Pomarańcza B Choli
- choliRBK
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Pomarańcza B Choli
MODEL: 1996, corsa B, 3 drzwi
SILNIK: było 1.4 8V 60KM jest C20NE(poprzedni własciciel twierdził ze jest tu zmodyfikowany podkręcony do +/-140pare KM silnik posiadajacy Sportowy wałek rozrządu 30 stopni, kolektor 4/2/1, nowe zawory, wał i sprzęgło po modyfikacji, sportowa skrzynia biegów, planowana głowica,rozporka, dolot i wylot przelotowy, dodatkowa pompa paliwa, wydech basowy WM w przelocie strumienica, dodatkowe natryski oleju na wał i tłoki, dodatkowe chłodzenie chłodnica oleju)
UKLAD DOLOTOWY: stozkowy filtr w obudowie termicznej
UKLAD WYDECHOWY: kolektor 4/2/1, wydech 2cale,strumienica ,brak katalizatora basowy WM przelot
ELEKTRONIKA: komputer , wskazniki seria
UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F16 CR, sprzeglo valeo.
ZAWIESZENIE: amortyzatory fk automotive, sprezyny -60/-40fk, rozpórka górna przód ,w planach jest rozpórka na tył
HAMULCE: zaciski +tarcze dedyk do calibry 2.0
BODY: zderzaki w kolorze nadwozia w planach pakiet gsi, lampy przód arteb tył narazie seria w planach clearblack jom itd.
WNETRZE: fotele corsa sport , kierownica z naba momo ,nakładki na pedałach
AUDIO: odtwarzacz panasonic z Mp3 głośniki w drzwiach i polce z tyłu oraz skrzynia basowa na głosniku dibeisi gra przyzwoicie PS. wole słuchać muzyki z silnika
ZDJECIA:
MOC: seria bylo 1.4 8v 60KM po swapie jest podobno +/-140pare KM jak Twierdził poprzedni własciciel
bedzie weryfikowane na hamowni na wiosne
SILNIK: było 1.4 8V 60KM jest C20NE(poprzedni własciciel twierdził ze jest tu zmodyfikowany podkręcony do +/-140pare KM silnik posiadajacy Sportowy wałek rozrządu 30 stopni, kolektor 4/2/1, nowe zawory, wał i sprzęgło po modyfikacji, sportowa skrzynia biegów, planowana głowica,rozporka, dolot i wylot przelotowy, dodatkowa pompa paliwa, wydech basowy WM w przelocie strumienica, dodatkowe natryski oleju na wał i tłoki, dodatkowe chłodzenie chłodnica oleju)
UKLAD DOLOTOWY: stozkowy filtr w obudowie termicznej
UKLAD WYDECHOWY: kolektor 4/2/1, wydech 2cale,strumienica ,brak katalizatora basowy WM przelot
ELEKTRONIKA: komputer , wskazniki seria
UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F16 CR, sprzeglo valeo.
ZAWIESZENIE: amortyzatory fk automotive, sprezyny -60/-40fk, rozpórka górna przód ,w planach jest rozpórka na tył
HAMULCE: zaciski +tarcze dedyk do calibry 2.0
BODY: zderzaki w kolorze nadwozia w planach pakiet gsi, lampy przód arteb tył narazie seria w planach clearblack jom itd.
