Corsa 1.7D / Bytom

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bENKOCORSCHE
Świeżak
Imię: Dawid
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Corsa 1.7D / Bytom

Post autor: bENKOCORSCHE »

Witam, jestem Dawid, mieszkam w Bytomiu i chciałbym przedstawić wam moją Corse ;)
Więc, silnik to seria IZUSU 1.7 D około 60KM więc nic specjalnego, nadwozie trochę po moich modyfikacjach ;), wnętrze praktycznie też seryjne oprócz bagażnika ^^ , Autko jest z roku 96' zostało sprowadzone w 2011 roku z Holandii więc korozji jak na razie "tak bardzo nie widać" ;p Model ECO, zajebiście ekonomiczny, w zimę pali tylko 10l ;>> .. polecam ;)

Mam ją od Maja 2011 roku, od tego czasu zrobiłem w niej kilka rzeczy a mianowicie :

- niedawno została obniżona przód -6cm / tył -4cm (ale też będzie -6cm)
- Lampy tył : Red Clear Smoked
- Lampy przód : Przyciemniona seria, ale pod koniec miesiaca będa Clear Smoked
- Wymieniony emblemat na Vauxhall
- Kierownica z Astry GTC 16V
- Podświetlenie konsoli, tid;u i zegarów na biało, lampka sufitowa na żółto, podświetlanie rejestracji również żółte
- Stickery <3
- króciec ssący pod maską na lustro ;)
- Wisior na lusterko wsteczne al'a Bahama ;D
- zamontowanie elektrycznych szyb

Plany :
- jeszcze niżej ją położyć
- kupić felgi przód 14"/7", tył 14"/8", lub poszerzyć te co mam teraz.
- lampy przód Clear Smoked
- zderzak po-lift + grill bez emblematu
- obszycie siedzen i boczków

to chyba wszystko jak narazie, jak sobie coś przypomnę to dodam ;)

Zdjęcia :
- po kupnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mniej więcej tak teraz wygląda, jeszcze przed obniżeniem i wysoka bo stała wtedy na lewarku ponieważ malowałem zaciski i bębny ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu już po obniżeniu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kierownica i bahama flowers ;p
Obrazek
Smokedy tył
Obrazek

Na chwile obecną doszło jeszcze troszke naklejek, jak będą jakieś nowe fotki to dodam.
Jeśli czegoś istotnego nie napisałem to zapraszam w komentarzach i chętnie odpowiem ;))

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 6 cze 2012, o 18:25 przez bENKOCORSCHE, łącznie zmieniany 1 raz.
I <3 Sticker ! I <3 HATERS !
smerfetek13
Świeżak
Imię: Damiaś
Podziękował;: 2 razy

Re: Corsche 1.7D / Bytom

Post autor: smerfetek13 »

Radze Ci odrazu usunąć wszystkie określenia typu Corsche bo wojne wywołasz między sobą a forum..

Jak to zrobisz napisze/napiszemy coś o autku..!
Awatar użytkownika
bENKOCORSCHE
Świeżak

Re: Corsa 1.7D / Bytom

Wszystko zostało zedytowane, nie wiedziałem że może to być drażliwe dla użytkowników..
W każdym razie każdy z nas wie że Corsche jest jedno ..
Z gódy sory.. ;)
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

Nie przesadzajmy... Chociaz fakt faktem na nazwę Corsche trzeba by sobie troszku zasłużyć... Masz coś z Porsche w swoich szeregach ?
Bo z tą wojną wygląda to tak, że jedno Corsche na tym forum już było... Autko rozpoznawalne przez wszytskich ze względu na swoją nazwę -> Corsche i z faktu, że był to jeden z najlepszych projektów w PL...

Ale mniejsza o to...

1) Z lampami na przodzie to poleciałeś po całości... Nie wiem, mnie to nie wygląda, na bank nie świeci a prezentuje się jakby w środku wystrzeliły niedawno żarówki...
2) Stickery ok, sam lubię... Ale ile masz kompletów wypasionego alumunium, że wisi naklejka Wheel... w dodatku w tak dupiatym miejscu... Gdzieś tam uwidział mi się krzyż maltański z dupy nie pasujący do niczego w dodatku w kolejnym super miejscu...
3) dobra gleba, dobre koło i dbaj o auto...

Na razie to by trzeba było zrobić porządek z tym autem i doprowadzić go do igła serii i grzebać...
Masz diesla pod maską w dodatku leciwego... Jak lubisz lansiarski styl to zostań przy tym silniku, zadbaj w komorę, zrób jakiegoś Clean'a - dużo nie trzeba bo te diesle dużo na sobie nie mają...

A skoro osiągi nie będą oszałamiać to max na glebę, jak trzeba będzie to ciąć kolektor, wydech dźwigać i jeszcze niżej, dobre koło i cacyk...

Tyle ode mnie... Gościa który kiedyś jeździł zdechłą padliną :grin: :lol: :pig:

P.S. Gryfne galotki :D Rozchmurz się jak Ci foty robią :D
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
maximo
Nowy
Imię: Dariusz

Post autor: maximo »

Ja wiem ze sie da poszerzyć alu , nie nie mówie tu o skręcankach i wymianie rantów ale czy warto? moim zdaniem nie bo felga jest słaba. Ogarnij te lepy bo nie pasują.

