http://forum.samnaprawiam.com/airride-c ... vt2787.htm
Jak myślicie, to da się zrobić taniej, niż 10.000 PLN?
airride
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Re: airride
pytanie powinno brzmieć - czy da się to zrobić taniej i dobrze? Z tego co z kolegami rozmawiałem, co montowali airride`y to jak chcesz mieć bezproblemowo to niestety w okolicach 10k trzeba wydać
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Fakt, aspekt "dobrze" nabiera dużego znaczenia przy szybkim aucie.
Nie pomyślałem, po prostu spodobało mi sie
Nie pomyślałem, po prostu spodobało mi sie

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Był temat ruszany juz w temacie założonym przez kamiloooo... Fakt, nie rozmawialiśmy tam o SAM ZROBIĘ ale ogółem o Air Ride'ie...
Ogolnie to Polacy w takiej dziedzinie jak air ride siedzą dość wysoko z jakością itp...
W tym temacie powyżej są zapożyczone fotki od chłopaków a Algrundo... Goście w pewnym momencie się skrzyknęli i zaczęli w piwnicy jednego z nich grzebać takie rzeczy (jednego znam osobiście). Na początku te Air'y dobrze się ale były też dość chwiejne... Teraz algrungo robi takie zawiasy na poduchach, że autkiem można bez najmniejszego problemu zarówno lansować się po mieście jak i ścigać się gdzieś na ćwiartkę...
No i co by nie mówić... Poduszki mogą być różne... Ale podstawą dobrego air jest bazowy dobry gwint...
Ogolnie to Polacy w takiej dziedzinie jak air ride siedzą dość wysoko z jakością itp...
W tym temacie powyżej są zapożyczone fotki od chłopaków a Algrundo... Goście w pewnym momencie się skrzyknęli i zaczęli w piwnicy jednego z nich grzebać takie rzeczy (jednego znam osobiście). Na początku te Air'y dobrze się ale były też dość chwiejne... Teraz algrungo robi takie zawiasy na poduchach, że autkiem można bez najmniejszego problemu zarówno lansować się po mieście jak i ścigać się gdzieś na ćwiartkę...
No i co by nie mówić... Poduszki mogą być różne... Ale podstawą dobrego air jest bazowy dobry gwint...
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Faktem jest, że pomyślałem o tym ze względu na zimę, fajnie by było podnieść auto, bo przy prześwicie 8cm będę miał ciężko wyjechać spod bloku
I znów jak zwykle bedę robił za pług dla sąsiadów

I znów jak zwykle bedę robił za pług dla sąsiadów

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Air ride do corsy jest ekonomicznie nieuzasadniony ze względu na wartość auta. Chyba, że planujesz dożywocie tego auta u siebie 
Algrundo do corsy b jest w stanie zrobić solidny zawias kosztem ok 5-7 kzł z tym, że najlepiej tył troszkę pociąć coby się koło ładnie chowało... Dodatkowo w tej cenie nie jest to taki zwykły podstawowy zestaw tylko już troszke bardziej rozbudowany...
Jednak no ja osobiście bym się nie zdecydował do CB na taki koszt zawiasu :)Wole już robić za pług

Algrundo do corsy b jest w stanie zrobić solidny zawias kosztem ok 5-7 kzł z tym, że najlepiej tył troszkę pociąć coby się koło ładnie chowało... Dodatkowo w tej cenie nie jest to taki zwykły podstawowy zestaw tylko już troszke bardziej rozbudowany...
Jednak no ja osobiście bym się nie zdecydował do CB na taki koszt zawiasu :)Wole już robić za pług