Jak zrobię tego swapka to mam jechać do diagnosty on mi napisze ładna karteczkę ze dopuszcza i automatycznie ja biegiem do starostwa i oddaje stary dowód wyrabiają nowy ?? czy coś pominolem pomyliłem ? i jak to z ubezpieczeniem?
Dziekuje

A jak Konik o 17 wczoraj mial wiedziec, ze znalazles?corsianek pisze:no nie musiales wstawic tego bo ja tez znalazlem gdy w szukajke wpisalem inaczej ; p
Lichacsw pisze:Z tego co mi wiadomo to każde podniesienie mocy silnika musi być wbijane w dowód.
Zrobił cie w balona lub po prostu się nie zna.Lichacsw pisze:Napisałem to co powiedział mi pies.
W zasadzie to jest w tym troszkę prawdyLichacsw pisze:Teraz wszystko jasne. Może faktycznie się nie znał a może szukał do czego się tu przyczepić.
co kraj to obyczaj.mehes pisze: Mając zaświadczenie udajemy się do Wydziału Komunikacji gdzie wymieniają nam dowód na nowy z wpisem nowej pojemności silnika (okienko P.1) i w rubryce Adnotacje Urzędowe Wpisują wymiana silnika i zmiana pojemności
Uwaga
jeśli posiadacie Karte Pojazdu tam dane zmiany pojemności silnika nie są odnotowywane!
pewnie niedlugo na przegladzie hamownie beda mieliwolga85 pisze:A co do mocy w dowodzie to powinna być utrzymana w przedziale +/- 10 % . Spadek mocy świadczy o złym stanie technicznym silnika ,co powinno skutkować nie podbiciem przeglądu od diagnosty.
Napisałem nie jasnoczester 1 pisze:co kraj to obyczaj.mehes pisze: Mając zaświadczenie udajemy się do Wydziału Komunikacji gdzie wymieniają nam dowód na nowy z wpisem nowej pojemności silnika (okienko P.1) i w rubryce Adnotacje Urzędowe Wpisują wymiana silnika i zmiana pojemności
Uwaga
jeśli posiadacie Karte Pojazdu tam dane zmiany pojemności silnika nie są odnotowywane!
ja w dowodzie rejestracyjnym nie mam zadnej adnotacji o wymianie silnika. dowod jest nowy, zmienione tylko dane dotyczace pojemnosci, mocy i masy. adontacje urzedowe wpisuje sie jezeli dowod nie jest wymieniany.
w karcie pojazdu jest rubryka "zmiany parametrow technicznych pojazdu" i tam mam wpisane o wymianie silnika.
to tez cos nie takmehes pisze:Dodam że ja w okienku P.2 nie mam wpisanej wartości mocy
czester 1 pisze:to tez cos nie takmehes pisze:Dodam że ja w okienku P.2 nie mam wpisanej wartości mocypowinna byc wbita taka jaka silnik ma seryjnie. bo niby masz V6 z 45KM
.
pewnie zapomnieli