Tak jak kumaty misio mówi zoll i koło na dobrej oponie.
Obrazek
Bagged c20rsa on DrIIIve
Awatar użytkownika
pedro86
Świeżak
Imię: Piotr

Post autor: pedro86 »

Powodzenia w Modach "sąsiedzie" :oko: . O Matko nie przeszkadzają Ci te wisiory na lusterku? Mnie by to okropnie wkurw... nie dość, że to wg mnie wygląda średnio to: Raz wunderbauma powiesiłem ALE na górnym uchwycie nad TYLNYMI PRAWYMI drzwiami i mnie krew zalewała, bo kątem oka coś w oknie mi tam się poruszało przy zmienianiu pasa itp.(zawsze robie dodatkowy zwrot głowy). Efekt może być taki, że się przyzwyczaję, że się porusza Wunderbaum ale raz może to nie być wunderbaum tylko pieszy/auto i to zignoruje i nagle będzie BUM zanim zauważę, że to nie był Wunderbaum. A tu masz obwieszone milion rzeczy na przedniej szybie. Moim zdaniem powinno to być karane, bo cały czas Ci coś sie porusza i zauważenie np wbiegającego pieszego zajmie Ci więcej czasu. Jak Ci się tak jeździ? :-?

Wyglądałyby te wisiorki klimatycznie gdyby auto całe było przerobione na hawajski styl jak niektóre vw corrado brązowe/fioletowe, szprychowe felgi, beżowa skórka, beżowowa deska surfingowa na dachu. Wtedy miałoby sens wg mnie ale tylko pod względem klimatu :oko:
BREWKOM, LEXUS LOOK`OM, KARYKATURALNYM DOKŁADKOM MÓWIĘ STANOWCZE NIE. Toleruję tylko oryginalne zamienniki zderzaków (lub do złudzenia przypominające oryginalne)... z małymi wyjątkami odnośnie Corsy B.
gawron
Nowy
Imię: Krzysztof

Post autor: gawron »

mnie sie tam przednie lampy podobają :-D :-D wypier**l te naklejki z dupy pasujące,przy tym silniku to 13' iprogi na ziemi,inaczej tego nie widzę...
Obrazek
Awatar użytkownika
bENKOCORSCHE
Świeżak

Co do lamp to też mi się podobają, ale to tylko była taka robota na szybko przed clear'ami ;) Żeby po prostu nie było normalnych lamp ;) ..

Co do felg, fakt nie są jakieś super świetne, myślałem o poszerzanej stali i nankangu, lub jakimś efektownym aluminium.. Miałem już felgi z Vag'a ESTROIL'e które miały być polerowane na lustro .. zrobiłem jedną felgę w lusterko brałem się tym czasem za drugą .. i wkradli mi się do garażu i pożyczyli sobie dwie felgi ;) .. wiec sprzedałem 2 .. teraz moje wieczory spędzam z piwkiem i allegro albo tablica i oglądam felgi, może się trafią jakieś ciekawe ;)

Wisioooryy .. hm ;p Nie przeszkadzają mi znów tak bardzo, niekiedy jak mi skacze zawiecho z przodu to kokos chce wybić szybę ;p acz kol wiek lubię jak kwiatki wypadają gdy podkręcę bass w moich wieprzkach które siedzą w bagażniku ;)

Mam takie pytanko, odbiegające od tematu.. czy zderzak z Corsy po lifcie z niezintegrowanym grillem będzie pasował bez problemu do mnie? Na 95 % jestem tego pewien ale warto zapytać ..

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Kontakt:

Będzie pasować...
Obrazek

Awatar użytkownika
bENKOCORSCHE
Świeżak

Myślałem trochę żeby usunąć ten krzyż z maski, i wrzucić Bre .. Co wy na to?
Ogólnie rzecz biorąc nie przepadam za tym elementem tuningu, ale mam trochę odprysków na masce to po pierwsze, i od wewnątrz maski jak się ją dźwiga za "parapet" jest jedyne poważne stadium rudej .. Dlatego myślałem żeby to jakoś dobrze pomalować i jak by była widoczna różnica koloru na załamaniu to wrzucił bym ten stanik..
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Kontakt:

To twoje auto mistrzu... Co z nim zrobisz to Twoja wola... My Cię ewentualnie zjebiemy i sprowadzimy na ziemię wedle swojego uznania... A to i tak dalej będzie Twoje auto...

BRA czy pasuje do auta czy nie to jedynie rzecz gustu owner'a... A z punktu praktycznego lakier pod nią się parzy, trzyma wilgoć itp... Zebyś nie miał tak, że kiedyś otworzysz maskę by sprawdzić olej i front maski Ci w rękach zostanie :grin:
Obrazek

Awatar użytkownika
koziolek
Nowy

Post autor: koziolek »

Awatar użytkownika
master1201
Nowy
Imię: Maciej

Post autor: master1201 »

"oferuje państwu moje cudowne Corsche"
3x nie :)3
Awatar użytkownika
bENKOCORSCHE
Świeżak

chciałbym sie przesiąść na coś innego ;)

P.s Moje, nie Twoje ..
Awatar użytkownika
bENKOCORSCHE
Świeżak

ODPOWIEDZ