Witam
Mam dziwny problem i nie wiem jak go ugryźć. Mianowicie. Zlokazlizowałem ostatnio problem jaki borykał moją CB. Zawieszanie się na wysokich obrotach, poszarpywanie etc. Na 90 % mam dziurę w dolocie bo przy mocniejszym depnięciu słychać bardzo głośny syk powietrza (z pod kolektora) po czym silnik jakby się lekko przyduszał. Ale nie to jest tym problemem. Tej domnienanej dziurze towarzyszyły dwa błędy przepływki (67) i TPSa. Ostatnio chciałem sprawdzić czy nie pojawił się jakiś inny błąd i tu jest mój problem. W momencie zwarcia pinów i rozpoczęcia odczytu z pod maski dobiera dziwne "rytmiczne" chrobotanie. Dobiega ono prawdopodobnie z przepustnicy bo w okolicy jej jest najgłośniejsze i górna część kolektora po stronie przepustnicy drga wraz z tym chrobotaniem. Dźwięk to jakby coś kręcącego się.... obstawiam, iż to krokowiec tyle, że wcześniej takie coś nie występowało i chyba nie powinno. Może ktoś coś poradzić ?
Dziwne chrobotanie
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Dziwne chrobotanie
Podczas odczytu błedów jest testowany krokowy (chodzi w kółko od pozycji min do max spowrotem).
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Dziwne chrobotanie
Wielkie dzięki właśnie o to mi chodziło
Wydawało mi się, że wcześniej tego nie było a nie wiedziałem o testowaniu. Powinien być on słyszalny z zewnątrz przy zamkniętej masce? Bo jest on dość głośny i trochę chrobocze jak dość mocno zurzyty silniczek (jakby obciera).
Corsa - sold