Najlepiej komplet- zegary i obudowa, ale jeżeli ktoś ma samą obudowę to też ją chętnie "przytulę"

Zdjęcie:

Pozdrawiam serdecznie!
Też o tym myślałem, ale ciężko będzie to wykonać za bardzo nie widząc jak to wygląda z boku i z tyłu, a w necie niestety więcej zdjęć nie mogę znaleźćraf02 pisze:Dobry maniak z ciebie odnośnie gratów do corsy![]()
Jak masz deskę we folku to można próbować zrobić taką obudowę, tak jak robią te słupki pod zegary na koniec flok i będzie prawie jak oryginał
Jedynie na wskaźniku ciśnienia doładowania mi zależy i na niczym więcej- drugie "okienko" bym zaślepił, ale żeby je zaślepić to najpierw muszę znaleźć ten fancikdr3d2i0r pisze:Zegarów dodatkowych na allegro jest multum. tylko co ty chcesz tam jeszcze dodatkowo dokładać ?
dr3d2i0r pisze:Gościu skąd ty takie pomysły wynajdujesz.![]()
![]()
Zegarów dodatkowych na allegro jest multum. tylko co ty chcesz tam jeszcze dodatkowo dokładać ?
Łatwo nie było, troszkę się naszukałem... ale liczy się efekt końcowy:frytek04 pisze:Hmm, chyba ciężko będzie trafić na egzemplarz tej obudowy![]()
To zdjęcie ze środka Tigry Steinmetz GT/R![]()
Allegro- praktycznie z samochodu przeznaczonego na sprzedaż w całości, w 100% sprawnego... ale na szczęście udało się wyrwać tą małą pierdółkę nie kupując całej Tigryczerwo pisze:Ja pierdziele...myślałem że to ja mam świra na punkcie egzotycznych gratów do Corsy, ale przy Tobie wymiękam
Szacun za wytrwałość i umiejętne szukiwanie
Gdzie udało Ci się to znaleźć?
Pozdrawiam, Robert
Ciężko mi powiedzieć, nie ma na niej żadnych oznaczeń. I tak do końca to nie wiem czy, aby na pewno Steinmetz produkował tą obudowę, czy przypadkiem nie jest to element firmy Projekt-Opel (http://www.projektopel.de/):jacek.wilczek pisze:Obudowa oryginał steinmetz ??
--
Jacek
Jeszcze leży w garażu- kompletuje inne fanty wnętrza do "zbiorowego flokowania" i dopiero wtedy będę montował m.in. dokładkę zegarówjacek.wilczek pisze:Cześć
jak masz już na aucie zamontowane pochwal się jak to wygląda
ale jak możesz fotki z większej odległości aby było widać jak się to komponuje
--
Jacek
Super, że mogłem pomócjacek.wilczek pisze:namówiłeś
kupuję i Ja
--
Jacek
Tak jak pisałem wcześniejKwach pisze:ten wskaźnik za tymi trochę lipa
Przecież nie będę jeździł w takiej "konfiguracji" jak na zdjęciu, bo po pierwsze zero estetyki, a po drugie zero logiki wrzucając dwa wskaźniki turbo (choć osobiście wolałbym zostać przy tym starym zegarze firmy BLITZ [o wiele bardziej ceniony za granicą, za używkę te 150-160 dolarów trzeba dać], ale on ma niestety średnicę 60mm a otwory w dokładce mają 52mm)(...) mogę dołożyć dokładkę do licznika i cyknąć kilka zdjęć (ale najszybciej w połowie przyszłego tygodnia)
Oby nie było takiej okazji... ale na taką ewentualność po części też jestem przygotowany- wtedy skończyłby się pakiet Irmschera, a zaczął pakiet Steinmetza (choć lotki i dokładki przedniego zderzaka jeszcze nie znalazłem)daavid117 pisze:Jak patrzę na te Twoje "białe kruki" zamontowane w aucie i na aucie, to myślę że jak ktoś Ci tą Corsę uszkodzi lub skasuje, to osobiście pojadę i tego kogoś skasuję![]()
Te dokładki czasem trafiają się na niemieckim ebay'u, warto zaglądać (szukać po frazach Instrumentenhalter albo Zusatzinstrumente). W licytacji z tego co pamiętam używki schodziły w okolicach 50-60 euro z jakimiś zegarami typu VDO Look czy Auto Gauge (+ przesyłka ok. 10 euro jeżeli uda się dogadać ze sprzedawcą aby wysłał do PL).daavid117 pisze:Ta dokładka to chyba najrzadszy element wyposażenia Corsy jaki można zdobyć. Sam szukałem go jakiś czas, ale niestety bezowocnie. Gratuluję wytrwałości!
Obrażać się nie mam zamiaru, bo nie ma o co, a jedynie podziękować za opinię- każdy ma swój gust, jednym dana rzecz się podoba innym nieszymi870 pisze:Z jednej strony podejście godne pochwały, bo szukasz elementów dedykowanych do auta, markowych tunerów , a z drugiej nie obraź się ale to wnętrze wygląda słabo , dwa kolory floku , jakieś ringi na zegarach... zdecyduj się na jeden kierunek i sie go trzymaj , flok sam w sobie to też nie najlepsze rozwiązanie na deskę , dużo lepiej sprawdza się skóra, jeżeli nie zależy Ci bardzo na wadze .
Okej, flok może nie wszystkim się podoba, skóra raczej na pewno ciekawiej by wyglądała, to pozostaje bez dyskusji. Ringi na zegary faktycznie nie są "markowych tunerów" choć szczerze mówiąc mi się podoba. Zastanawiałem się nad Digitalem, ale raczej ten bajer nie dla mnie, podobnie jak Moretty.szymi870 pisze:(...)wnętrze wygląda słabo , dwa kolory floku , jakieś ringi na zegarach... zdecyduj się na jeden kierunek i sie go trzymaj