WNETRZE: fotele corsa sport , kierownica z naba momo ,nakładki na pedałach
AUDIO: odtwarzacz panasonic z Mp3 głośniki w drzwiach i polce z tyłu oraz skrzynia basowa na głosniku dibeisi gra przyzwoicie PS. wole słuchać muzyki z silnika
ZDJECIA:
MOC: seria bylo 1.4 8v 60KM po swapie jest podobno +/-140pare KM jak Twierdził poprzedni własciciel
bedzie weryfikowane na hamowni na wiosne
Ostatnio zmieniony 31 gru 2011, o 11:20 przez choliRBK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Pomarańcza B Choli
Nawet się to prezentuje ale szczerze to nic szczególnego o aucie nie wiadomo bo jak czytam to wszystko na razie robił poprzedni właściciel... Powodzenia w ciągnieciu projektu, mam nadzieję że będziesz działał ostro. Ciekawi mnie czy faktycznie do dyspozycji jest tyle ile stwierdze to poprzedni właściciel... Żeby nie było miękko... Lusterka dla mnie z dupy, maska do ustawienia, poszerzania nawet nawet wyglądają, ale patrząc na progi i ich integrację z nadwoziem ciekawi mnie kiedy to wszystko zacznie pękać bo podejżewam że nie masz świadomości jak to auto było poszerzane, wykańczane itp? Pozdro
- choliRBK
- Świeżak
Ja i tak już sporo musiałem poprawiać bo auto ktoś na szybko zrobił
Co do poszerzenia to częściowo mam pojęcie jak powstało bo znam sie troszke na tym i ogarnę je tak samo jak zawieszenie które już ja wymieniałem i hamulce...i wiele innych teraz bedę miał wiecej czasu to sie biore konkretnie za ogarniecie tego autka i będzie naprawde zacny wozik jeszcze dopracuje każdy szczegół
bo jedną corsę już dopieszczam 10 rok która porusza sie moj tata .i chodzi jak zegarek
Co do poszerzenia to częściowo mam pojęcie jak powstało bo znam sie troszke na tym i ogarnę je tak samo jak zawieszenie które już ja wymieniałem i hamulce...i wiele innych teraz bedę miał wiecej czasu to sie biore konkretnie za ogarniecie tego autka i będzie naprawde zacny wozik jeszcze dopracuje każdy szczegół
bo jedną corsę już dopieszczam 10 rok która porusza sie moj tata .i chodzi jak zegarek
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Prezentuje się nawet fajnie tylko z tego co widziałem na zdjęciach na allegro tylni zderzak jest trochę z d**y? Zderzak tylni jest zespolony razem z błotnikami? Czy da radę go normalnie zmienić na serię bez rozwalania poszerzeń? Powodzenia w dalszych modyfikacjach.
- choliRBK
- Świeżak
Da się zmienić na serie zderzak bez chamskiego targania poszerzeń kwestia jak się do tego ktoś zabierze. zderzak seryjny już prawie gotowy do zamontowania w corsie bo chce go w kolor samochodu zrobić i dopracować szczegóły których się nie chciało poprzedniemu właścicielowi ... nie którzy nie przejmują się wykonaniem Ja mam zamiar zadbać o corsę i jeszcze Będzie sie ładnie prezentować i dawać frajde z jazdy
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Z tego samochodu osobiście wymontowałem roll-bara z wiechersa jakieś 2lata temu jak jeszcze była w jaworznie - pewnie masz jeszcze dziury w podłodze lub ktoś je zamaskował bo z tyłu przy słupku B było chyba z 6 dziur po każdej stronie - to samo z tyłu na nadkolach - wtedy właściciel chciał nawet sprzedać ten ostrzejszy wałek )
to tyle z historii.
to tyle z historii.
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- Davidss
- Świeżak
- Imię: David
fajny kolorek polerka i będzie zicher No zobaczymy co hamownia pokaże czy ci nie ściemniał poprzedni właściciel
- gtszudi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
dodatkowe natryski oleju na wał i tłoki, dodatkowe chłodzenie chłodnica oleju)
mnie to najbardziej ciekawi z czego to jest.
mnie to najbardziej ciekawi z czego to jest.
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
wierzyć mi się nie chce
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Hmm... przeczytałem i naszła mnie taka myśl, że opisując samochód wypisałeś mase pierdół kompletnie nie istotnych dla tego działu. Przykładem może być chociażby elektronika. Piszesz "komputer, wskaźniki seria"... no pogratulować, że Twój samochód ma komputer, wow. Zamiast pisać cokolwiek, napisz "seria".
