Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam,jak w temacie mam taki problem ze sama wyskakuje mi półoś,i co najśmieszniejsze wyskakuje na prostej drodze,wyskakuje od strony skrzyni biegów z prawej strony.Próbowałem już wszystkiego,wieksze zabezpieczenia,nowa skrzynia biegów i dalej to samo auto było nawet u blacharza na pomiarce i stwierdzil z ebuda jest ok . co to może być? prosze pomóżcie bo doproadzi mnie to do szału...
P.S może mi ktoś wysłac wymiary przekątnej od spodu auta ?
Doprecyzuj trochę swój problem, wypada półoś z przegubu, półoś z całym przegubem ze skrzyni...? Jeżeli tak się dzieje, to obstawiałbym za krótką półoś, np z Corsy A
tak półoś wyskakuje z przegubem,ale tak sie nigdy nie robiło wczesniej a nic nie zmienialem,Myślisz że to może byc wina samej półośki? wiem ze mam tesz zerwaną poduszkę obok skrzyni biegó,ale czy to może coś powodować?
to wymień poduszkę,bo silnik z skrzynią nie leży tak jak powinien
[album]3178[/album] Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Czasem nie rozumiem, ludzie znaja rozwiązanie swojego problemu, ale na siłe próbuja znalexc dziure w całym. Jak masz zerwana poduszke pod skrzynią a nie od dzis wiadomo, ze silnik przy rozpędzaniu przechyla się do tyłu, to ta własnie poduszka, która ogranicza ten przechył, nie pracuje. Silnik przechyla się nadmiernie, (łopatologicznie, skrzynia idzie za bardzo w dół), tolerancja ruchu na przegubie jest za mała, zeby to przyjac na klate i wyciąga całośc ze skrzyni. Niemniej jednak, zamiast zmienic poduszke za 40zł i zobaczyc czy sprawa się rozwiąże, najlepiej jeżdzic na geometrię, zbiezności i inne mniej lub bardziej kosztowne pomiary, wymieniac skrzynie, kombinować etc. Swoja droga jak wymieniałes skrzynie to nie przyszło Ci do głowy, zeby zastapić zerwaną poduszke sprawnym elementem, skoro i tak ja odkrecałeś??? ... ehhh
Problem polega na wypadaniu półosi, ale... mam założone 2 podkładki między przegubem zew. (Tigra) a zwrotnica jak je wyjmę to przegub wyskakuje ze skrzyni. Czy będzie problem z poduszką skrzyni??? Geometria i podłużnice są OK.