Czy naciągnięte 195 pali sie lepiej niż nienaciagniete 2xx?
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Czy naciągnięte 195 pali sie lepiej niż nienaciagniete 2xx?
Naciagniete 195 to najlepsza opona do 300 konnego leta, gratuluje dobrego wyboru! 

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re:
Markos przy 7" z przodu 195 praktycznie wogóle nie jest naciągnięte - ogarnij się...!markos pisze:Naciagniete 195 to najlepsza opona do 300 konnego leta, gratuluje dobrego wyboru!
Jak założy 205 to będzie kartofel, który zepsuje efekt jaki dają te felgi... więc w sumie lepiej je sprzedać bo jak pójdą w czarny kolor to będzie porażka na całej linii...
RS pasuje do corsy jak świni siodło...gtszudi pisze:zawsze moze zapodac 16 cali BBS RS z czarnym srodkiem i lustrzanym rantem

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

- marek-rz
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Corsa B C20LET+++
Markos i jego świetne komentarze jest potrzebny jak świni siodło
) To co on zrobi jest naj ale jak ktoś zrobi coś nie po jego myśli to jest be. .......
w tym temacie komentujemy poczynania właściciela auta, kolejna wycieczka osobista zostanie nagrodzona ostrzeżeniem -m&m

w tym temacie komentujemy poczynania właściciela auta, kolejna wycieczka osobista zostanie nagrodzona ostrzeżeniem -m&m
-
- Nowy
- Imię: Marcin
Obecne felgi są 7" i jest na nich 195 i nie ma żadnego naciągu.
Biały człopak z czarna muza na japońskim systemie
- !markos
- M A S T E R
Pewne rzeczy zaczyna sie rozumiec jak ma sie z nimi do czynienia, a jesli nie ma sie z nimi do czynienia, to czasem wystarczy troche pomyslec. Nie wpisujesz sie niestety w zaden z tych przypadkow.marek-rz pisze: jak ktoś zrobi coś nie po jego myśli to jest be. .......
PS.
Ogarnac to sie powinni ludzie, ktorzy krzywdza samochody do stopnia uniemozliwiajacego ich normalne, zgodne z przeznaczeniem uzytkowanie. Do kompletu z tymi felgami i opona 195 brakuje tylko jakiejs hipergleby, dzieki ktorej nigdzie nie da sie normalnie pojechac.

- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Albo jesteś ...... albo jeździsz na glebie proste.
Poza tym corsy na 15 albo 16 z taką normalniejszą oponą nie da sie położyć aż tak bardzo żeby uniemożliwiało to codzienną jazdę, a stwierdzenia ze na glebie nie da się jeździć szybko można sobie włożyć między bajki.
A co do naciągania 195 na 7 j to Ci markos trochę nie pykło

Poza tym corsy na 15 albo 16 z taką normalniejszą oponą nie da sie położyć aż tak bardzo żeby uniemożliwiało to codzienną jazdę, a stwierdzenia ze na glebie nie da się jeździć szybko można sobie włożyć między bajki.
A co do naciągania 195 na 7 j to Ci markos trochę nie pykło

- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
nie rozpędzasz się aby za mocno?maximo pisze:Albo jesteś .... albo jeździsz na glebie proste.
Lichacsw - siedzisz w PL, czy dalej UK? Jak kupię auto to będzie można się zmierzyć, chociaż jestem z góry na przegranej pozycji
- maximo
- Nowy
Zacytuj z emotami i dopiero sie czepiaj chociaż nie ma czego bo to raczej nie było na poważnie
Byłbym .... bo dupowóz mam na serii i narazie ani myślę go obniżać

Byłbym .... bo dupowóz mam na serii i narazie ani myślę go obniżać
- !markos
- M A S T E R
Na moje oko nie da sie jezdzic nawet wolno i blagam - nie rob z ludzi idiotowmaximo pisze:stwierdzenia ze na glebie nie da się jeździć szybko można sobie włożyć między bajki

[youtube]aycdEnr9rt0[/youtube]
Ten koles tez mowi, ze zrobil po Polsce 1000km i bylo luzik, ale ma do naprawy wydech i polosie