Dalej, co to znaczy sportowa skrzynia biegów ? f16cr - to sportowa skrzynia ? Krótka seria opla to już się zgodzę. Co do natrysku oleju to podobnie jak kolegom, średnio chce mi się w to wierzyć a jeśli faktycznie są, to nachodzi mnie jedno pytanie... po kiego i z czego to? Takie zabiegi to się stosuje w mega wysilonych silnikach. Dalej, strumienica to żaden lans bo praktyka a teoretyczne założenia mijają się, gdzieś między słoncem a plutonem Ogarnij troszkę ten opis aby nie czytać 100x o tym samym i będzie cacy
Co do samego auta, kolor jakoś mnie nie przekonuje ale może lepszej jakości zdjęcia + polerka dodadzą mu troszkę sznytu Zwolennikiem skrzyń basowych nie jestem ale jak lubisz spoko. Na przyszłość tylko zapału aby się na planach nie skończyło
ps: Nie wiedziałem, że rozpórka jest częścią silnika i że mamy firmowe fotele
ps2: Uściślij teoretyczną moc bo raz piszesz 140 a raz 145.
ps3: Więcej fotek prosimy, wnętrze etc.
Dalej, co to znaczy sportowa skrzynia biegów ? f16cr - to sportowa skrzynia ? Krótka seria opla to już się zgodzę. Co do natrysku oleju to podobnie jak kolegom, średnio chce mi się w to wierzyć a jeśli faktycznie są, to nachodzi mnie jedno pytanie... po kiego i z czego to? Takie zabiegi to się stosuje w mega wysilonych silnikach. Dalej, strumienica to żaden lans bo praktyka a teoretyczne założenia mijają się, gdzieś między słoncem a plutonem Ogarnij troszkę ten opis aby nie czytać 100x o tym samym i będzie cacy
Co do samego auta, kolor jakoś mnie nie przekonuje ale może lepszej jakości zdjęcia + polerka dodadzą mu troszkę sznytu Zwolennikiem skrzyń basowych nie jestem ale jak lubisz spoko. Na przyszłość tylko zapału aby się na planach nie skończyło
ps: Nie wiedziałem, że rozpórka jest częścią silnika i że mamy firmowe fotele
ps2: Uściślij teoretyczną moc bo raz piszesz 140 a raz 145.
ps3: Więcej fotek prosimy, wnętrze etc.
Corsa - sold
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Mnie sie kolor podoba i ogolnie auto wyglada fajnie, w szczegoly sie nie wdaje bo koledzy maja bystrzejsze oko. auto ma zadatki byc fajnym sprzetem.
przyklad ja37 pokazuje ze mozna zrobic okolice 150KM z ne, pytanie tylko ja bliskie sa to okolice w tym silniku.
ten natrysk jest do zrobienia, czesci dostepne, ale czy on tam jest to pewnie sie dowiesz jak silnik sie skonczy. wiec zycze zebys tego nie sprawdzal.
przyklad ja37 pokazuje ze mozna zrobic okolice 150KM z ne, pytanie tylko ja bliskie sa to okolice w tym silniku.
ten natrysk jest do zrobienia, czesci dostepne, ale czy on tam jest to pewnie sie dowiesz jak silnik sie skonczy. wiec zycze zebys tego nie sprawdzal.
- choliRBK
- Świeżak
dzięki za dobre i złe słowa nie Każdemu musi się moja corsa podobać ...
Postanowiłem że będzie z niej naprawdę fajny wozik tylko jeszcze wymaga jak kazde auto troche serca i pracy
aby wszystko działało jak nalezy
Postanowiłem że będzie z niej naprawdę fajny wozik tylko jeszcze wymaga jak kazde auto troche serca i pracy
aby wszystko działało jak nalezy
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Prwada jest taka, że jakiego byś nie kupił samochodu... czy będzie miał 15, czy 8 lat, to i tak coś przy nim trzeba będzie zrobić. Kupując tańszy stary wózek w dobrym stanie możesz wykożystać różnice w cenie, by doprowadzić go do stanu lepszego niż 8 latka a dodatkowo zrobionego pod siebie, tak jak lubisz i chcesz
Ogarnij jeszcze tylko ten pierwszy post i dbaj o niego Oby tylko się na samych planach nie skończyło i będzie super.
Ogarnij jeszcze tylko ten pierwszy post i dbaj o niego Oby tylko się na samych planach nie skończyło i będzie super.
Corsa - sold