corsa b 2.5 V6 osprzęt c25xe problem immo

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Testarossaxxx
Świeżak
Imię: Patryk
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

corsa b 2.5 V6 osprzęt c25xe problem immo

Post autor: Testarossaxxx »

Witam, takie jedno krótkie pytanie
mam silnik i osprzęt dosłownie c25xe bez immo oznaczenie PN,

Lecz pojawia się pytanie gdyż w starym wyjetym silniku c14nz miałem immo, i pod stacyjką nadal mam tą puszkę immo od 1.4
powiedzcie mi czy ta puszka w 100 % będzie pasowała pod stacyjką wyjmując z corsy b tą puszkę a wkładając puszkę immo od x25xe? oczywiście z omegi, od razu mówię jak coś mam komplet immo, kompa, puszke i pestke, wiec spokojnie

chodzi mi o to czy puszka bedzie pasowala pod kostke? wiem tylko ze stelmi mowil ze od 1.2 pasowalo, niewiem jak w 1.4 c14nz? ktoś coś wie? nie mam tego zestawu a komp c25xe nie ma immo i mi nie odpala gdyż prawdopodobnie blokuje mi puszka fabryczna immo pod stacyjka w corsie,
Pozdrawiam :)
yosh
Nowy
Imię: yosh
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: corsa b 2.5 V6 osprzęt c25xe problem immo

Post autor: yosh »

Testarossaxxx pisze:c25xe nie ma immo i mi nie odpala gdyż prawdopodobnie blokuje mi puszka fabryczna immo pod stacyjka w corsie,
Seryjne imo odcina z poziomu kompa , jego pozostawienie w aucie nie ma żadnego znaczenia , jeśli wszystko jest podłączone jak należy to powinno działać .
Przy motronicu 2,8 wystarczy podłączyć zasilanie główne ( +12 gruby czerwony w dalszej części połączony z przekaźnikiem ) , stan gotowości do pracy ( czarny +12 po przekręceniu stacyjki ) , pompę paliwa ( czerwony z niebieskim paskiem) i upewnić się że czarny +12 zespołu cewek jest podłączony do zasilania po przekręceniu stacyjki , i musi chodzić .

-- 14 lut 2014, o 22:58 --

Daj sobie spokój z imo bo ugrzęźniesz , tym bardziej że masz problem z uruchomieniem prostego w podłączeniu Motronica 2,8 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”