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Nie ma się tu o co sprzeczać ale Z tym naciągiem 195 na 7" to Markos pojechałeś... to żaden naciąg...
Jak ja jeździłem corsche to z przodu było 6" a z tyłu 8" - wszędzie 195/40 - z przodu był klocek aż za bardzo - dlatego kupiłem 7" . Z tyłu natomiast był naciąg i nic się nie wydarzyło a uwierz mi nie oszczędzałem pedału gazu... Na estakadzie w Katowicach przy SCC na budziku było 22o i nie odczułem żadnego nerwowego zachowania... Zwykłym dupowozem wejść tam 16o to niemal wyczyn... I żeby nie było, że nie mam rozumu itp, że tak szybko tam jechałem tylko tym autem nie było strachu...
Jak ja jeździłem corsche to z przodu było 6" a z tyłu 8" - wszędzie 195/40 - z przodu był klocek aż za bardzo - dlatego kupiłem 7" . Z tyłu natomiast był naciąg i nic się nie wydarzyło a uwierz mi nie oszczędzałem pedału gazu... Na estakadzie w Katowicach przy SCC na budziku było 22o i nie odczułem żadnego nerwowego zachowania... Zwykłym dupowozem wejść tam 16o to niemal wyczyn... I żeby nie było, że nie mam rozumu itp, że tak szybko tam jechałem tylko tym autem nie było strachu...
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
pewnie ze sie da, ale chyba na dobrej autobaniemaximo pisze:a stwierdzenia ze na glebie nie da się jeździć szybko można sobie włożyć między bajki.

wiec masz spore doswiadczenie o glebie i szybkich autachmaximo pisze: bo dupowóz mam na serii i narazie ani myślę go obniżać

co do opon: 205 to minimum do takiej mocy, 215 byloby najrozadniejszym rozwiazaniem
musisz sie tez okreslic gdzie auto bedzie glownie eksploatowane i do tych warunkow dobrac butki.
ps. 195 to mialem jak bylo 1.0

- maximo
- Nowy
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Uuuaaa, alez emocje 
Licha, fajnie, ze się ujawniłeś
Na razie, widze, ze tak wszystkich zafascynował temat kół, że nikt nie dostrzegł subtelnej róznicy w specyfikacji mechanicznej, miedzy stanem obecnym a tym co siedziało w aucie za mojej kadencji. Licha mi "oddał" na chwile Corse niedawno i pod maska został wprowadzony mod, który chodził mi po głowie, ale nie zdazyłem go zrobić przed sprzedaza. Tak więc do auta wpadła F28 i tym samym jakis tam mój plan mechaniczny na to auto został zrealizowany. Licha postawił kropke nad "i". Tak jest Corsa, która lata na 6-ciu biegach i ma V-max ponad 250 km/h. F28 ma chyba przełożenie na cos między 270 a 280. Wiem, ze Licha juz przetestował "wyzsza" predkosc
Tak więc własciciele mocnych aut z ograniczeniem prędkości na 250km/h już się dziwia nie tylko ze startu ale tez na autobahnie 
Te czarne kółka to dokładnie 7 cali i 195 siada do nich wyśmienicie.
Czester nie ma problemu z jazdą na 195. Kwestia umiejetnego operowania gazem. A jak miałes 195 w 1.0 to w ogóle dałes rady pchnąc to zmiejsca czy musiało bys z górki?
żart
maximo, niestety nie wiesz o czym piszesz. Szybka jazda i max gleba nie ida w parze. Oczywiście róznie rozumie się szybka jazdę, ale jeżeli poruszasz się Corsą jak w podpisie to Twoje pojecie szybkiej jazdy takim autem na pewno mocno odbiega od Lichy, markosa czy np mojego.

Licha, fajnie, ze się ujawniłeś

Na razie, widze, ze tak wszystkich zafascynował temat kół, że nikt nie dostrzegł subtelnej róznicy w specyfikacji mechanicznej, miedzy stanem obecnym a tym co siedziało w aucie za mojej kadencji. Licha mi "oddał" na chwile Corse niedawno i pod maska został wprowadzony mod, który chodził mi po głowie, ale nie zdazyłem go zrobić przed sprzedaza. Tak więc do auta wpadła F28 i tym samym jakis tam mój plan mechaniczny na to auto został zrealizowany. Licha postawił kropke nad "i". Tak jest Corsa, która lata na 6-ciu biegach i ma V-max ponad 250 km/h. F28 ma chyba przełożenie na cos między 270 a 280. Wiem, ze Licha juz przetestował "wyzsza" predkosc

Te czarne kółka to dokładnie 7 cali i 195 siada do nich wyśmienicie.
Czester nie ma problemu z jazdą na 195. Kwestia umiejetnego operowania gazem. A jak miałes 195 w 1.0 to w ogóle dałes rady pchnąc to zmiejsca czy musiało bys z górki?

