Witam!
Posiadam od roku corsę B z silnikiem 1.0 o "ogromnej" mocy 54km,która pochodzi z 1997 roku.
Samochód od nowości w rodzinie,nabite tylko 130000 kilometrów,jak na 1.0 nigdy nie było problemów z tym silnikiem,przez cały okres eksploatacji (od 1997) oprócz filtrów i olejów wymieniliśmy tylko zawór ERG,akumulator,klocki,tarcze oraz układ wydechowy,reszta części to pierwszy montaż
Wypas:
Więc wyposażenie składa się z:
-elektryczne i podgrzewane lusterka
-ABS
-podgrzewane fotele przednie
-elektryczne szyby
-podgrzewana tylna szyba
-AŻ 1 airbag-kierowcy
-napinacze pasów
-obrotomierz
-wspomaganie kierownicy (zepsute,padł sterownik,w lewo kręci się bajecznie,a w prawo do kitu)
-kołpaki
-Ręczny (prawie)hydrauliczny - łapie już za pierwszym "tryknięciem"
-Radio Kenwood KRC-152L
-przednie głośniki zostały wymienione na większe,z Astry.
-w półkę wpasowałem 2 eliptyczne głośniki "Alpajna" o mocy 30w każdy.
-zderzaki w kolorze nadwozia
Ciekawostka - samochód był 2 razy kradziony
zdjęcia:
Corsa by ako1987
- master1201
- Nowy
- Imię: Maciej
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Corsa by ako1987
" zawór ERG" EGR
Ładna seria, zapodaj jakieś koło i ściągnij oznaczenia z klapy
Ładna seria, zapodaj jakieś koło i ściągnij oznaczenia z klapy
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Marcin
Dziękuje za przychylny komentarz.
Samochód pójdzie najprawdopodobniej 40mm niżej,na CNC dorobię dystanse. Felga którą zaadoptuje to najprawdopodobniej ATS CUP 13" 6J,bo mam okazję kupić takie,za dosyć niewygórowana cenę.
Gdzieniegdzie wyszły małe "parchy". Np przy tylnej bocznej szybie pojawiły się małe bąbelki już...
Samochód musi być do jazdy na co dzień,więc ekstremalna gleba odpada
Pozdrawiam!
Samochód pójdzie najprawdopodobniej 40mm niżej,na CNC dorobię dystanse. Felga którą zaadoptuje to najprawdopodobniej ATS CUP 13" 6J,bo mam okazję kupić takie,za dosyć niewygórowana cenę.
Gdzieniegdzie wyszły małe "parchy". Np przy tylnej bocznej szybie pojawiły się małe bąbelki już...
Samochód musi być do jazdy na co dzień,więc ekstremalna gleba odpada
Pozdrawiam!
- olekr21
- Nowy
- Imię: Aleksander
żadna gleba nie jest ekstremalna
koniecznie czarne plastiki z zewnątrz w kolor! ATS to dobre kółko do seryjnego wyglądu więc teraz delikatnie w dół i będzie git. jaram się jak helikopter w ogniu wyposażeniem, które jak by nie patrzeć jest rarytasem... chociaż mogła by być jeszcze klima powodzenia!
koniecznie czarne plastiki z zewnątrz w kolor! ATS to dobre kółko do seryjnego wyglądu więc teraz delikatnie w dół i będzie git. jaram się jak helikopter w ogniu wyposażeniem, które jak by nie patrzeć jest rarytasem... chociaż mogła by być jeszcze klima powodzenia!
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Marcin
Witam ponownie!
Plastiki zostają czarne,chcę aby był kontrast pomiędzy kołami a karoserią. Czarne plastiki i tak zdemontuję i ładnie odnowię,co do klimy się zgadzam,mogła by być,ale na pewno bardzo obciążała by ten malutki silniczek
Do 13" profil 50 starczy? Do tego muszę ogarnąć prawdopodobnie poduszkę skrzyni/silnika,ponieważ na postoju,przy jałowych obrotach dochodzi specyficzny dźwięk z okolic lewarka.
Pozdrawiam!
PS. Dostałem od brata filtr stożkowy,który mu zalegał w garażu,nic się nie stanie jak zamontuje go zamiast seryjnego filtra?
Plastiki zostają czarne,chcę aby był kontrast pomiędzy kołami a karoserią. Czarne plastiki i tak zdemontuję i ładnie odnowię,co do klimy się zgadzam,mogła by być,ale na pewno bardzo obciążała by ten malutki silniczek
Do 13" profil 50 starczy? Do tego muszę ogarnąć prawdopodobnie poduszkę skrzyni/silnika,ponieważ na postoju,przy jałowych obrotach dochodzi specyficzny dźwięk z okolic lewarka.
Pozdrawiam!
PS. Dostałem od brata filtr stożkowy,który mu zalegał w garażu,nic się nie stanie jak zamontuje go zamiast seryjnego filtra?