Wyświetlacz temperatury zewnętrznej
- Elegancko
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Wyświetlacz temperatury zewnętrznej
Witam, mam mały problem z wyświetlaczem temperatury zewnętrznej, gdyż pokazują mi się tylko same kreski -,-- czasami pokaże -60 lub -40 stopni. Wymieniany był już czujnik. Ostatnio czyściłem styki w kostce przy czujniku, rozebrałem deske i wyjąłem wyświetlacz, gdzie również przeczyściłem wszystkie styki. W czym może być problem? Coś nie tak w instalacji, przerwany jakiś kabel? Prosze o pomoc bo niewiem co robić, nie mam już pomysłów.
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
Re: Wyświetlacz temperatury zewnętrznej
kiedy zmieniales czujnik? mozliwe ze znow polecial, kup nowy i sprawdz.
- Elegancko
- Świeżak
Czujnik był zmieniany z pół roku temu, ale po zmianie czujnika nadal temperatury niepokazywało. Jak że przez ten czas jezdziłem autem dostawczym, a corsa była na wekendy mi to nie przeszkadzało. Teraz jezdze corsą codzień i przydała by się temperaturka. Bezpiecznik też jest ok. Mam wrażenie że to coś z instalacją, czytałem że kable gdzieś są łączone, może się przerwał..?
-
- Nowy
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja również obstawiam czujnik, jeśli zmieniłeś na Magneti Marelli to bardzo możliwe że znów padł, te czujniki to lipa. Siemens jest ok.
- Elegancko
- Świeżak
Siemensa miałem chyba oryginalny jeśli nie był już wcześniej wymieniany. No dobra w takim razie wymienie poraz kolejny czujnik, poszukam Siemensa, jeśli nie pomoże będziemy myśleć dalej.
Dziwne tylko że po wymianie czujnika na nowy (pół roku temu) wogóle niepokazywało temperatury, a czujnik był nowy..
Dziwne tylko że po wymianie czujnika na nowy (pół roku temu) wogóle niepokazywało temperatury, a czujnik był nowy..
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Skoro tak to srubokręt w dłoń, wykręcasz TIDa, wpinasz sie własnymi przewodami do kostki a dokładnie pin 2 i 4 (kolor przewodów niebieski i niebiesko-biały), łączysz przewody z czujnikiem, podłączasz TIDa i patrzysz... jeśli wyświetli się temp. to masz walnięte przewody.
- Elegancko
- Świeżak
Zamówiłem już czujnik Siemensa, jeśli nowy nie zadziała będę szukał w przewodach chodź niewiem czy mi się uda coś znaleść samemu:)
-- 19 lip 2012, o 13:58 --
Nowy czujnik Siemensa zamontowany, nadal nie pokazuje nic oprócz kresek, styki przeczyściłem drugi raz, bezpiecznik jest ok, nie mam pomysłu niewiem gdzie szukać dalej.. Potrzebuje pomocy;)
-- 19 lip 2012, o 13:58 --
Nowy czujnik Siemensa zamontowany, nadal nie pokazuje nic oprócz kresek, styki przeczyściłem drugi raz, bezpiecznik jest ok, nie mam pomysłu niewiem gdzie szukać dalej.. Potrzebuje pomocy;)