!markos pisze:marcinboree pisze:opony zmienię z 195/50/15 na 175/55/15 może komfort wzrośnie
ze co?

wez kalkulator do reki i to policz
ja pierdziele w ogole co za problemy tutaj sie ostatnio pojawiaja.. niewygodnie ci? to na jaka cholere zakladales 15"?
a komfort to pojecie tak szerokie i odbierane tak indywidualnie, ze nie da sie tutaj udzielic ZADNEJ rady. jednemu jest komfortowo jak ma kontrole nad samochodem, innemu jak jedzie na kanapie, ktorej kola odrywaja sie od ziemi na wychlastanych amortyzatorach
jesli musisz zmienic zawias (caly zawias? lacznie ze sprezynami? PO CO?), to ja proponuje ograniczyc sie do kupienia jakichs amortyzatorow. jak ma byc kanapa, to oczywiscie jakichs najtanszych shitowych olejowych, bo na gazowo-olejowych bedzie ci za twardo

15 ' mi się podobają i tyle . i zostają ./
opona wzorcowa
165/65/14 ----- 570.1 mm 0 mm 0 % --------------- 50 km/h 100 km/h 150 km/h
zamiennik 1
175/55/15 ------ 573.5 mm 3.4 mm 0.59 %-------------50.3 km/h 100.59 km/h 150.89 km/h
Czyli nie bawić się w zestawy sportowe
nawet regulowane bo mi to nic nie pomoże !???
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 49545.html
autem nie robię zawrotnych prędkości

jeżdżę max 90 /h więc trzyma się drogi .
(bo za wiele ta jednostka koników nie, jest w tabeli jako ostatnia)
powiedzcie mi jeszcze czy kurczowo trzymać się oryginalnych części GM jeśli chodzi o zawiechę czy można brać ryżowy szajs ... nie chcę robić zawieszenia co rok szczególnie że różnica w cenie mnie nie zabije.
na razie pojadę wymienić amorki skoro radzicie ( gazowe mówicie za twarde czyli zwykłe olejowe)
jeśli kupię z forum sprężyny lekko obniżające -30- 40 to automatycznie utwardzę zawieszenie ?
końcówki drążków
sworznie z całymi wahaczami
gumy belek
???? coś jeszcze powinienem ???