luzy na biegach

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
zosiek162
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

luzy na biegach

Post autor: zosiek162 »

Witam. Chodzi o to ze ostatnio podnioslem przod samochodu i wlaczylem bieg 1 na wylaczonym silniku to moglem obracac kolem w przod i w tyl 6cm. czy to normalne? myslalem ze taki luz to max 2-3cm. chodzi o to ze jak jade z gorki i puszcze gaz to trzeba chwilke czekac az samochod zacznie stawiac opor i zwalniac hamujac silnikiem i przy gwaltownym przspieszaniu jest chwila i....szarpniecie:( wiec postanowilem go podniesc i sprawdzic luz na kolach. Drugie pytanie chodzi o sprzeglo. mianowicie chodzi o to ze przy przelaczaniu biegow jest szarpniecie takie jak w zajechanym automacie az taki lekki stuk metaliczny slychac. czy to sprzeglo czy polosie moze? ma to zwiazek z moim pierwszym pytaniem o te luzy na kolach? z gory dzieki za odpowiedzi:) pozdro
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Re: luzy na biegach

Post autor: mehes »

Jak wysoko bierze sprzęgło?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
zosiek162
Bez listowiec ;-)

sprzeglo bierze na 3/4 od dolu czyli nie na samej gorze ale miedz polowa wcisniecia a gora. a zuzyte sprzeglo ma zwiazek z tym jak samochod ma wlaczony bieg i juz jedzie?
alban
Nowy
Imię: Artur
Podziękował;: 1 raz

Post autor: alban »

Półosie odpadaja bo jak maja luz to nie az taki . Mialem w combo lekki luz na półosi to po niedługim czasie sie rozpadła.
zosiek162
Bez listowiec ;-)

a moze łożyska półosi czy to nie to? bo kurde jak jade na jedynce i wciskam sprzeglo to normalnie szarpniecie jest takie ze kawa na desce rozdzielczej jakby byla to by sie wylała na bank:(

-- 10 wrz 2012, o 23:38 --

pisze zeby sie pochwalic ze jestem po wymianie sprzegla na sachs! u mnie bylo oryginalne sprzeglo przy przebiegu 180tys:O nie wiem jak to mozliwe...mozecie sobie wyobrazic jak sie tym samochodem jezdzilo...:( teraz jestem zadowolony z corsy na nowo:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”