Skrzynia biegów z18xe Corsa c
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Skrzynia biegów z18xe Corsa c
Witam, rozleciał mi się wczoraj dyfer w mojej CC. Czy ktoś dysponuje wiedzą na temat skrzyń które podchodzą do tego silnika? Moja skrzynia to najprawdopodobniej f17c419. Mam możliwość kupna z Astry G x16szr ale też nie wiem jaka tam siedzi dokładnie z tego co udało mi się znaleźć to stosowali f15 i f17. Prosiłbym bardzo o jakieś informacje, Pozdrawiam.
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Skrzynia biegów z18xe Corsa c
Tutaj masz tabelki przełożeń głównych skrzyni najlepiej żeby były takie same lub zbliżone do siebie ...
Jak masz możliwość to po Vin'ie wyjdzie jaki masz model skrzyni dokładnie
Jak masz możliwość to po Vin'ie wyjdzie jaki masz model skrzyni dokładnie
-
- Świeżak
Poprawka, po Vinie wychodzi że mam f17 3,74. Przy 3,5k rpm miałem licznikowe 110. Czy ktoś umie wywróżyć z fusów i powiedziec jak to sie będzie przedstawiać przy przełożeniu 4.19?
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html
Masz tutaj kalkulator co policzy ... Wklepujesz dane do skrzyni jaką miałeś a potem do tej co chcesz kupić ... i porównujesz
Masz tutaj kalkulator co policzy ... Wklepujesz dane do skrzyni jaką miałeś a potem do tej co chcesz kupić ... i porównujesz
-
- Świeżak
Skrzynia kupiona z jeżdżącego auta także sprawna. Składałem już to chyba 12 razy, cały czas nie wysprzęgla. Odpowietrzane na wszystkie sposoby. Tarcze dałem do okucia i zastanawiam się czy to nie jest winne. Wydaje mi się że może być za gruba ale nigdy takiego przypadku nie miałem. Ktoś jakieś sugestie ma?