Witam,
1,2 8v jak w temacie, silnik kręci ale nie zapala, iskra jest, pompa paliwo podaje (odłączyłem przewód paliwowy przy filtrze aby sprawdzić czy pompa podaje, paliwo leci) ale świece są suchutkie. Jakieś pomysły? Samochód potrzebuję na jutrzejszy wieczór bardzo proszę o konkrety. Dodam że dziś demontowałem instalację gazową ale nic w układzie paiwowym ani w elektryce nie grzebałem, tylko wyciągnąłem butlę i reduktor. Przed demontażem samochód zapalał bezproblemowo. Auto nie ma immobilizera!
Kręci nie zapala, iskra paliwo jest!
-
morhol
- Nowy
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Kręci nie zapala, iskra paliwo jest!
25 - Wtryskiwacz, niskie napięcie (GM Multec). Czyli coś z wtryskiwaczem? Wtyczka, kabelki? Czy jeśli wtryskiwacz jest odłączony lub jest przerwany któryś kabelek, to nie podaje w ogóle paliwa?
-
yosh
- Nowy
- Imię: yosh
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
W rzeczy samej, instalacja gazu jest wpięta w kable wtrysku bo po przełączeniu na gaz wtrysk musi przestać działać, najprościej będzie prześledzić kable wtrysku i połączyć je ze sobą w miejscu gdzie wpina się instalacja gazowa.morhol pisze:25 - Wtryskiwacz, niskie napięcie (GM Multec). Czyli coś z wtryskiwaczem? Wtyczka, kabelki? Czy jeśli wtryskiwacz jest odłączony lub jest przerwany któryś kabelek, to nie podaje w ogóle paliwa?
- Ocena: 100%
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Dokładnie jak pisze kolega wyżej . Jednym z kroków montażu instalacji jest przecięcie kabla od wtryskiwacza i wpięcie obu końców do sterownika gazu (wyłącza wtrysk i symuluje jednostce sterowania wtryskiem że wtrysk jest żeby nie wywołać błędu). Szukaj na wiązce wtryskiwacza przeciętego kabla tego samego koloru (najprawdopodobniej niebieski) i go połącz.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
morhol
- Nowy
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dziękuję panowie za pomoc, problem rozwiązany. Tak jak pisaliście, przecięty był niebieski przewód od wtrysku, po jego połączeniu wszystko gra.