Corsa Mustanga
- mustang33
- Świeżak
- Imię: Dawid
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa Mustanga
Witam serdecznie!
Chciałbym wam przedstawić swoją Corsę, którą zakupiłem we wrześniu ubiegłego roku. Jestem bardzo zadowolony z samochodu, daje dużo radości z jazdy i jak na razie bezawaryjny.
MODEL: CORSA B
ROK PRODUKCJI: 1997
SILNIK: x1,6xe – 106 KM
UKŁAD DOLOTOWY: estetycznie wykonana dziura w puszce
UKŁAD WYDECHOWY: wycięty środkowy, końcowy dedykowany firmy A.T.U.
ELEKTRONIKA: seria
UKŁAD NAPĘDOWY: seria
ZAWIESZENIE: sprężyny Eibach Pro-Kit czarne -30mm, rozpórka przednia górna Wiechers, rozpórka przednia dolna El-Tec
FELGI: Irmisher Ronal 16” et 42 7 cali (wypiaskowane i pomalowane proszkowo na biało)
OPONY: Toyo Proxes T1-R 195/45R16 80 V
UKŁAD HAMULCOWY: przód: tarcze 256/20 ATM Mikoda (wentylowane, nawiercane, nacinane), klocki Ferodo Premier
BODY: tylne lampy włoskiej firmy FIFFT, przednie ARTREB
ŚRODEK: białe zegary, chromowa ramka dźwigni biegów, nowe mieszki skórzane, sportowa kierownica
CAR-AUDIO: radio JVC, przód seria, na tylnej półce głośniki JBL GTO 626e, do tego wzmacniacz Blaupunkt GTA 200 Flash i tuba basowa GTB Blaupunkt 300.
WYPOSAŻENIE: airbag, wspomaganie, central, elektryczne szyby, abs, kubełkowe fotele
Póki co zmian nie ma dużo, ale z czasem będzie ich przybywać. Planów jest cała masa i zobaczymy co z tego wyniknie
Auto po zakupie:
Uploaded with ImageShack.us
Obecny setup:
Chciałbym wam przedstawić swoją Corsę, którą zakupiłem we wrześniu ubiegłego roku. Jestem bardzo zadowolony z samochodu, daje dużo radości z jazdy i jak na razie bezawaryjny.
MODEL: CORSA B
ROK PRODUKCJI: 1997
SILNIK: x1,6xe – 106 KM
UKŁAD DOLOTOWY: estetycznie wykonana dziura w puszce
UKŁAD WYDECHOWY: wycięty środkowy, końcowy dedykowany firmy A.T.U.
ELEKTRONIKA: seria
UKŁAD NAPĘDOWY: seria
ZAWIESZENIE: sprężyny Eibach Pro-Kit czarne -30mm, rozpórka przednia górna Wiechers, rozpórka przednia dolna El-Tec
FELGI: Irmisher Ronal 16” et 42 7 cali (wypiaskowane i pomalowane proszkowo na biało)
OPONY: Toyo Proxes T1-R 195/45R16 80 V
UKŁAD HAMULCOWY: przód: tarcze 256/20 ATM Mikoda (wentylowane, nawiercane, nacinane), klocki Ferodo Premier
BODY: tylne lampy włoskiej firmy FIFFT, przednie ARTREB
ŚRODEK: białe zegary, chromowa ramka dźwigni biegów, nowe mieszki skórzane, sportowa kierownica
CAR-AUDIO: radio JVC, przód seria, na tylnej półce głośniki JBL GTO 626e, do tego wzmacniacz Blaupunkt GTA 200 Flash i tuba basowa GTB Blaupunkt 300.
WYPOSAŻENIE: airbag, wspomaganie, central, elektryczne szyby, abs, kubełkowe fotele
Póki co zmian nie ma dużo, ale z czasem będzie ich przybywać. Planów jest cała masa i zobaczymy co z tego wyniknie
Auto po zakupie:
Obecny setup:
Ostatnio zmieniony 25 gru 2013, o 23:19 przez mustang33, łącznie zmieniany 4 razy.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Corsa Mustanga
Felgi i tylne lampy robią robotę przydałoby się ją trochę posadzić i byłby to doskonały przykład jak niewielkim kosztem można poprawić seryjny wygląd corsy
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
felgi robią swoje
ale tak jak m&m mówi gleba
ale tak jak m&m mówi gleba
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- Krzy Krzy
- Nowy
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Hehe, jakbym widział swoją Corse
Ładne felgi
Teraz zadbaj o glebę.
Ładne felgi
Teraz zadbaj o glebę.
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE ...
- Pit_Bull89
- Świeżak
- Kontakt:
no corsinka felga też super pasuje troszke niżej i miodzio może gril jeszcze bez znaczka i arteby?
