Co wiem:
1) kolektor wydechowy od c20xe z flansza od c20ne, ale tak naprawde co on daje? słyszałem różne opinie a tak jakby spojrzeć to ne ma prawie 4-2-1. Obniżenie temp. kolektora jakimś bandażem lub blachą jak to bylo w x12sz powinno polepszyć też przepływ spalin prawda??
2) Wałek rozrządu od 1.8e ale czy też może być od innego 1.8? Czy ten silnik to c18e,c18ne czy poprostu 18e? Słyszałem że to jest bardzo ostry wałek więc wiem jak działa.
3) Głowica od 1.8 ta sama historia jak wyżej jaki silnik konkretnie. Słyszałem że jest inaczej zbudowane w komorze spalania tylko co to daje?
3) kolektor dolotowy od 1.8 też jaki silnik konkretnie. Ponoć ma dłuższe kanały dolotowe więc wiecej powietrza wpada.
4) Przepustnica od 1.8. Ma dwa motyle w środku ale mniejsze sporo od tego co jest org. w ne czy to cos naprawdę daje? Może istnieje jakaś inna większa przepustnica??
Co jeszcze można dłubnąć prócz obróbki głowicy?
Obiło mi się też że po założeniu toków i korbowodu od let można co nieco dmuchnąc w ten silnik?
Chciałbym strzelić tak w 150km i tyle mnie interesuje min. może być więcej piszcie co wiecie chce wiedzieć na czym stoje