Pomarańcza B Choli

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
choliRBK
Świeżak
Imię: Mateusz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Pomarańcza B Choli

Post autor: choliRBK »

MODEL: 1996, corsa B, 3 drzwi

SILNIK: było 1.4 8V 60KM jest C20NE(poprzedni własciciel twierdził ze jest tu zmodyfikowany podkręcony do +/-140pare KM silnik posiadajacy Sportowy wałek rozrządu 30 stopni, kolektor 4/2/1, nowe zawory, wał i sprzęgło po modyfikacji, sportowa skrzynia biegów, planowana głowica,rozporka, dolot i wylot przelotowy, dodatkowa pompa paliwa, wydech basowy WM w przelocie strumienica, dodatkowe natryski oleju na wał i tłoki, dodatkowe chłodzenie chłodnica oleju)

UKLAD DOLOTOWY: stozkowy filtr w obudowie termicznej

UKLAD WYDECHOWY: kolektor 4/2/1, wydech 2cale,strumienica ,brak katalizatora basowy WM przelot

ELEKTRONIKA: komputer , wskazniki seria

UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F16 CR, sprzeglo valeo.

ZAWIESZENIE: amortyzatory fk automotive, sprezyny -60/-40fk, rozpórka górna przód ,w planach jest rozpórka na tył

HAMULCE: zaciski +tarcze dedyk do calibry 2.0

BODY: zderzaki w kolorze nadwozia w planach pakiet gsi, lampy przód arteb tył narazie seria w planach clearblack jom itd.

WNETRZE: fotele corsa sport , kierownica z naba momo ,nakładki na pedałach

AUDIO: odtwarzacz panasonic z Mp3 głośniki w drzwiach i polce z tyłu oraz skrzynia basowa na głosniku dibeisi gra przyzwoicie PS. wole słuchać muzyki z silnika

ZDJECIA:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

MOC: seria bylo 1.4 8v 60KM po swapie jest podobno +/-140pare KM jak Twierdził poprzedni własciciel

bedzie weryfikowane na hamowni na wiosne
Ostatnio zmieniony 31 gru 2011, o 11:20 przez choliRBK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Re: Pomarańcza B Choli

Post autor: Bear_ »

Nawet się to prezentuje ale szczerze to nic szczególnego o aucie nie wiadomo bo jak czytam to wszystko na razie robił poprzedni właściciel... Powodzenia w ciągnieciu projektu, mam nadzieję że będziesz działał ostro. Ciekawi mnie czy faktycznie do dyspozycji jest tyle ile stwierdze to poprzedni właściciel... Żeby nie było miękko... Lusterka dla mnie z dupy, maska do ustawienia, poszerzania nawet nawet wyglądają, ale patrząc na progi i ich integrację z nadwoziem ciekawi mnie kiedy to wszystko zacznie pękać bo podejżewam że nie masz świadomości jak to auto było poszerzane, wykańczane itp? Pozdro
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
choliRBK
Świeżak

Ja i tak już sporo musiałem poprawiać bo auto ktoś na szybko zrobił
Co do poszerzenia to częściowo mam pojęcie jak powstało bo znam sie troszke na tym i ogarnę je tak samo jak zawieszenie które już ja wymieniałem i hamulce...i wiele innych teraz bedę miał wiecej czasu to sie biore konkretnie za ogarniecie tego autka i będzie naprawde zacny wozik jeszcze dopracuje każdy szczegół
bo jedną corsę już dopieszczam 10 rok która porusza sie moj tata .i chodzi jak zegarek
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy
Podziękował;: 1 raz

Post autor: G4lu5 »

Prezentuje się nawet fajnie tylko z tego co widziałem na zdjęciach na allegro tylni zderzak jest trochę z d**y? Zderzak tylni jest zespolony razem z błotnikami? Czy da radę go normalnie zmienić na serię bez rozwalania poszerzeń? Powodzenia w dalszych modyfikacjach.
Awatar użytkownika
choliRBK
Świeżak