- mustang33
- Świeżak
Obstawiałem, że prawie każdy napisze "na glebe z nim".. i się nie myliłem Faktycznie na tych kołach i tym zawiasie wygląda trochę śmiesznie. Najpierw zajmę się hamulcami, muszę kupić tarcze 256/20 i do tego klocki bo stary zestaw już się kończy. Dzięki za miłe opinie
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ladan sztuka, kupuj jakies amorki i springi Eibacha lub caly kit eibacha i bedziesz zadowolony
kiedys byla o tym mowa, ale juz nie pamietam. ta corsa w serii miala na pewno 256x20, a nie 236x20?
kiedys byla o tym mowa, ale juz nie pamietam. ta corsa w serii miala na pewno 256x20, a nie 236x20?
- KO$TEK
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Fakt, ladna sztuka... co do gleby wiekszosc w tym wypadku ma racje
Co do hebli... poszlo pw...
Co do pozostalych rzeczy to gdzie zgubiles front gsi?
- mustang33
- Świeżak
Jeśli chodzi o zawieszenie to myślałem nad gwintem MTS, bo kusi regulacją wysokości i oczywiście ceną. Z tego co widziałem na forum, to podoba mi się obniżenie -40mm w corsie. Niestety przy tych kołach pewnie trzeba będzie coś modyfikować aby nie przycierało.Porszak pisze:ladan sztuka, kupuj jakies amorki i springi Eibacha lub caly kit eibacha i bedziesz zadowolony
Z tego co wiem to po 95 roku Corsy 1.6 nie posiadały frontu i progów typowych dla gsiKO$TEK pisze:Fakt, ladna sztuka... co do gleby wiekszosc w tym wypadku ma racje
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
zanim kupisz gwint sprawdź czy przy tych 16 i z takim et gwint tam wejdzie.
ja osobiście nie kupilbym gwintu, nie jezdzilem na nim. ale majac eibacha z dobrym amorkiem nie bedziesz załował.
ja osobiście nie kupilbym gwintu, nie jezdzilem na nim. ale majac eibacha z dobrym amorkiem nie bedziesz załował.
-
- Świeżak
Faktycznie kółko i lampy robią robotę
Niewielki koszt a wygląd od razu mocno na +
Niewielki koszt a wygląd od razu mocno na +
- mustang33
- Świeżak
W Opelku zawitały nowe hamulce. Wybór padł na niskobudżetowy zestaw, a więc Mikoda (nawiercane i nacinane) + klocki Ferodo Premier. Został wymieniony płyn hamulcowy, zaciski i bębny pomalowane na czerwony kolor. Póki co z zestawu jestem zadowolony, różnica jest odczuwalna ale wynika to pewnie z tego że stary zestaw był już mocno zużyty.
Fotka:
Trochę odbiegając od tematu, dzisiaj byłem na badaniu technicznym i facet zaczął robić mi problemy z powodu kół, ponieważ wystają poza obrys samochodu. Nie wiem jak się do tego odnieść, bo patrząc od góry koła są schowane w nadkolach, jedynie wystają delikatnie przy dołu:
Miał rację?
Fotka:
Trochę odbiegając od tematu, dzisiaj byłem na badaniu technicznym i facet zaczął robić mi problemy z powodu kół, ponieważ wystają poza obrys samochodu. Nie wiem jak się do tego odnieść, bo patrząc od góry koła są schowane w nadkolach, jedynie wystają delikatnie przy dołu:
Miał rację?
-
- Świeżak
Diagnosta ma zawsze rację, bo i co mu Zrobisz
A co do tarcz Mikoda, to tyle opinii ilu użytkowników
Od bardzo pozytywnych, aż po najgorsze
A co do tarcz Mikoda, to tyle opinii ilu użytkowników
Od bardzo pozytywnych, aż po najgorsze
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Dokładnie, zrób tak jak Porszak mówi. A jak chcesz mu udowodnić no to waga w dłoń podjedź pod stację przyłóż do sierpu w najszerszym miejscu zrób pion i udowodnij że nic nie wystaje poza obrys, będzie coś gadał to zapytaj sie czy widział auto które ma tak popapraną zbieżność, że koła chowają się dołem równo z kształtem nadwozia.
Śruby kół i brak dekielków straszą strasznie, reszta mi sie bardzo podoba.
Śruby kół i brak dekielków straszą strasznie, reszta mi sie bardzo podoba.
