Luzy na maglownicy , przyczyna? [CB]
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Luzy na maglownicy , przyczyna? [CB]
Witam mam problem w tamtym roku zmieniałem zawias na niski i twardy nie znam wysokości możne jest 60/60 i po 3 mc miałem luzy na drążkach kierowniczych (na przegubie kulkowym który się przykręca do maglownicy) zmieniłem maglownice drążki gałki , zrobiłem zbieżność jeździło się super cisza spokój ale jak skręcałem na suchym pisk opon a na mokrym wyjeżdżał przód . W sumie olałem temat tak jeździłem po pewnym czasie pisk opon ustal i przód nie wyjeżdżał na zakrętach ale za to znów powrócił luz na drążkach (metaliczny dźwięk ) i ma maglownicy czuć przeskok przy lekkim skręcie w prawo. I pytanie co jest powodem ? twardy zawias ? zła geometria ? ujemne kąty ?
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: Luzy na maglownicy , przyczyna? [CB]
Kąty mc"persona to raz
a dawa to przeglądnij sworznie.
Ja wymianiałem u siebie całe zawieszenie z przodu z lemfoldera i dalej koło goniło okazało sie ze przekłądnia sie skończyła;)
a dawa to przeglądnij sworznie.
Ja wymianiałem u siebie całe zawieszenie z przodu z lemfoldera i dalej koło goniło okazało sie ze przekłądnia sie skończyła;)
-
- Bez listowiec ;-)
jak ustawia się katy mc ? w CB ?
co maja sworznie do robienia się luzów na drążkach ?
co maja sworznie do robienia się luzów na drążkach ?
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
odkręcasz 2 śróby od mc'personów i masz luz zeby wyregulowac. ALE SAM TEGO NIE ZROBISZ BO TO MUSI DIAGNOSTA USTAWIĆ.
koło leży krzywo i dlatego jak skrecasz tak piszczy. Ja wymieniłem u siebie i cisza i lepiej sie prowadzi. Takie mają znaczenie ze jak masz jedno wy;.'';*/e to potem poleci drugie.
sprawdz sworznie ustaw zbierzność tzn kąty
koło leży krzywo i dlatego jak skrecasz tak piszczy. Ja wymieniłem u siebie i cisza i lepiej sie prowadzi. Takie mają znaczenie ze jak masz jedno wy;.'';*/e to potem poleci drugie.
sprawdz sworznie ustaw zbierzność tzn kąty
-
- Bez listowiec ;-)
kiedyś parzyłem z ciekawości na ustawienia katów i nie było luzu nawet nie ma śruby z jajowatym łebkiem chyba ze jakoś inaczej ostawiają katy , jak zmieniłem maglownice z gałkami i drążkami zrobiłem zbieżność i miałem przegląd i nie wyszły żadne luzy , wiec dla mnie to dziwne , rozbiorę jeszcze raz maglownice i dam na gwarancje bo jeździłem na niej 7 miesiecy
- mehes
- Moderator Leader
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Reszta na temat ustawienia kątów
http://corsasport.pl/forum/negatyw-po-z ... 69725.html
http://corsasport.pl/forum/negatyw-po-z ... 69725.html
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.