Witam Koledzy.mam problem z corsa krora niedawn kupilem,swieci mi sie caly czas kontrolka poduszki powietrznej a po podlaczeniu pod op-com pokazuje blad:00072 - Nieprawidłowe działanie obiegu czujnika bocznej poduszki powietrznej airbag kierowcy
Obecny
Sterownik poduszek wymienilem na nowy i jest bez zmian/Auto posiada 4 poduszki,poprzedni wlasciciel mowil ze ktos mu wjechal jakis czas temu w lewe przednie drzwi i po wymianie drzwi na inne(uzywane) pojawil sie ten blad.Op-com pokazuje ze poduszki i napinacze sa ok.Gdzie moze byc przyczyna tego problemu?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Corsa B 1.0 99 rok
Blad poduszek 00072
-
ciosnysady
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Jacek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Blad poduszek 00072
Klakson działa?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Blad poduszek 00072
nie znam się na tym ale tak sobie strzelam, że skoro problem powstał po wymianie drzwi to może w nowych drzwiach nie ma czujnika, który był w starych i odpowiadał za odpalenie poduszki ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert