Kody usterek X16xe
-
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Kody usterek X16xe
witam po podlaczeniu pod komputer pojawily sie bledy. P0352-Obwod pierwotny ukladu zaplonowego cyl.2+3 syg za niski. / P0412 zawor wdmuchowy powietrza dodatkowego''A'' nieprawidlowe dzialanie / P0443 zawor filtra z weglem aktywnym nieprawidlowe dzialanie. Samochod po rozgrzaniu zaczyna sie dlawic i mulic,na biegu jalowym pieknie sie wkreca na obroty problem wystepuje glownie dopiero przy obciazeniu.Wczoraj zostaly wymienione swiece,przewody,czujnik temp na ecu ale niestety poprawy nie ma.. Troche mnie mechanik dzis postraszyl ze moze byc przedmuch na uszczelce pod glowica miedzy 2 a 3 cyl.Ale plynu nie ubywa pod korkami nie ma mleka ani w zbiorniczku wyrownawczym rownierz.Wybral 2 opcje albo cewka zaplonowa,albo ten odkurzacz co wdmuchuje powietrze,wczesniej go sl;yszalem ze chodzi a teraz wlasnie nie slychac go. czy to moze byc przyczyna?
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Kody usterek X16xe
Błąd 352 jest najbardziej szkodliwy brak sygnału na DIS odpowiadającego za zapłon cylindrów 2-3. Jeśli masz problem że chodzi jak traktor na 2 cylindry to do sprawdzenia połączenie ecu DIS.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Świeżak
po rozgrzaniu i po ruszeniu z miejsca wlasnie chodzi jak traktor tak jak by na 2 garach chodzila corsa,pozniej zaczyna jechac ale z miejsca ma ciezko.powiedzieli mi ze mozna podlozyc cewke i zobaczyc. Na czym to polega podlozenie cewki?? a w tym co ty mowisz to co trzeba zrobic z tym ecu dis? bo szczerze to naprawde nie wiem o co chodzi.
- wolga85
- Weteran
DIS to właśnie cewka w silnikach opla ze zintegrowanym wzmacniaczem. Sterowana jest sygnałami na dwóch przewodach i błąd wskazuje na brak połączenia jednego przewodu miedzy sterownikiem silnika a cewka (DISem) odpowiadającego za wywołanie iskry na cylindrach 2-3. Problem może być z przewodem lub cewką jak zasugerował twój mechanik. A podłożenie to podmiana na chwilkę cewki ze sprawnego auta lub wymiana na nową.
- Ocena: 100%
-
- Świeżak
Dzieki za podpowiedz Wolga:) zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie dam znac jak sie z tym uporam pozdrawiam:) p.s a jak sie nazywa ten odkurzacz co odpowiedzialny jest za wdmuchiwanie powietrza? bo nie wiem jak wpisac zeby gdzies go kupic jak cos
- wolga85
- Weteran
A po co ci to ?
Ale z tego co pamiętam to nazywa się to pompa powietrza .
Ale z tego co pamiętam to nazywa się to pompa powietrza .
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
pompa powietrza wtórnegoTomek87 pisze: a jak sie nazywa ten odkurzacz co odpowiedzialny jest za wdmuchiwanie powietrza? bo nie wiem jak wpisac zeby gdzies go kupic jak cos
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Świeżak
bo to przestalo mi dzialac,tzn nie wyje jak zimny silnik jest wczesniej bylo slychac ze chodzi ten odkurzacz. chyba ze da sie to jakos naprawic. w Zimie chodzilo codzien a gdy sie zrobilo cieplo to juz nie chodzi. ma to jakies znaczenie w pracy silnika?
- wolga85
- Weteran
To tylko ekologia wtłacza powietrze do wydechu żeby dopalić bogata mieszankę w katalizatorze jak silnik jest zimny.