i znalazłem jak mi po głowie kapnęło kilka razy, że właśnie z zaworu się powoli sączyło. Nowy kosztował 20zł chyba więc wydatek nie duży:)
Michał K
-
jacek35
- Świeżak
KONKRETNIE JAKI ZAWOR NAGRZEWNICY MASZ NA MYSLI?JAKIES WSKAZOWKI PROSZE,PUNKT ZACZEPIENIAmisiekaminski pisze:Sprawdz zawór nagrzewnicy, u mnie jest tak usytuowany(nie wiem jak u Ciebie), że kapało idalnie na ziemie i parowało, także też mi ubywało i nie wiedziałem jak. Potem jak mi tłoki popekały to siedziałem troche pod samochodem i znalazłem jak mi po głowie kapnęło kilka razy, że właśnie z zaworu się powoli sączyło. Nowy kosztował 20zł chyba więc wydatek nie duży:)