Blad poduszek 00072

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
ciosnysady
Bez listowiec ;-)
Imię: Jacek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Blad poduszek 00072

Post autor: ciosnysady »

Witam Koledzy.mam problem z corsa krora niedawn kupilem,swieci mi sie caly czas kontrolka poduszki powietrznej a po podlaczeniu pod op-com pokazuje blad:00072 - Nieprawidłowe działanie obiegu czujnika bocznej poduszki powietrznej airbag kierowcy
Obecny

Sterownik poduszek wymienilem na nowy i jest bez zmian/Auto posiada 4 poduszki,poprzedni wlasciciel mowil ze ktos mu wjechal jakis czas temu w lewe przednie drzwi i po wymianie drzwi na inne(uzywane) pojawil sie ten blad.Op-com pokazuje ze poduszki i napinacze sa ok.Gdzie moze byc przyczyna tego problemu?

Z gory dziekuje za odpowiedz

Corsa B 1.0 99 rok
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Re: Blad poduszek 00072

Post autor: mehes »

Klakson działa?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Blad poduszek 00072

Post autor: -=m&m=- »

nie znam się na tym ale tak sobie strzelam, że skoro problem powstał po wymianie drzwi to może w nowych drzwiach nie ma czujnika, który był w starych i odpowiadał za odpalenie poduszki ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”