Przy ogarnianiu ciagle napotykam sie na rozne ciekawostki i problemy zarazem. Tym razem ogarniam elektryke i im glebiej w tym grzebie tym bardziej sie gubie.
Moje pytania dotyczyc beda znalezionych modulow i kabli. Po prostu "co do czego?"
1. znalezione przy bezpiecznikach po stronie kierowcy. Jakies zlacze, brak modulu do czego?

2. wtyczka w okolicach radia?

3. modul, podlaczony, wypisane na nim moce zarowek. Czy jest to modul spalonych zarowek na "mini-komputer" z kadetta? Jesli tak to zastanawiam sie czy calkowicie nie wyrzucic tego komputera z ikonkami, poniewaz czasami pokazuje jakies bledy, a w wiekszosci jest wylaczony. Mam watpliwosci, ze jest to podlaczone w prawidlowy sposob

4. modul przy komputerze silnika po stronie pasazera. Modul centralnego zamka?

5. Poucinane kable w wiazce, ktora idzie od bagaznika (lampy itp.) Z tego co widze bialo-czarny to zarowki biegu wstecznego, ktore sa poucinane i pewnie z tego wzgledu nie mam tego swiatla. Reszta kabli nie mam pojecia. Czy podlaczyc te kable kolorami? Niektore kolory powtarzaja sie i rowniez sa uciete.

6. Brak klaksonu i nie odbijajace kierunkowskazy. Myslalem, ze to uszkodzona manetka kierunkow, ale po wymontowaniu odbija dobrze. Z tego co widze, brakuje tasmy air-bagu i przez to jest "przerwa" miedzy kolem kierownicy, a kolumna i styk od klaksonu nie dotyka masy (?) Kierunki nie odbijaja z jakich wzgledow? Bo w miejscach, w ktorych sie je montuje nie ma zadnej zapadki czy zatrzasku, ktory moglby je odbic po przekreceniu kierownicy.

7. Nie moge znalezc zlacza diagnostycznego. Podobno w Kadecie bylo razem z wiazka po komputerze, pod maska, jednak w wiazce od kompa do komory silnika nie moge znalezc tego zlacza. Z tego co sie orientuje powinno byc 10-pinowe? Rezystor oktanowy jest, jednak zlacza brak. Czy jest jakas inna mozliwosc zczytania bledow?
Czasami podczas jazdy wyskakuje check, jednak auto zachowuje sie normalnie. Jest to przewaznie podczas jazdy w granicach 90-100km/h. Osobiscie obstawiam sonde. Oraz od pewnego czasu mam problem z zimnym silnikiem. Traci obroty i gasnie, trzeba przytrzymac go na obrotach przez okolo 5min do lekkiego nagrzania i wtedy nie zgasnie. Problem z czujnikiem tempertaury na kompa?
Z gory dzieki za pomoc.