Wcześniej śmigałem takimi autkami (chronologicznie) :

Z tasmy montazowej Corsa zjechala w 1999 roku. Pierwsza rejestracja to czerwiec tego wlasnie roku. Czyli modelowo to Corsa B. Pod maska jest prawdziwy potwor. Mianowicie 1.0 12v. Silniczek ma 3 cylindry i generuje moc 54 koni mechanicznych. Szalu ni ma, ale jesli chodzi o sprawne poruszanie sie po miescie to jak najabardziej wystarcza. Jednostka jest na lancuszku rozrzadu czyli silniczek bezobslugowy. Nic tylko lac benzynke, wymieniac olej z filtrami i jezdzic.
Auto zakupilem w sierpniu 2012 roku jako auto do dojazdow do pracy. Codziennie od sierpnia ubieglego roku dojezdzalem do miejsca pracy 40 km w jedna i druga strone. Ani razu autko mnie nie zawiodlo. Przez ten rok z hakiem wykrecilem autem okolo 40 tys. km. Obecny przebiego to 120.000 km. Kazde wczesniejsze auto po takim przebiegu w moich rekach sie troche wysypywalo i szlo dalej w inne rece ;P
W sumie raz autko mnie zawiodlo, bylo to w swieta wielkanocne 2013 gdzie dystans 200 km pokonalem tylko na dwoch cylindrach, ale jechalem dalej. Usterka byla listwa zaplonowa (czy jakos tak). Zostala ona wymieniona na oryginalna- nowa. Dodatkowo wymienione zostaly swiece i kable zaplonowe. Ostatnio tez wymienilem pompe wody na ORI oraz kompletne hamulce tyl- bebny, szczeki, cylinderki oraz lozyska

Duzym zbawieniem dla moich szyb byla wymiana filtra kabinowego. Kurcze w zyciu bym nie pomyslal ze to az taka zmiana na + bedzie

Z bajerow auto posiada szyberdach, radio CD/MP3/USB, 4 poduszki powietrzne, immobiliser, odciecie zaplonu.
Szybki sa w korbotroniksie, ale jak sie dobrze pokreci i dojdzie sie do wprawy to przechodnie mysla ze jest elektryka

Mankamenty są niestety pod wzgledem blacharskim... wgniotki od siadania na aucie... dresiki sobie przycupna pod blokiem i mi sie wgniotla blacha kolo tylnej lampy ;/
Plany? Jak najbardziej sa

- jakas nizsza zawieszka
- jakies zmiany w kole typu alusek
- eletryka szyb i dolozenie centralnego
- elektryka szybra
- mysle o artebach na tyl i podobnie ciemnymi na tyl

Generalnie nie mam zamiaru robic na jakiegos oszukanego GSI czy cos

Zdjęcia po malym polerowaniu, usunieciu glinka rysek i zabrudzen

Fotki:

Pozdro