CB GSI by KłopotMC
-
- Świeżak
- Imię: Marek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
CB GSI by KłopotMC
Witam ponownie:) Od 19.04.2011 jestem właścicielem samochodu Opel Corsa B GSI
a wiec teraz opis:
SILNIK: c16xe 109KM 150 Nm
UKŁAD DOLOTOWY: seria
UKLAD WYDECHOWY: seria
UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F15
ZAWIESZENIE: seria GSI
HAMULCE: 256/20
WNETRZE: tapicerka, fotele i kanapa GSI, kierownica D&W
WYPOSAŻENIE ABS, wspomaganie, szyberdach
PLANY:
oj są
a wiec teraz opis:
SILNIK: c16xe 109KM 150 Nm
UKŁAD DOLOTOWY: seria
UKLAD WYDECHOWY: seria
UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F15
ZAWIESZENIE: seria GSI
HAMULCE: 256/20
WNETRZE: tapicerka, fotele i kanapa GSI, kierownica D&W
WYPOSAŻENIE ABS, wspomaganie, szyberdach
PLANY:
oj są
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: CB GSI by KłopotMC
Troszeczke pochaśtana ta GSi'ka... Doprowadź ją najpierw do fabryki a potem modzisz dalej
Nie ma źle, troszkę się zaopiekować z zewnątrz i dobre będzie... Dobra rolka, machen gleben i juz bedzie lepiej...
A jak motorownia i wnętrze ? W sensie stanu...
Nie ma źle, troszkę się zaopiekować z zewnątrz i dobre będzie... Dobra rolka, machen gleben i juz bedzie lepiej...
A jak motorownia i wnętrze ? W sensie stanu...
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Bear ja z nim po to byłem, dół troche słychać. . . wnetrze zadbane jak na 179tys podłoga zdrowa tylko z tyły progi troche lipne ale wszystko sie zrobi:) tzn już sie robi:) ogólnie to mam dar przekonywania bo chciał kupić COLTA:)
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Niech robi Konik, niech robi Nie po to to kupił coby stało i ruściało
Dużo się ostatnio tych srebrnych CB robi u nas hehe
Licze, że jakieś fotki z prac będą
A co do dołu, no niestety to bolączka tych silników - trzeba o nie dbać. A i oplowskie silniki te stare mimo, że moim zdaniem jedne z solidniejszych to lubią mieć fochy... Cza będzie przy rzucie większego funduszu zrzucić czapkę, miskę i zrobić by dalej dawalo godnie rade i tyle... Po malutku...
Tym bardziej ze chlop jest właścicielem auta ledwo ponad tydzień
Dużo się ostatnio tych srebrnych CB robi u nas hehe
Licze, że jakieś fotki z prac będą
A co do dołu, no niestety to bolączka tych silników - trzeba o nie dbać. A i oplowskie silniki te stare mimo, że moim zdaniem jedne z solidniejszych to lubią mieć fochy... Cza będzie przy rzucie większego funduszu zrzucić czapkę, miskę i zrobić by dalej dawalo godnie rade i tyle... Po malutku...
Tym bardziej ze chlop jest właścicielem auta ledwo ponad tydzień
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Re:
markos, na to wychodzi, że musisz sobie znowu kupić corse hehe!markos pisze:
a ja ciagle czekam i czekam i doczekac sie nie moge, az ktos zrobi corse, ktora bedzie tak wygladac. czysto, zgrabnie, jak normalne auto ze sportowym zacieciem.
co za motor w tym colcie ? sorry za OT
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
Ładna Corsa,tylko dbac o nią.
P.S jeśli sie nie myle jest to Colt od użytkownika Kleju? jest fajnie zrobiony,ale skoro właściciel niema zamiaru sie nigdzie gonić itp to mogł kupic 1.3,1.6 i zrobić wizualnie a ten silnik oddać komuś kto wie jak go wykorzystać...
P.S jeśli sie nie myle jest to Colt od użytkownika Kleju? jest fajnie zrobiony,ale skoro właściciel niema zamiaru sie nigdzie gonić itp to mogł kupic 1.3,1.6 i zrobić wizualnie a ten silnik oddać komuś kto wie jak go wykorzystać...
