Jak podłączyć centralny zamek do kierunkowskazów
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Jak podłączyć centralny zamek do kierunkowskazów
WITAM
posiadam corse c kupile ten centralny zamek http://allegro.pl/centralny-zamek-na-4- ... 21736.html zalozylem niby wszystko chodzi ale za cholere nie wiem jak podlaczyc to wszystko pod kierynki czy swiatla awaryjne moglby ktos wytlumaczyc krok po kroku
z gory dzieki:)
EDIT STELMI:
używaj polskich znaków i nie krzycz w nazwach tematów
posiadam corse c kupile ten centralny zamek http://allegro.pl/centralny-zamek-na-4- ... 21736.html zalozylem niby wszystko chodzi ale za cholere nie wiem jak podlaczyc to wszystko pod kierynki czy swiatla awaryjne moglby ktos wytlumaczyc krok po kroku
z gory dzieki:)
EDIT STELMI:
używaj polskich znaków i nie krzycz w nazwach tematów
-
- Świeżak
Re:
ciezko sie z nim dogadac i dlatego prosze was o pomoc:)
!markos pisze:Moze by tak napisac do sprzedawcy..?Zestaw zawiera:
- 2 piloty rozsuwane (zabezpieczone przed skanowaniem)
- centralka sterownika
- 4 siłowniki (OBRACANE GŁOWICE) wraz z osprzetem do zamocowania
- pełne okablowanie
- schemat podlaczenia
- Paragon lub faktura VAT
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Jak podłączyć centralny zamek do kierunkowskazów
Ja zawsze podpinam się w okolicach kolumny kierowniczej do wiązki manetki kierunkowskazów, kolorów niestety nie podam bo nie mam schematów do cc.
Tak na marginesie , nie zapomnij o podłączeniu wyłącznika otwartych drzwi, brak podłączenia zazwyczaj kończy zamkniętym autem z kluczami w środku
Tak na marginesie , nie zapomnij o podłączeniu wyłącznika otwartych drzwi, brak podłączenia zazwyczaj kończy zamkniętym autem z kluczami w środku

-
- Świeżak
ok dzieki:)
ale mozna ktos zna ten schemat i podlaczal takie cos i jest i wstanie w tym pomoc i rozjasnic
ale mozna ktos zna ten schemat i podlaczal takie cos i jest i wstanie w tym pomoc i rozjasnic
yosh pisze:Ja zawsze podpinam się w okolicach kolumny kierowniczej do wiązki manetki kierunkowskazów, kolorów niestety nie podam bo nie mam schematów do cc.
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja w corsie b podłączałem pod przycisk awaryjnch przez diody.
- Slawioster
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Sławek
Witam
Ja mam trochę inne pytanie mam centralny zamek(chyba fabryczny) tak sądzę ponieważ zamyka mi też wlew paliwa i chciałbym dokupić sterownik z pilotem, czy nie będzie problemu z podłączeniem ?, kolega mi sugerował ze muszę dołożyć siłownik master
Ja mam trochę inne pytanie mam centralny zamek(chyba fabryczny) tak sądzę ponieważ zamyka mi też wlew paliwa i chciałbym dokupić sterownik z pilotem, czy nie będzie problemu z podłączeniem ?, kolega mi sugerował ze muszę dołożyć siłownik master
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Slawioster pisze:kolega mi sugerował ze muszę dołożyć siłownik master
Siłownik master zakłada się w drzwiach kierowcy, jego główna funkcja to sterowanie pozostałymi siłownikami w przypadku otwierania auta kluczem.
Jeśli zamierzasz korzystać z pilota (a tak zazwyczaj jest) to siłownik master możesz sobie podarować.
Większość systemów alarmowych można zaprogramować do zastosowanych w aucie siłowników więc z tym akurat nie powinno być problemu.
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
Ja zakładałem też centralny zamek do swojej i wpiałem się w kostkę przy nogach kierowcy która jest zasłonieta tym duzym plastikiem gdzie jest główne połaczenie kabli wpiałem sie tam na dole poniewaz tam też umiejscowilem centralke i nie było trzeba sztukowac kabli nie potrzebnie
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
corsa chyba ma taki silownik skoro jak zamykasz kluczem zamykasz wszystkie drzwi więc wystarczy podpiąć się pod ten silownik i tyle. Ja tak zrobiłem
- Slawioster
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Sławek
właśnie o taką odpowiedź mi chodziłoPiter323 pisze:Ja zakładałem też centralny zamek do swojej i wpiałem się w kostkę przy nogach kierowcy która jest zasłonieta tym duzym plastikiem gdzie jest główne połaczenie kabli wpiałem sie tam na dole poniewaz tam też umiejscowilem centralke i nie było trzeba sztukowac kabli nie potrzebnie
-
- Świeżak
to moze ktorys z Panow powie konkretnie gdzie podpiac zeby wszystko ladnie chodzilo bo widze ze odpowiedzi sie podzieli troche na awaryjne ktorche na kierunki
gdzie najlatwiej i najszybciej mozna podlaczyc zeby wszysrko ladnie chodzilo:)
Slawioster pisze:właśnie o taką odpowiedź mi chodziłoPiter323 pisze:Ja zakładałem też centralny zamek do swojej i wpiałem się w kostkę przy nogach kierowcy która jest zasłonieta tym duzym plastikiem gdzie jest główne połaczenie kabli wpiałem sie tam na dole poniewaz tam też umiejscowilem centralke i nie było trzeba sztukowac kabli nie potrzebnie
- !rafi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Najłatwiej i najszybciej to u człowieka, który bierze za to pieniądze. A skoro nie ogarniasz tego co zostało napisane, to lepiej oddaj do fachowca.mad pisze:to moze ktorys z Panow powie konkretnie gdzie podpiac zeby wszystko ladnie chodzilo bo widze ze odpowiedzi sie podzieli troche na awaryjne ktorche na kierunki
Tak dla przypomnienia, masz do wyboru:
1. wiązka od manetek kierunków pod kierownica,
2. włącznik awaryjnych,
3. kostki przy nogach kierownika.
Wybrać musisz sam, bo sam wiesz gdzie masz sterownik i gdzie łatwiej kable pociągnąć

-
- Świeżak
- Podziękował;: 3 razy
witam chcialbym podlaczyc pod awaryjne ale powiedzcie mi jak, mam kabel brazowy i bialy gdzie je wpiaac??
wiem ze tu zaraz gdzie jestem ten przycisk awaryjnych swiatel rozkrecilem tam wszystko ale nie wiem jak sie wpiac:(
wiem ze tu zaraz gdzie jestem ten przycisk awaryjnych swiatel rozkrecilem tam wszystko ale nie wiem jak sie wpiac:(
!rafi pisze:Najłatwiej i najszybciej to u człowieka, który bierze za to pieniądze. A skoro nie ogarniasz tego co zostało napisane, to lepiej oddaj do fachowca.mad pisze:to moze ktorys z Panow powie konkretnie gdzie podpiac zeby wszystko ladnie chodzilo bo widze ze odpowiedzi sie podzieli troche na awaryjne ktorche na kierunki
Tak dla przypomnienia, masz do wyboru:
1. wiązka od manetek kierunków pod kierownica,
2. włącznik awaryjnych,
3. kostki przy nogach kierownika.
Wybrać musisz sam, bo sam wiesz gdzie masz sterownik i gdzie łatwiej kable pociągnąć