maximo, niestety nie wiesz o czym piszesz. Szybka jazda i max gleba nie ida w parze. Oczywiście róznie rozumie się szybka jazdę, ale jeżeli poruszasz się Corsą jak w podpisie to Twoje pojecie szybkiej jazdy takim autem na pewno mocno odbiega od Lichy, markosa czy np mojego.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- maximo
- Nowy
Odbiega na 100% i nie ma dyskusji na ten temat. Mój punkt widzenia wyglada tak ze mając 5cm od ziemi,przycierające o nadkola opony i mimo słabego silniczka daje rade sprawnie poruszać sie po drogach. Głównie w Rybniku i może dlatego mam takie zdanie a nie inne. Dobra koniec ot
Fajnie że w aucie jest 6 biegów bo to coś innego kolejny mechaniczny rarytas w corsie

Fajnie że w aucie jest 6 biegów bo to coś innego kolejny mechaniczny rarytas w corsie

-
- Nowy
Re:
Markos a czy Twoje auto służy do normalnego, zgodnego z przeznaczeniem użytkowania dla typowego Kowalskiego?!markos pisze:
PS.
Ogarnac to sie powinni ludzie, ktorzy krzywdza samochody do stopnia uniemozliwiajacego ich normalne, zgodne z przeznaczeniem uzytkowanie.
Rozumiem że jesteś antybleba, ale w tym momencie najniższym punktem w aucie jest dolna rozpórka która idzie pod skrzynią, między nią a ziemią jest 4.5 cm, a zawieszenia nie dotykałem. Więc i tak przód niżej nie pójdzie.!markos pisze: Do kompletu z tymi felgami i opona 195 brakuje tylko jakiejs hipergleby, dzieki ktorej nigdzie nie da sie normalnie pojechac
-- 6 lip 2012, o 15:40 --
Cały czas w UK ale od 17 sierpnia do 3 września bd w PL. Jak bd miał auto to daj znać to jakoś się ustawimySTELMI pisze:Lichacsw - siedzisz w PL, czy dalej UK? Jak kupię auto to będzie można się zmierzyć, chociaż jestem z góry na przegranej pozycji

-- 6 lip 2012, o 15:47 --
A 350 konna honda na 215 ma sens? Popadasz ze skrajności w skrajność.!markos pisze:Kaman... Na 175 tez daloby sie jechac umiejetnie operujac gazem, tylko gdzie tu sens? Szczegolnie, ze raczej nie mowimy o R888, czy innej tego typu oponie, bo zwykle nie ma ich w rozmiarze "nalesnik".Fifo pisze:nie ma problemu z jazdą na 195. Kwestia umiejetnego operowania gazem.
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
po co ogole ta Spina ? jedni lubią turbo inni mega glebe,a jak się komuś cos nie podoba to lepiej zamilczec i tyle
możesz sobi i na te felgi 135 opony zalozyc i mi to obojetne bo to Ty nim będziesz jezdzic a nie ja
podobały by Ci sie na czarno to maluj nie zastanawiaj się 
i skonczcie głupie gadki o glebie i ze sie nie da zapier&^%^ć,jak ktoś ma pecha to i na gwóżdż w cip*e trafi :]... a niektóre auta nie mają gleby i tez nie zapierdalają bo stoją kupe czasu z róznymi innymi awariami.
P.S Markos nie obrażaj Świeżego i nie komentuj,bo jest to niewporządku. a z głową to może coś Ty masz bo na wszystkich w koło zawsze najeżdżasz,peace

i skonczcie głupie gadki o glebie i ze sie nie da zapier&^%^ć,jak ktoś ma pecha to i na gwóżdż w cip*e trafi :]... a niektóre auta nie mają gleby i tez nie zapierdalają bo stoją kupe czasu z róznymi innymi awariami.
P.S Markos nie obrażaj Świeżego i nie komentuj,bo jest to niewporządku. a z głową to może coś Ty masz bo na wszystkich w koło zawsze najeżdżasz,peace

- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
no sporo o nim slyszelismy na forum corsy, probujesz wyjsc na prosta?maximo pisze:Czytanie ze zrozumieniem Czester. Dupowóz, nie corse.

