Pompa paliwa nie działa

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
czerwo
Swój
Imię: Robert
Podziękował;: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Pompa paliwa nie działa

Post autor: czerwo »

Witam. Jestem w trakcie swapa X12SZ na C14SE, prawie wszystko już poskładane (został niepodpięty wężyk do MAP sensora (mechanik twierdził, że przy starym silniku go nie było, więc kupił nowy, brakuje jeszcze wężyka), niezałożony przewód od filtra powietrza do przepustnicy), mam problem, auto kręci, ale nie zapala, nie słychać, żeby pompa pracowała. Czego to może być wina? Tego niepodpiętego wężyka, czy może immo blokuje? Buda jest z rocznika '97, komp nie wiem, ale mogę podać jego oznaczenie: QX 16163449 BFZN 863449S531890401 firmy Delco, typ: Multec-M. Podjechałbym do elektryka tylko nie wiem czy warto kombinować żeby go tam zholować (kawałek jest, ok. 10km) czy podrzucić elektronikowi kompa, żeby usunął z niego immo (ew. ECU, klucz i pętle z kolumny kierowniczej). Chyba, że waszym zdaniem to wina czegoś innego. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, czerwo
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: Pompa paliwa nie działa

Post autor: wolga85 »

Bez odblokowania immo pompa i wtrysk nie ruszą. Ale możesz się upewnić ze to immo sprawdzając kody błedów metodą błyskową (na forum jest temat w dziale faq jak to zrobić).
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”