Nie odpala
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Nie odpala
Witam, moja Corsa nie odpala po wymianie paska i napinacza alternatora. Podczas jazdy rozleciała się rolka napinacza i pasek chyba zblokował silnik bo silnik zgasł. teraz po poskładaniu całości rozrusznik kręci iskra jest i paliwo tez dostaje nie wiem co robić. Pomóżcie 

-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Nie odpala
Spotkałem się kiedyś z przypadkiem w którym resztki paska wkręciły się w dolne koło rozrządu i pasek uległ przestawieniu .
Upewnij się jeszcze że zablokowanie dolnego koła pasowego nie spowodowało w jakiś magiczny sposób przestawienia się samego koła , w takiej sytuacji iskra co prawda będzie , ale w niewłaściwym momencie.
Proponowałbym odkręcić dolne koło pasowe i sprawdzić czy nie został zerwany klin kółka rozrządu , lub czy nie został utrącony wypust pozycjonujący koło paska wielorowkowego .
Można również spróbować odłączyć czujnik położenia wału korbowego , jeśli rozrząd jest ustawiony właściwie
a twój x14xe jest na sterowniku "multec s" to przy troszkę dłuższym kręceniu bez problemu odpali na samym czujniku walka rozrządu .
Upewnij się jeszcze że zablokowanie dolnego koła pasowego nie spowodowało w jakiś magiczny sposób przestawienia się samego koła , w takiej sytuacji iskra co prawda będzie , ale w niewłaściwym momencie.
Proponowałbym odkręcić dolne koło pasowe i sprawdzić czy nie został zerwany klin kółka rozrządu , lub czy nie został utrącony wypust pozycjonujący koło paska wielorowkowego .
Można również spróbować odłączyć czujnik położenia wału korbowego , jeśli rozrząd jest ustawiony właściwie
a twój x14xe jest na sterowniku "multec s" to przy troszkę dłuższym kręceniu bez problemu odpali na samym czujniku walka rozrządu .
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Jak wkręciło pasek to sprawdź czy nie urwało lub uszkodziło czujnik położenia wału. Ewentualnie jak pisze kolega czy nie przestawiło koła pasowego lub całego rozrządu.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Bez listowiec ;-)
- Otrzymał podziękowań: 0
Rozrząd sprawdzony i wszystko się zgadza ze znakami. Sprawdzałem ciśnienie na cylindrach kazdy cylinder ma po 0 kompresji O_O. Wydaje się, że głowica do roboty ale dlaczego skoro rozrząd okey ;/
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
obawiam się najgorszegoTomek003 pisze:Rozrząd sprawdzony i wszystko się zgadza ze znakami. Sprawdzałem ciśnienie na cylindrach kazdy cylinder ma po 0 kompresji O_O. Wydaje się, że głowica do roboty ale dlaczego skoro rozrząd okey ;/

[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Zdejmiesz czapkę i się wszystko wyjaśni, ale raczej z 10 zaworków do wymiany.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Nie chcę cie straszyć ... Ale znajomy miał taki sam przypadek ale w peugeot ... I niestety cała głowica poszła do naprawy ... Z zaworów nic nie zostało ... Pasek gdy się rozleciał przestawił rozrząd o 4 żeby ... Na szczęscię silnik był cały