Zapalił się :( nie chce odpalić
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Zapalił się :( nie chce odpalić
Witam,
mam problem z Moją Corsa B 1.2 Napiszę wszystko Od początku
Wyjeżdżam z Pod bloku zero oznak nieprawidłowości po drodze napotkałem na próg zwalniający i szczerze mówiąc trochę szybko po nim przejechałem...
więc tak po przejechaniu przez ten prób silnik zgasł wszystkie kontrolki się zapaliły pękła linka od pedału sprzęgła(przy samym pedale prawie) i tu zaraz sporo dymy w środku wydobywał się z pod szyby.. szybko stanąłem otworzyłem maskę a tan płomień przy lince od sprzęgła chyba guma się zapaliła. ale dziwi mnie to, że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki kontrolki nadal się palą po odłączeniu i po ponownym podłączeniu aku to samo. jaka może być przyczyna.. i Oczywiście nie chce odpalić ale kręci
mam problem z Moją Corsa B 1.2 Napiszę wszystko Od początku
Wyjeżdżam z Pod bloku zero oznak nieprawidłowości po drodze napotkałem na próg zwalniający i szczerze mówiąc trochę szybko po nim przejechałem...
więc tak po przejechaniu przez ten prób silnik zgasł wszystkie kontrolki się zapaliły pękła linka od pedału sprzęgła(przy samym pedale prawie) i tu zaraz sporo dymy w środku wydobywał się z pod szyby.. szybko stanąłem otworzyłem maskę a tan płomień przy lince od sprzęgła chyba guma się zapaliła. ale dziwi mnie to, że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki kontrolki nadal się palą po odłączeniu i po ponownym podłączeniu aku to samo. jaka może być przyczyna.. i Oczywiście nie chce odpalić ale kręci
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Zapalił się :( nie chce odpalić
Widocznie masz zwarcie w okolicy rozrusznika.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Pewno masz zwarcie instalacji elektrycznej
Zgasiłeś ten płomień ?
Zobacz jeśli się paliło przy lince sprzągla na czujnik biegu wstecznego
Zgasiłeś ten płomień ?
Zobacz jeśli się paliło przy lince sprzągla na czujnik biegu wstecznego
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Bez listowiec ;-)
Nie uciekłemmehes pisze: Zgasiłeś ten płomień ?

Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Ja się zbytnio nie znam na tym podejdę później z kolegą to wszystko zobaczy i powiem co zaobserwował.
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Prawdopodobnie brak masy na karoserii. Między klemą masową a karoserią jest krótki gruby brązowy kabel i nie łączy.
Odkręć kabel od klemy i karoserii, dokładnie oczyść wszystkie punkty styku.
BEZWZGLĘDNIE odnaleźć kabel który się zdymił , bowiem może to oznaczać że prąd do karoserii poleciał jakąś cienką masą pomocniczą która siedzi w wiązce, a nietrudno wyobrazić sobie co dzieje się gdy w pakiecie kabli dymi się jedna żyłka.
Nawet jeśli auto odpali i wszystko wróci do normy to wizyta u elektryka samochodowego będzie nieunikniona, no chyba że masz dużą gaśnicę w autku
BEZWZGLĘDNIE odnaleźć kabel który się zdymił , bowiem może to oznaczać że prąd do karoserii poleciał jakąś cienką masą pomocniczą która siedzi w wiązce, a nietrudno wyobrazić sobie co dzieje się gdy w pakiecie kabli dymi się jedna żyłka.
Nawet jeśli auto odpali i wszystko wróci do normy to wizyta u elektryka samochodowego będzie nieunikniona, no chyba że masz dużą gaśnicę w autku

- Ocena: 100%
-
- Bez listowiec ;-)
Witam wszystko co napisałeś okazało się w 100% prawdą krótki kabel masowy spalony podpoiłem kabel rozruchowy i zrobiłem masę podjechałem pod blokyosh pisze:Prawdopodobnie brak masy na karoserii. Między klemą masową a karoserią jest krótki gruby brązowy kabel i nie łączy.

czy zamiast tej masy pomocniczej mogło polecieć po lince sprzęgła?bowiem może to oznaczać że prąd do karoserii poleciał jakąś cienką masą pomocniczą która siedzi w wiązce,

- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Dokładnie tak się stało upaliło masę i poszło po lince. W maluchu np upalało linkę od gazu.
- Ocena: 100%
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Tu i ja dowiedziałem się czegoś ciekawego :0 , istotnie, masa poszła po lince sprzęgła
Tak więc problem wydaje się być w 100% rozwiązany
Pozdrawiam.
Tak więc problem wydaje się być w 100% rozwiązany

Pozdrawiam.
-
- Bez listowiec ;-)
linka sprzęgła wymieniona i kabel do masy nowy i samochód sprawny:))
Dziękuje za pomocne odpowiedzi. ale mam mały problem z ustawieniem linki sprzęgła bo dopiero wysoko reaguje ( jak popuszczę wysoko pedał )
Dziękuje za pomocne odpowiedzi. ale mam mały problem z ustawieniem linki sprzęgła bo dopiero wysoko reaguje ( jak popuszczę wysoko pedał )