Jak to bład?

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
corsianek
Świeżak
Imię: Michał
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Jak to bład?

Post autor: corsianek »

A wiec zacznę od tego ze oczyściłem zawór EGR I wymieniłem czujnik temp silnika. no i super miodzio chodziło odpalał za dotkniecie ale za trzecim razem znów nie chce odpalać i pewnie to EGR znów coś psuje się ...dodam ze jak przeczyściłem to wszystko to nadal się świecił check engine..
I tu zadam parę pytań
1 jak wyczyściłem to powinna zgasnąć ta kontrolka chociaż wszystko cacy chodziło ??
2 Gdy chciałem usunąć błędy to odłączyłem aku włączyłem i dalej świecił się check czy tak powinno byc czy ona zgaśnie po jakimś czasie bo mi nie zgasła
3 czy silnik musi być zimny jak chce się skasować błąd?
Lubie Mę Corse :D
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Jak to bład?

Post autor: mr_luke »

3. Co to ma do rzeczy ?
2. Jeśli odłączyłeś i zaraz podłączyłeś to się nie dziw... pamięć ECU trzyma po odłączeniu od aku przez conajmniej 3 minuty, dlatego zaleca się odłączyć na przynajmniej 10 minut najlepiej 30. Po podłączeniu trzeba wykonać tzw adaptację aby silnik dobrze pacał i unormował sobie pracę w różnych warunkach.
1. Jeśli po wyksowaniu błędów będzie on powracał znaczy, że problem nie został rozwiązany czyli część wciąż jest zepsuta.
Corsa - sold
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

corsianekfaktycznie zadajesz głupie pytania tak jak w innym poście :)6 :)6 :)6
poczytaj forum jest tu naprawie sporo materiału
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: wolga85 »

A jeszcze taka uwaga jeśli wymieniłeś część a błąd powraca. To są dwie możliwości albo wymieniłeś na wadliwą albo kableki do tej części są wadliwe i to one powodowały awarię (jest jeszcze 3 możliwość ale tu szanse są mniejsze niż 1 % to uwalone ecu ).
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
Awatar użytkownika
corsianek
Świeżak
Imię: Michał
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: corsianek »

Kolego wyżej chyba coś w tym jest bo rozbieram i składam i chodzi ale po wyłączeniu silnika już dupa kopci i ciężko odpalic więc sprawdzę przewody

-- 3 wrz 2011, o 07:39 --

A wiec tak zrobilem teraz na 100 procent , winowajca byl nowy czujnik ... kur.. nowy czujnik jak to mozliwe nie wiem ;( Ale wzialem stary i papierem go wyczyscilem i chodzi nie dokonca tak jak trzeba ale o 80 % lepiej niz wczesniej :P Wiec dzieki wam za odpowiedzi na wszystkie pytania :D Mysle ze bedzie nam dobrze sie zylo na tym forum;d
Lubie Mę Corse :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”