corsa b - vectra b, skrzynia basowa problem z wydmuchem
-
- Świeżak
- Imię: Patryk
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
corsa b - vectra b, skrzynia basowa problem z wydmuchem
siemanko wszystkim, jako że vectra b to już mój drugi nabytek otóż mam z lekka małą pomoc do was, przełożyłem sprzęt z corsy b widoczny na zdjęciu poniżej aczkoolwiek mam problem z tym że nie mam tak efektu ciśnienia wydmuchu podczas bassu, wszystko jest ok tylko nie ma któredy iść wydmuchane powietrze ze skrzyni basowej, w corsie b tak nie miałem było wiele lepiej bo wystarczy zdjąć półkę i git natomiast jak na zdj widać wydmuch jest od góry i nad skrzynią są stalowe fabryczne połączenia, ale zapewne półka tylnia jest zdejmowalna? będę musiał robić dziurę na wylot powietrza w półce i ciąć ten szkielet vectry co jest pod półką? jeśli znacie inne rozwiązanie to ppomóżcie, zależy mi tylko na ostrym p... bassem:) hehe
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Re: corsa b - vectra b, skrzynia basowa problem z wydmuchem
W VB nie ma sciaganej półki w sedanie, jest stalowa, więc albo mniejszy bas albo młotek i przecinak
-
- Świeżak
- Kontakt:
STELMI pisze:W VB nie ma sciaganej półki w sedanie, jest stalowa, więc albo mniejszy bas albo młotek i przecinak
napewno nie ma stalowej półki, aczkolwiek pod nią jest stal ale półka jest wykonana z tego samego prawie tworzywa jak i w corsie b, może trochę twardsza się wydaje, dobra a odnośnie ścięcia, czy najlepiej było by dać jakiś płaskownik pospawaćc coś ala rozpórka? żeby buda trzymała? czy to nie ma nic z tym wspólnego? estetycznie by to wyglądałoby czy musiałbym się bawić z włóknem szklanym żeby powypełniać niektóre elementy żeby nie było żadnych dziur
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Najlepiej złóż kanapę ,mam nadzieję ,że przy ostrzejszym hamowaniu odczujesz swoje ukochane "pierd***ięcie (w głowę całą tą skrzynią) i trochę rozumu wróci Ci do głowy
-
- Świeżak
- Kontakt:
zamiast krytykować to zachowaj swoje zdanie dla siebie a nie tylko Twoje zdanie się liczy mistrzuszymi870 pisze:Najlepiej złóż kanapę ,mam nadzieję ,że przy ostrzejszym hamowaniu odczujesz swoje ukochane "pierd***ięcie (w głowę całą tą skrzynią) i trochę rozumu wróci Ci do głowy
-
- Świeżak
- Kontakt:
Re:
tak tam jeszcze są obok tych głośników tweetery wsadzone, więc narazie głośniki wyjmę może lekkaa różnica odczuwalna będzie ale to jeszcze nie to, skrzynia 600 W RMS 1800 W RMS a wzmak dls a6 mono 1200 W RMS piekielnie mocny, dlatego jak skrzynie kupywalem troche za słabą bo dałem na 60 % mocy we wzmaku w radiu ustawione na 0- bass dalem na vol 46-47 max i po jakims czasie głośniki mi się lekko podpalały, a dokładniej to cewka, no ale teraz dałem niżej do 40 % na wzmaku więc jest git miałem to w corsie b zostawić bo tam było idealnie tylko że właśnie wkłaadając V-kę do corsy pomyślałem że bez sensu audio jak mam pomruk V-ki w dodatku cięższa ze sprzętem, zrobiłem przekładkę ta skrzynia pasuje idealnie w vectrze b, a żeby włożyć taką skrzynię musiałem siedzenia zzłożyć z tyłu i od tamtej strony włożyć skrzynie przodem po długości dokładnie na styk i troche półkę odgiąć żeby weszła, a wchodziła obcierająć ścianką max 1-4 mm!markos pisze:Moze najzwyczajniej w swiecie wyjmij glosniki z polki, bo sa tam kompletnie zbedne?
Swoja droga fajne audio... Pewnie niezle puka.. 5 przecznic dalej
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Super historia... Chodzilo mi raczej o to, ze glosniki z tylu sa w ogole zbedne (wysokotonowe tez) przy takim bezsensownym napie*dalaniu basem. Lubisz chyba krew z uszu, wiec przenies te gwizdki na przod, moga byc jako dodatkowe, tak czy siak bedzie fatalnie, ale za to duzo halasu.
Oraz naucz sie pisac po Polsku, bo oczy krwawia
Oraz naucz sie pisac po Polsku, bo oczy krwawia
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
no nie życzę Tobie pobytu z urazem akustycznym na oddziale laryngologii jak to mnie swego czasu spotkało.... (tyle, że nie od łupania basem a od pobytu na strzelnicy w wojsku). Nie mówię, że też kiedyś basu nie lubiłem, ale sam bas nie ma sensu, kiedyś pewnie to zrozumiesz...
- KubaTurbo
- Świeżak
- Imię: Jakub
Z sedanani zawsze był problem żeby uzyskać dobry bass. W omedze tez miałem problem i dlatego przesiadłem się na Corse. Znam pare sedanów które startują w zawodach ale zamiast kanapy z tyłu mają sam szkielet nadwozia bo strasznie i kanapa blokowała. Ja u siebie w cb musiałem pożegnać się z półka. Tak wiec jak na moje to pozostaje Ci przedłużenie obecnego portu żeby mieć go w tylniej półce.
Lepiej żyć krótko a ekstremalnie, niż długo i nudno...
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wtedy najlepszym rozwiązaniem jest system 3d z przodu odpowiednie wygłuszenie drzwi wzmocnienie plastików i ewentualnie głośniki na półce z tyłu ale cięte nisko na zwrotnicy w okolicy 100 - 200hz, ale nie jakieś śmieszne elipsy
STELMI: Fajnie, że odpisałeś na temat z Września, ale następnym razem musisz wiedzieć, że takie górnictwo nie jest zbyt mile widziane. Tym bardziej, że jesteś na forum już tyle lat to powinieneś o tym wiedzieć
Zamykam temat, bo jest wyczerpany
STELMI: Fajnie, że odpisałeś na temat z Września, ale następnym razem musisz wiedzieć, że takie górnictwo nie jest zbyt mile widziane. Tym bardziej, że jesteś na forum już tyle lat to powinieneś o tym wiedzieć
Zamykam temat, bo jest wyczerpany