Corsa B patryks34

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
ODPOWIEDZ
patryks34
Bez listowiec ;-)
Imię: Patryk
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Corsa B patryks34

Post autor: patryks34 »

Witam chciałbym pokazać wam w tym wątku moją kochaną corse.
Jest to corsa b rok produkcji 1994 przebieg to 158.000km pod maską siedzi silnik x12sz, nie ma rewelacji ale daje rade.
Corsa jest u mnie w rodzinie od roku 2004 wtedy została sprowadzona z niemiec.
Przez 7 lat była w posiadaniu babci i dziadka od 2 lat jest w posiadaniu mojej mamy, mimo tego traktuje to autko jako swoje ponieważ wszystko naprawy robiłem sam lub z dziadkiem za niedługo zdaje na prawo jazdy i corsa będzie moja. W planach mam:
- Pozbycie się całkowicie całej rdzy która dręczy moje autko a w szczególności progi :bardzozly:
- Zakup spoilera na klape bagażnika od wersji GSi
- Maska na teleskopach
- Zawieszenie gwintowane
- Jakieś ładne felgi typu borbet, BBS, Volk :-D
- Wymiana hamulców na lepsze z calibry/vectry
- Pozbycie się problemu z zapalającą się kontrolką "check engine" podczas gwałtownego zwalniania z prędkości rzędu 100-140km/h jest to bardzo uciążliwe ponieważ autko traci moc i trzeba zgasić silnik i na nowo odpalić i można jechać dalej aż znów nie wyskoczy kontrolka. :bardzozly: :( :)11
- Jeżeli fundusze pozwolą to zrobie swap na 2.0 8V lub 16V :-D
- Zamontowanie fajnego car audio
- Przemalowanie auta na czarno lub tylko pomalowanie zderzaków pod kolor obecny na nadwoziu.
- Przyciemnić szyby
- Zamontować ciemne reflektory
Jeżeli ktoś zna powód dlaczego ten "check engine" się pojawia to proszę o pomoc.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 8a45b55a59
Obrazek
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1010e25700
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 cze 2013, o 18:30 przez patryks34, łącznie zmieniany 2 razy.
czerwo
Swój
Imię: Robert
Podziękował;: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Corsa B patryks34

Post autor: czerwo »

Siema, popraw foty, bo nie wyświetlają się. Jeśli pojawia się check, to znak że trzeba sczytać błędy (na forum jest od groma tematów z opisem jak to zrobić, użyj wyszukiwarki. Powodzenia w modach.

Pozdrawiam, Robert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”