Da się zmienić na serie zderzak bez chamskiego targania poszerzeń kwestia jak się do tego ktoś zabierze. zderzak seryjny już prawie gotowy do zamontowania w corsie bo chce go w kolor samochodu zrobić i dopracować szczegóły których się nie chciało poprzedniemu właścicielowi ... nie którzy nie przejmują się wykonaniem Ja mam zamiar zadbać o corsę i jeszcze Będzie sie ładnie prezentować i dawać frajde z jazdy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Z tego samochodu osobiście wymontowałem roll-bara z wiechersa jakieś 2lata temu jak jeszcze była w jaworznie - pewnie masz jeszcze dziury w podłodze :) lub ktoś je zamaskował bo z tyłu przy słupku B było chyba z 6 dziur po każdej stronie - to samo z tyłu na nadkolach - wtedy właściciel chciał nawet sprzedać ten ostrzejszy wałek :))
to tyle z historii.
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
Davidss
Świeżak
Imię: David

Post autor: Davidss »

fajny kolorek :) polerka i będzie zicher :-D No zobaczymy co hamownia pokaże :D czy ci nie ściemniał poprzedni właściciel :D
Awatar użytkownika
gtszudi
Nowy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: gtszudi »

dodatkowe natryski oleju na wał i tłoki, dodatkowe chłodzenie chłodnica oleju)

mnie to najbardziej ciekawi z czego to jest.
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

wierzyć mi się nie chce ;)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: mr_luke »

Hmm... przeczytałem i naszła mnie taka myśl, że opisując samochód wypisałeś mase pierdół kompletnie nie istotnych dla tego działu. Przykładem może być chociażby elektronika. Piszesz "komputer, wskaźniki seria"... no pogratulować, że Twój samochód ma komputer, wow. Zamiast pisać cokolwiek, napisz "seria".

Dalej, co to znaczy sportowa skrzynia biegów ? f16cr - to sportowa skrzynia ? Krótka seria opla to już się zgodzę. Co do natrysku oleju to podobnie jak kolegom, średnio chce mi się w to wierzyć a jeśli faktycznie są, to nachodzi mnie jedno pytanie... po kiego i z czego to? Takie zabiegi to się stosuje w mega wysilonych silnikach. Dalej, strumienica to żaden lans bo praktyka a teoretyczne założenia mijają się, gdzieś między słoncem a plutonem :lol: Ogarnij troszkę ten opis aby nie czytać 100x o tym samym i będzie cacy :oko:

Co do samego auta, kolor jakoś mnie nie przekonuje ale może lepszej jakości zdjęcia + polerka dodadzą mu troszkę sznytu :D Zwolennikiem skrzyń basowych nie jestem ale jak lubisz spoko. Na przyszłość tylko zapału aby się na planach nie skończyło :)

ps: Nie wiedziałem, że rozpórka jest częścią silnika i że mamy firmowe fotele :pig:
ps2: Uściślij teoretyczną moc bo raz piszesz 140 a raz 145.
ps3: Więcej fotek prosimy, wnętrze etc.
Corsa - sold
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

Mnie sie kolor podoba i ogolnie auto wyglada fajnie, w szczegoly sie nie wdaje bo koledzy maja bystrzejsze oko. auto ma zadatki byc fajnym sprzetem.

przyklad ja37 pokazuje ze mozna zrobic okolice 150KM z ne, pytanie tylko ja bliskie sa to okolice w tym silniku.

ten natrysk jest do zrobienia, czesci dostepne, ale czy on tam jest to pewnie sie dowiesz jak silnik sie skonczy. wiec zycze zebys tego nie sprawdzal.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
choliRBK
Świeżak

dzięki za dobre i złe słowa nie Każdemu musi się moja corsa podobać ...
Postanowiłem że będzie z niej naprawdę fajny wozik tylko jeszcze wymaga jak kazde auto troche serca i pracy
aby wszystko działało jak nalezy
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: mr_luke »

Prwada jest taka, że jakiego byś nie kupił samochodu... czy będzie miał 15, czy 8 lat, to i tak coś przy nim trzeba będzie zrobić. Kupując tańszy stary wózek w dobrym stanie możesz wykożystać różnice w cenie, by doprowadzić go do stanu lepszego niż 8 latka a dodatkowo zrobionego pod siebie, tak jak lubisz i chcesz :D

Ogarnij jeszcze tylko ten pierwszy post i dbaj o niego :oko: Oby tylko się na samych planach nie skończyło i będzie super.
Corsa - sold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”