Kwestia wiązki w C14SE i immobilizera
-
czerwo
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kwestia wiązki w C14SE i immobilizera
Witam. Dorwałem kompletny silnik C14SE na swap, jak wygląda sprawa wiązki do tego silnika? Osobno ma kable w komorze silnika i osobno w kabinie, czy jak? Z tego co wiem C14SE montowano w Astrach i Corsach, czy wiązki i komputery z tych aut jakoś się różnią? Jak wygląda kwestia immobilizera? Muszę mieć komputer + immo + pestkę kluczyka, czy da się zaprogramować immo i pestkę tą, którą mam teraz pod komputer z C14SE, a może kupić komputer bez immo? Jak rozpoznać czy komputer ma to zabezpieczenie czy nie, po oznaczeniu? Nie ukrywam, że trochę zależy mi na czasie, więc proszę o rychłą odpowiedź na moje pytania. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Kwestia wiązki w C14SE i immobilizera
Ty masz immo w corsie?
Każdy Ecu możesz "spasować: z immo, podjedz z kompem + pestkami i immo do dobrego szpeca od elektroniki
Każdy Ecu możesz "spasować: z immo, podjedz z kompem + pestkami i immo do dobrego szpeca od elektroniki
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
czerwo
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Kwestia wiązki w C14SE i immobilizera
Mam immo ('97). Dzięki za info, uspokoiłeś mnie 
-- 6 lis 2011, o 20:42 --
Przepraszam za ppp, ale mam jeszcze jedno pytanie jak poznać czy komputer ma immobilizer czy go nie ma? Po oznaczeniu? Może istnieje jakiś spis, albo coś w tym stylu komputerów z tym zabezpieczeniem? Dzięki za pomoc.
-- 6 lis 2011, o 20:42 --
Przepraszam za ppp, ale mam jeszcze jedno pytanie jak poznać czy komputer ma immobilizer czy go nie ma? Po oznaczeniu? Może istnieje jakiś spis, albo coś w tym stylu komputerów z tym zabezpieczeniem? Dzięki za pomoc.