-
- Świeżak
Wczoraj do mojej corsy kupiłem:
1) Sworznie wahacza x2
2) Końcówki drążków x2
3) Osłone przegłubu
4) Linki ręcznego
5) Zestaw sprężynek do szczęk
6) Szczęki hamulcowe
7) Łożysko koła tył
8 ) Uszczelka pokrywy zaworów
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja tez nigdzie sie nie gonie, to mam zrobic swap na d13 w civicu? a tak wlasciwie to co to znaczy gonic sie?gawron pisze:jest fajnie zrobiony,ale skoro właściciel niema zamiaru sie nigdzie gonić itp to mogł kupic 1.3,1.6 i zrobić wizualnie a ten silnik oddać komuś kto wie jak go wykorzystać...
Ostatnio zmieniony 8 maja 2011, o 12:58 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
oj markos markos nie kuś Kłopota bo jeszcze zmieni zdanie i moje starania pójdą na marne
Widze ze prace sie posuwają z Corsą najpierw ją doprowadz do odpowiedniego stanu technicznego a nastepnie kup felge:)
Widze ze prace sie posuwają z Corsą najpierw ją doprowadz do odpowiedniego stanu technicznego a nastepnie kup felge:)
-
- Świeżak
Panowie wszystko z czasem się zrobi i z kolejną wypłatą na razie technicznie trzeba porobić ale to już jak widzicie załatwione i zostało troszkę wizualnej robotki ale jak to mówią Panowie nie od razu Rzym zbudowali
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
markos bron boże niemiałem zamiaru na nikogo wskakiwać.To w takim razie po co Ci taki mocny silnik,i tyle kasy wpakowane w niego ? tylko mi nie mów że do własnej satysfakcji bo w to akurat nie uwierze.Colt na zdjeciach jest fajny, duzo w nim zostało zrobione,i z tego co wiem(a może sie myle) jedyny taki w Polsce,ale takie auto trzeba wykorzystywać na 1/4 mili lub torze,bo ma do tego potencjał,takie jest moje zdanie tyle Sorry za OT
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Sorry za OT... Ale Twoim zdaniem po co Klari tyle grzebie przy swojej CB pakując tyle kasy, dając do pieca czy chromu czy coś tam jeszcze najdrobniejsze detale, śrubki itp. których i tak w większości nie będzie widać, czyści komorę silnika w drobnych szczegółach dając ja w lakier, usuwa z auta niemal 100% konserwacji itp. żeby wszystko wyczyścić i zakonserwować o nowa... ma auto rozebrane do takiego stopnia, że drugi garaż to są taile z tej corsy... Auto się pokaże na jakimś zlocie itp... ale na pewno nie będzie się dragać, nie pójdzie do muzeum czy coś... Kupa kasy, jeszcze więcej roboty... Po co... For fun dla siebie i własnej satysfakcji...gawron pisze:markos bron boże niemiałem zamiaru na nikogo wskakiwać.To w takim razie po co Ci taki mocny silnik,i tyle kasy wpakowane w niego ? tylko mi nie mów że do własnej satysfakcji bo w to akurat nie uwierze.Colt na zdjeciach jest fajny, duzo w nim zostało zrobione,i z tego co wiem(a może sie myle) jedyny taki w Polsce,ale takie auto trzeba wykorzystywać na 1/4 mili lub torze,bo ma do tego potencjał,takie jest moje zdanie tyle Sorry za OT
Po mojemu tak samo kolega markos wygrzebał swoje auto... Po co mu zielone koła, detale JDM'owe ściągane zza granicy, mocno wygrzebany silnik... Znowu w chu%& kasy i roboty... Dla siebie, dla tego, że ma takie auto, że ma taką zachciankę, ma możliwośći i po to że się da...
A abstrakując już w mniejsze projekty i koszta... np. mój... Po co do auta wartego 3000-4000 kzł pakowac kasę na zawias, felgi, nowy lakier, wydechy, swapy (a nie kosztuje to i wiele innych rzeczy po 1 zł za każdę z tego co wiem) skoro się to nie opłaca a ja np. też nie jeżdżę na dragi itp... Auto mam dal siebie i dlatego, że takie mi się podoba bardziej jak fabryka... A jeżdżę nim do roboty, na zakupy z żoną, z małym synem na wypady...
Ogółem to wielki z mojej strony...
PEACE AND LOVE !
-
- Świeżak
GoSIa w końcu odebrana od mechanika został wydech i progi a później czas na jakiś wizual pozytywnie ale KONIK przyznasz że łapka ładnie chodzi