Witam.
Mam taki oto problem z tarczami w CB po swapie. Na chwilę obecną mam tarczo-bębny o średnicy 260mm bez czujników ABSu. Pytanie dotyczy czy do tych tarcz można dołożyć ABS czy trzeba kupić nowe tarcze i czujniki aby abs zadziałał. Czytałem iż można zamontować pierścień ale czy on jest uniwersalny? Jaką ilość ząbków powinien mieć może?
Podobno też można kupić gotowe tarcze z koronką absu.
Tarcze tył bez ABS na wersję z ABS
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Tarcze tył bez ABS na wersję z ABS
Ilość ząbków powinna być zgodna z tą z pierścienia bębna. Czujnik już masz od bębnów pierścień można z bębnów zdemontować pozostaje tylko problem montażu go do tarczy lub wykonania nowego na wzór z bębnów z innym mocowaniem.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Świeżak
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Tarcze tył bez ABS na wersję z ABS
A ma ktoś może zdjęcie takich tarczo-bębnów z ABSem ?
Jak montowany w tym układzie jest czujnik? Do piasty jakimś specjalnym uchwytem?
Na chwilę obecna nie mam żadnych czujników ani przewodów i chcę to wszytko skompletować.
-- 11 lut 2013, o 17:14 --
Przemyślałem sprawę i wymienię całkiem tarczo-bębny na tarcze.
Chciałbym konkretny hebel, 288 lub 300mm. Jakie piasty i z jakiego opla podejdą?
Nie zależy mi na ABSie. Tarcze chciałbym nacinane i wentylowane.
Co sensownego polecacie?
Jak montowany w tym układzie jest czujnik? Do piasty jakimś specjalnym uchwytem?
Na chwilę obecna nie mam żadnych czujników ani przewodów i chcę to wszytko skompletować.
-- 11 lut 2013, o 17:14 --
Przemyślałem sprawę i wymienię całkiem tarczo-bębny na tarcze.
Chciałbym konkretny hebel, 288 lub 300mm. Jakie piasty i z jakiego opla podejdą?
Nie zależy mi na ABSie. Tarcze chciałbym nacinane i wentylowane.
Co sensownego polecacie?