w 1.0 to bylo do lansu, "moc" i komfort spadl, ale nie to sie liczyloFifo pisze:CzesterA jak miałes 195 w 1.0 to w ogóle dałes rady pchnąc to zmiejsca czy musiało bys z górki?żart

i ja mam slabe doswiadczenie ale:
po swapie zalozylem to co bylo w AG OPC czyli 215, i to do lzejszej corsy. po sezonie zmienilem na 205 ale tylko z powodu ze bez wspomagania nie dawalem rady

a teraz gdzie jest podobnie jak tu czyli ok. 300PS mam 235.
i to nie ja wymyslilem, tylko inz. co to budowali, nie mam zamiaru byc od nich madrzejszy
w obu przypadkach jak dopier..isz to na 3 mielisz, co bedzie na wezszych - wiadomo.
ale my tu mozemy sobie wciskac smuty, a nowy uzytkownik i tak sie nie okreslil gdzie i jak auto bedzie jezdzilo
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
To co Markos pokazałeś to oczywiście racja - tak się nie da jeździć.
Jeśli o mnie chodzi to u mnie pojęcie gleby jest trochę inaczej rozumiane.. ma być niżej dla estetyki ale bez przesady... autem trzeba jeździć a nie tylko uważać...
U siebie mam nisko ale do tego stopnia, że jeżdżę normalnie i w miarę bez stresu. Wiadomo, że przy obniżeniu trzeba uważać ale umówmy się , stan naszych dróg wymusza uważanie nawet autem seryjnym...
Czester - nie przesadzaj w c20xe miałem 195 i dawały radę bez problemu... Przy tej wadze i mocy nawet 215 nie pomoże trakcji... której i tak, i tak nie będzie jak ruszy ogniem...
Mój przyjaciel ma u siebie w golfie3 silnik z S3 podłubany aktualnie na 327KM (zmiana IC prawdopodobnie poprawi do 350KM) i 215 mieli jak zły... Myślę, że i większa opona nie zmieniłaby za wiele...
Mocowo bardzo podobnie z corsą jednak corsa jest spokojnie o 300-400kg lżejsza niż mk3 Kevina na pełnym wypasie...
Jeśli o mnie chodzi to u mnie pojęcie gleby jest trochę inaczej rozumiane.. ma być niżej dla estetyki ale bez przesady... autem trzeba jeździć a nie tylko uważać...
U siebie mam nisko ale do tego stopnia, że jeżdżę normalnie i w miarę bez stresu. Wiadomo, że przy obniżeniu trzeba uważać ale umówmy się , stan naszych dróg wymusza uważanie nawet autem seryjnym...
Czester - nie przesadzaj w c20xe miałem 195 i dawały radę bez problemu... Przy tej wadze i mocy nawet 215 nie pomoże trakcji... której i tak, i tak nie będzie jak ruszy ogniem...
Mój przyjaciel ma u siebie w golfie3 silnik z S3 podłubany aktualnie na 327KM (zmiana IC prawdopodobnie poprawi do 350KM) i 215 mieli jak zły... Myślę, że i większa opona nie zmieniłaby za wiele...
Mocowo bardzo podobnie z corsą jednak corsa jest spokojnie o 300-400kg lżejsza niż mk3 Kevina na pełnym wypasie...
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

- gtszudi
- Nowy
Re: Re:
dlaczego tak sadzisz-=kLaRi=- pisze:Markos przy 7" z przodu 195 praktycznie wogóle nie jest naciągnięte - ogarnij się...!markos pisze:Naciagniete 195 to najlepsza opona do 300 konnego leta, gratuluje dobrego wyboru!
Jak założy 205 to będzie kartofel, który zepsuje efekt jaki dają te felgi... więc w sumie lepiej je sprzedać bo jak pójdą w czarny kolor to będzie porażka na całej linii...
RS pasuje do corsy jak świni siodło...gtszudi pisze:zawsze moze zapodac 16 cali BBS RS z czarnym srodkiem i lustrzanym rantem![]()
![]()
http://imageshack.us/photo/my-images/524/61831605.jpg/
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- !markos
- M A S T E R
Nigdzie nie pisalem o Kowalskim. Przeznaczeniem mojego samochodu jest zapie*dalanie tu i tam, gdzie bede chcial. Pomijajac wystepujace raz na jakis czas awarie, spelnia swoje zadanie znakomicie. Gdyby lezal na ziemi i mial tyle samo mocy, to.. Nie jezdzilby wszedzie bez problemu tak jak jezdzi teraz. Nawet na zadna pojezdzawke nie moglbym pojechac, bo zaraz cos bym urwal. Teraz nie musze sie o to martwic. Dobralem wysokosc zawieszenia odpowiednio do przeznaczenia.Lichacsw pisze:Markos a czy Twoje auto służy do normalnego, zgodnego z przeznaczeniem użytkowania dla typowego Kowalskiego?
Jesli samochod, ktory ma 300, czy wiecej koni ma sluzyc do lansowania sie i ostroznej jazdy, bo urywa tlumik na drobnej nierownosci, to spoko - rozumiem, choc wcale to do mnie nie trafia. Nie piszcie tylko, ze takimi samochodami da sie normalnie jechac, bo to bzdura.
Ma, nie narzekam na zadne braki trakcyjne i nie musze "umiejetnie operowac gazem", zeby moc sprawnie przyspieszac. To jest fajne, wiesz?Lichacsw pisze:A 350 konna honda na 215 ma sens? Popadasz ze skrajności w skrajność.
Nie widze tam zadnej skrajnosci, mozna jasniej? Jesli nie wylapales - pisanie o 175 bylo podkresleniem bezsensu jakim jest jazda takim samochodem na 195.

