Samochod podobal mi sie od samego poczatku jak wprowadzono go do sprzedazy, ale do niedawna nie mialem w planach sprzedazy czy wymiany ktoregos z moich samochodow, wiec na Soula rzucalem sobie okiem z przyjemnoscia jak mijalem go gdzies na ulicy. Po awarii Civica, ktora zadecydowala o demontazu sprzetu, zaczalem rozgladac sie za czyms po prostu ladnym. Soul ujal mnie od dnia, w ktorym wszedlem do salonu, to mial byc ten w tym kolorze i w koncu go kupilem. Przez chwile zastanawialem sie czy nie kupic 2009-2010 w uzywce i w sumie do dzis dnia nie wiem czy dobrze zrobilem kupujac fabrycznie nowy samochod. Jest juz jednak troche za pozno, zeby nad tym myslec

Poza 17" z Mazdy 5 samochod jest jak na razie w 100% seryjny. Wersja XL toczy sie na 225/45/18, ale jakos mi tak duze kola do niego nie pasowaly, wiec idac na kompromis wybralem 17".
Zawitaly tez duperele takie jak pamiatkowo zamontowana przedluzka haka holowniczego z Civica i korek oleju - rowniez z Civica

Jak na razie jest tak:

W niedalekich planach bede wyglupial sie troche stylistycznie, listwy boczne pojda w krate Burberry, w ta sama krate uchwyty do zamykania drzwi, czarne elementy lusterek zewnetrznych i moze jakis element konsoli srodkowej - jesli wystarczy mi folii. W kolor pojda czarne kawalki zderzakow przedniego i tylnego. Chce tez kupic dluga lotke z amerykanskiego Sporta. Jakos tak to wyglada:

Moze w koncu w jakims samochodzie uda mi sie zrobic fajne granie, w zasadzie wszystko juz skompletowalem i w sumie moge sie pochwalic, bo po co nie

Przod:
U.S. Amps Merlin MD-21
Signat H16, T3, C2
Bas:
JL Audio Slash 250/1
Soundstream Exact 10
Jak mocno sie rozpedze, to zmienie skrzynie z turbodlugiej piatki na krotka szostke z Vengi 1.4 CRDi. Zagapilem sie troche, bo myslalem, ze 2011 ma juz szostke, a okazalo sie, ze montowali to dopiero do polifta, czyli 2012+. W sumie i tak niewiele bym zyskal, bo szostka w Soulu 2012 tez ma glupie przelozenia, dopiero podmiana na ta z Vengi moze dac wyrazna roznice. Wszystko juz sobie przeliczylem, samochod zyska i na osiagach i na ekonomii, ale zatrzymuje mnie gwarancja, nad ktorej zachowaniem mocno sie zastanawiam...
Na razie tyle. W miare psucia/malowania/oklejania bede informowal o postepach

PS.
Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze z gleba wygladalby pierdylion razy fajniej, ale NIE, bo bedzie podskakiwal jak glupi!!!