Brak biegów w Corsie

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
lapccia22
Bez listowiec ;-)
Imię: Łukasz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Brak biegów w Corsie

Post autor: lapccia22 »

Witam serdecznie! Mam ogromny problem ze znalezieniem jakiegoś postu zawierającego odpowiedź na moje pytania więc rad nie rad muszę napisać. Wczoraj wracając z pracy podgoniłem corse i wrzuciłem na luz. wrzucając ponownie 5-bieg już nie mogłem tego zrobić, więc zeszłem do 4 i nic . Udało mi się wrzucić 3 i tak jakoś dojechałem do domu. no i próba na podwórzu, ale co z tego jak został tylko wsteczny. CO MAM ROBIĆ??????? od czego zacząć ???? Corsa 1000cm 1998r. na postoju biegi wchodzą ale poza tym dźwignią biegów strasznie bije. Błagam pomóżcie.
PS. przepraszam jeśli wątek się powtarza ale siedzę od rana i nic nie mogę znaleźć. :(
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Brak biegów w Corsie

Post autor: STELMI »

lapccia22 pisze:Witam serdecznie! Mam ogromny problem ze znalezieniem jakiegoś postu zawierającego odpowiedź na moje pytania więc rad nie rad muszę napisać. Wczoraj wracając z pracy podgoniłem corse i wrzuciłem na luz. wrzucając ponownie 5-bieg już nie mogłem tego zrobić, więc zeszłem do 4 i nic . Udało mi się wrzucić 3 i tak jakoś dojechałem do domu. no i próba na podwórzu, ale co z tego jak został tylko wsteczny. CO MAM ROBIĆ??????? od czego zacząć ???? Corsa 1000cm 1998r. na postoju biegi wchodzą ale poza tym dźwignią biegów strasznie bije. Błagam pomóżcie.
PS. przepraszam jeśli wątek się powtarza ale siedzę od rana i nic nie mogę znaleźć. :(
sprawdź pod maską czy się wybierak nie poluźnił
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

Sprawdź gumowe połączenie nr. 50 może być pęknięte
[album]3665[/album]
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
Konik
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Konik »

Zrób tak jak pisza STELMI i mehes jesli nie pomoze, wejdz pod auto i zobacz na regulacje biegów, ciegna i krok po kroku cały wybierak biegów.
Obrazek
"Nigdy nie lekceważ corsy" ;D
c16xe --> ... ;)

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

Z nicku można wnioskować że kobieta,czy tak? :D
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
Konik
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Konik »

Ma na imie Łukasz :grin:
Ot Konik nie popatrzyłem na profil /mehes :)11
Obrazek
"Nigdy nie lekceważ corsy" ;D
c16xe --> ... ;)

Pamiętaj, wymień świece.
lapccia22
Bez listowiec ;-)
Imię: Łukasz

Post autor: lapccia22 »

Chłopak chłopak :) Ksywka to od dużej ręki ;-) Dzięki za podpowiedzi zaraz za to się wezmę. wczoraj robiłem jeszcze jazdę próbną i raz biegi są raz ich nie ma no i takie tyrkotanie czasami przy wrzuceniu biegu czuć na gałce zmiany. jak na razie dzięki za podpowiedzi. dam znać co z tego wyjdzie :)2
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

lapccia22 pisze: CO MAM ROBIĆ??????? od czego zacząć ???? Corsa 1000cm 1998r. na postoju biegi wchodzą ale poza tym dźwignią biegów strasznie bije. Błagam pomóżcie.
Nie no proszę Cię ... Zacznij od zajrzenia do faq-dzialu-uklad-napedowy-t69415.html a następnie kliknij Problem ze zmiana biegów
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”