- mustang33
- Świeżak
Jak niebiescy się doczepią to będę się przejmował, póki co mnie nie prześladują
Na tym zdjęciu faktycznie źle to wyglada, w realu jest lepiej. Co prawda mam dekle do felg, ale w nich moich zdaniem jest jeszcze gorzej. Ze śrubami coś zrobić i będzie lepiejmaximo pisze:Śruby kół i brak dekielków straszą strasznie
-
- Nowy
Bardzo ładny lakier, białe koło pasuje do niego
Biały człopak z czarna muza na japońskim systemie
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
niebiescy prędzej się czepią braku odblasków (ja przynajmniej na fotkach nie widzę) niż kółek
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- Volter
- Nowy
- Imię: Tomek
- Podziękował;: 2 razy
Moje koła wystają dosyć sporo i nie miałem, żadnych problemów z przeglądem. Musisz zmienić diagnostę- z tymi co mają za dużo pieniędzy nie gadaj...
- mustang33
- Świeżak
Pytałem dwóch policjantów i faktycznie jeżeli chodzi o koła to oni nie widzą problemu, natomiast każdy zarzucił mi brak odblasku, więc muszę sobie takowe sprawić
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Jakiego odblasku ?
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
- marek-rz
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Przy jego lampach tylnych wymagany jest odblask barwy czerwonej według przepisów, a tak ogólnie to ładna corsaprymasso pisze:Jakiego odblasku ?
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Aha, no popatrz nawet nie zwróciłem na to uwagi.
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
- mustang33
- Świeżak
Dawno już nic nie pisałem w swoim temacie, pomimo, że forum systematycznie odwiedzam postanowiłem skromnie i krótko opisać jakie zmiany nastąpiły w autku. Przede wszystkim mam w końcu obniżony samochód, posłuchałem Porszaka i zakupiłem używane w dobrym stanie sprężyny Eibach Pro-Kit czarne -30mm. Bardzo fajnie się jeździ, nie jest za twardo, a w zakrętach również przyjemnie Kolejne zmiany to sportowa kierownica (już nie pamiętam firmy), sportowe chlapacze (przód), kilka naklejek (związane z wirtualnymi rajdami), na przodzie wylądowały ARTREBY, estetycznie wykonana dziura w układzie dolotowym (według instrukcji Porszaka ), wyrzucenie tłumika środkowego, wstawienie końcowego dedykowanego firmy A.T.U i pomalowanie seryjnych felg 14' w czarny mat. Efekt dźwiękowy Corsy po tych kilku modyfikacjach przerósł moje oczekiwania, jest genialnie
Odblaski na tyle również zawitały, także niebiescy nie będą się czepiać
Odblaski na tyle również zawitały, także niebiescy nie będą się czepiać
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Dobre mody, szczególnie te "moje" .
Opusciłeś sobie kolumne kierownicza czy taka wysokość kierownicy jaka wyszła z naba Ci odpowiada?
Opusciłeś sobie kolumne kierownicza czy taka wysokość kierownicy jaka wyszła z naba Ci odpowiada?
- mustang33
- Świeżak
Szczerze mówiąc nie zmieniałem wysokości, ale dobrze mi się jeździ chociaż nie jeździłem przy innym ustawienu więc może okazać się lepsze. Po zimie coś pokombinuje najwyżej, teraz jak mrozy są to nie mam ochoty robić przy aucie, szczególnie, że nie mam garażu..
- mustang33
- Świeżak
Małe nowości w samochodzie: na pokład wpadły rozpórki, przednia górna Wiechers i przednia dolna El-Tec. Autko stało się stabilniejsze, szczególnie przy hamowaniu z dużych prędkości. Wymienione zostały również bębny, szczęki i płyn hamulcowy. Corsa dalej spisuje się świetnie i na ten rok jest już zaplanowane kilka modów, o których będę informował po wykonaniu prac
Kilka aktualnych fotek:
i filmik jak się odpycha:
[video][/video]
Kilka aktualnych fotek:
i filmik jak się odpycha:
[video][/video]
- CorsaCG
- Nowy
Felgi w bieli robią robotę
Dobrze że wróciłeś do ori. tylnych lamp z Corsy .
Moim zdaniem to jedyne lampy z którymi jej do twarzy, aczkolwiek patrzymy od d...strony
Najważniejsze że autko daje frajdę podczas jazdy.
Btw. musiałbym się w końcu zebrać i strzelić kilka fotek swojego butelkowo zielonego Cors'ina
Dobrze że wróciłeś do ori. tylnych lamp z Corsy .
Moim zdaniem to jedyne lampy z którymi jej do twarzy, aczkolwiek patrzymy od d...strony
Najważniejsze że autko daje frajdę podczas jazdy.
Btw. musiałbym się w końcu zebrać i strzelić kilka fotek swojego butelkowo zielonego Cors'ina
- mustang33
- Świeżak
wróciłem do tych lamp z przymusu, bo w zimie jeden zakręt na ręcznym nie wyszedł no i rozwaliłem lampę, aczkolwiek oryginalne są ładne i zostaną. Z przodu chwilowo nie ma artrebów bo się naprawiają