Problem z biegami corsa b 1.2 16v
-
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Problem z biegami corsa b 1.2 16v
Witam. Od tygodnia męczę się z biegami, strasznie ciężko się wbijają a wsteczny z porządnym zgrzytnięciem. Co to może być ?? sprzęgło łapie normalnie. Dostałem nowe firmowe auto może corsa się obraziła i jest zazdrosna??
Ostatnio zmieniony 6 sty 2013, o 18:54 przez Jega87, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Świeżak
- Imię: Patryk
Re: Problem zbiegami Opel corsa 1.2 16v
albo coś ze skrzynią albo osprzętem. możliwe że wyrobił sie ten śmieszny wybierak. on tak jest na takim jakby drążku. mozliwe tez jest rozregulowanie sie gałki przy tym wybieraku. trzeba by było zajrzeć pod auto. jesli tak na 100 wszycho oki to coś ze skrzynią. Oraz jeszcze jest możliwe ze to wina sprzęgła. nie chodzi czasem za miękko ?? spróbuj lekko naciągnąc linke jesli nie pomoze zostaw jak jest teraz.
-
- Świeżak
Z linką mogę spróbować bo fakt chodzi jakoś lżej, auto ma teraz 101000 km przejechane, teraz większość czasu stoi i nie wiem skąd ten defekt bo chodziło wszystko leciutko
Czyli w sobote na kanał,mam nadzieje że nic poważnego ze skrzynią
wielkie dzięki

- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
zmien silnik w profilu na x12xe
na skrzyni jest prosty mechanizm podciagania linki, spróbuj. jak nie pomoze wtedy szukaj głębiej, ale szukaj tez w szukajce i FAQ zanim znów zapytasz
na skrzyni jest prosty mechanizm podciagania linki, spróbuj. jak nie pomoze wtedy szukaj głębiej, ale szukaj tez w szukajce i FAQ zanim znów zapytasz
-
- Świeżak
Szukałem ale nic podobnego nie znalazłem ;/ to nie moje pierwsze forum, ale dzięki. Pozdro !! tańszego paliwa życze w nowm roku !!
-
- Świeżak
Zwracam honor. Drugi link bardzo mi pomógł wiem co sprawdzić w pierwszej kolejności, dzisiaj jak jechałem do pracy to strasznie nie mogłem wbić 1 biegu a 3-ci bieg wchodził ze zgrzytem, masakra.