- gtszudi
- Nowy
Re:
a dam przyklad ale mega nie odpowiedni , ale Mercedes C63 AMG ma nieduyz przeswit a mozna nim prawie wszedzie wjechac , polansowac , i uderzyc na tor!markos pisze:Lichacsw pisze:Jesli samochod, ktory ma 300, czy wiecej koni ma sluzyc do lansowania sie i ostroznej jazdy, bo urywa tlumik na drobnej nierownosci, to spoko - rozumiem, choc wcale to do mnie nie trafia. Nie piszcie tylko, ze takimi samochodami da sie normalnie jechac, bo to bzdura.Lichacsw pisze:

Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
dajcie już spokój co
??
Lichacsw i tak zrobi tak jak będzie uważał że jest najlepiej
. i niech robi. to jego samochód i nikomu nic do tego czy w takim aucie chce mieć glebę, czy chce sprawnie przyspieszać.
a markos! ma świętą rację. albo max gleba, albo zapierdalanie. w końcu nie od dziś jeździ mocnym autem, więc wie co jest dobre, a co nie bardzo...

Lichacsw i tak zrobi tak jak będzie uważał że jest najlepiej

a markos! ma świętą rację. albo max gleba, albo zapierdalanie. w końcu nie od dziś jeździ mocnym autem, więc wie co jest dobre, a co nie bardzo...

bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Nowa 911 też jest bardzo niska i nawet w trybie sport+ lata po wszystkich drogach z koleinami i nic...
)) przetestowane !
sorki za ot

sorki za ot
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

-
- Nowy
Re:
Jest to takim samym bezsensem jak jazda na 215 twoim autem. Jak właścicielem był fifo, nie widziałem z twojej strony problemu co do rozmiaru opon. Odkąd corsa była budowana jeździła 195/50R15... dobra temat rzeka koniec...!markos pisze:pisanie o 175 bylo podkresleniem bezsensu jakim jest jazda takim samochodem na 195.
-- 7 lip 2012, o 00:04 --
Przeznaczeniem samochodu jest zapie&dalanie i sporadyczne stawanie na kresce. Co do wysokości zawiasu nie muszę się tym martwić od Bydgoszczy do Świecia jak i w całym mieście jest równo jak stół. Najbliższy tor jest w Toruniu i jest on równy, ale krótki. Na niego też od czasu do czasu pojadę. Jak bd chciał się polansować to na porschakach a jak zapie&dalać to wrzucę inne fele z odpowiednimi oponami do tego. I nie bd robił max gleby, skąd to się w ogóle wzieło, bo ja tego nie pisałem. Peace
Ostatnio zmieniony 7 lip 2012, o 00:07 przez Lichacsw, łącznie zmieniany 1 raz.
- !markos
- M A S T E R
Re: Re:
A to jest dobreLichacsw pisze:Jest to takim samym bezsensem jak jazda na 215 twoim autem.

Najwyrazniej tego nie zauwazylem. Wybacz, nie wszystko przegladam az tak dokladnieLichacsw pisze:Jak właścicielem był fifo, nie widziałem z twojej strony problemu co do rozmiaru opon. Odkąd corsa była budowana jeździła 195/50R15.

Ostatnio zmieniony 7 lip 2012, o 00:08 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Hehe... Czytam i czytam i gęba mi się śmieje 
Sorry za ot... a tak nawiasem mówiąc - fajna Honda

P.S. Mnie się markos nie czepia
P.S. 2 DAJCIE W KOŃCU WYSŁAĆ POSTA
Bo piszecie jak na czacie - jeden za drugim