tylna wycieraczka
-
- Świeżak
- Imię: Konrad
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
tylna wycieraczka
Witam, tylna wycieraczka stanęła w połowie zakresu swojej pracy i nie wróciła do końca;)Nie wiem gdzie szukać awarii : manetka, przekaźnik, czy może silnik wycieraczki? czy może mieć coś wspólnego taka awaria, przedniej nie wracają do końca tylko stają w połowie szyby?
-
- Świeżak
- Imię: Hubert
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: tylna wycieraczka
a tylna wycieraczka działa, czy stanęła w połowie i już nie reaguje ?? sprawdź przewody w klapie bagażnika, w tej gumie pomiędzy klapą, a karoserią lubią się łamać nie wiem czy dobrze zrozumiałem, przód również zatrzymał się w połowie i nie działa ??
x12sz --> x16xe
-
- Świeżak
tylna stanęła i stoi, przednie działają, w trybie pracy czasowej zatrzymują sie wszędzie tylko nie w pozycji końcowej, czyli tak jak powinny:P
-
- Świeżak
- Imię: Hubert
- Podziękował;: 1 raz
co do tylnej sprawdź te przewody a przód wygląda na przypalone styki przekaźnika że za wcześnie rozłącza
x12sz --> x16xe
-
- Świeżak
przekaźnik przednich podmieniałem i dalej to samo:( za tylną na razie nie mam czasu się zabrać
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Kontakt:
warto sprawdzić wiązkę, która wchodzi w klapę, bo tam też lubią się przewody uszkodzićkiuik pisze:przekaźnik przednich podmieniałem i dalej to samo:( za tylną na razie nie mam czasu się zabrać
- Grabelny
- Świeżak
- Imię: Mariusz
przednia wyieraczka to niemal pewne, że to inna bajka. Taka sama sytuacja jest w tigrach. Wina jest silniczka. Przerwa sie tam taki mały miedziany styk i:
a) trzeba go lutować
b) kupić nowy silniczek
ja też kupowalem manetki, przekaźniki przy bezpiecznikach i nic. nowy silniczek rozwiązał sprawe.
tylnia wycieraczka obstawiałbym przerwane kable lub spalony silniczek. przy okazji moze bezpieczniki sprawdź.
ps: jeśli silniczek jest taki jak w tigrach z tyłu to oddam taki za grosze
a) trzeba go lutować
b) kupić nowy silniczek
ja też kupowalem manetki, przekaźniki przy bezpiecznikach i nic. nowy silniczek rozwiązał sprawe.
tylnia wycieraczka obstawiałbym przerwane kable lub spalony silniczek. przy okazji moze bezpieczniki sprawdź.
ps: jeśli silniczek jest taki jak w tigrach z tyłu to oddam taki za grosze