[CB] wzmacnianie Sprzęgła
- Zynio
- Swój
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
[CB] wzmacnianie Sprzęgła
Witam Panowie mam mały problem wyciągam już trzecia tarcze sprzęgła która jest nowa, a tłumiki drgań się rozpadają czy macie jakiś pomysły co z tym zrobić słyszałem o Radzikowskim w Warszawie może macie jakieś inne pomysły
- Konik
- Moderatorzy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: [CB] wzmacnianie Sprzęgła
Zynio..
Fifo swego czasu robił tam sprzęgło do LETowej jego i nie pisał nic ze narzeka. Ogólnie Radzikowski ma lata praktyki. Zadzwoń zapytaj on CI doradzi co i jak zastosowac.
Na jakim sprzegle smigasz?
Fifo swego czasu robił tam sprzęgło do LETowej jego i nie pisał nic ze narzeka. Ogólnie Radzikowski ma lata praktyki. Zadzwoń zapytaj on CI doradzi co i jak zastosowac.
- Zynio
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
na sachseKonik pisze:Zynio..
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Dziwne, też mam sachsa i wytrzymuje 250Nm....
A może da się wymienić właśnie sprężyny tłumika drgań na takie ze sprzęgła z 2,0?
Jutro poszukam starej tarczy i mógłbym ci sprężyny podesłać.
A może da się wymienić właśnie sprężyny tłumika drgań na takie ze sprzęgła z 2,0?
Jutro poszukam starej tarczy i mógłbym ci sprężyny podesłać.
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
A wydawało mi się że to tylko ja borykam się z takimi problemami
też rozsypał mi się tłumik drgań skrętnych ,a dokładnie odłamał się kawałek kosza w którym osadzona jest sprężyna tłumika .
W miejscu pęknięcia widać stary nalot więc domyślam się że to raczej usterka fabryczna .
Na razie założony jest nowy zestaw Luk , czas pokarze czy da radę .
Osobiście polecałbym wzmocnienie tarczy u Radzikowskiego , z tego co pamiętam tłumiki drgań skrętnych też wzmacniają , jeśli zamontowany zestaw się podda to z pewnością sam obiorę taki kierunek i zamontuję jakiś cywilizowany spiek ze wzmocnionym tłumikiem .

W miejscu pęknięcia widać stary nalot więc domyślam się że to raczej usterka fabryczna .
Na razie założony jest nowy zestaw Luk , czas pokarze czy da radę .
Osobiście polecałbym wzmocnienie tarczy u Radzikowskiego , z tego co pamiętam tłumiki drgań skrętnych też wzmacniają , jeśli zamontowany zestaw się podda to z pewnością sam obiorę taki kierunek i zamontuję jakiś cywilizowany spiek ze wzmocnionym tłumikiem .
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 0
ja polecam: "sprzegła regeneracja" Tomasz Janowski
ul. skoczylasa 10 warszawa
tel. 22 619 92 19
www.sprzegla-regeneracja.pl
Pan wzmocnił sprzegło kevlarem zregenerował docisk oraz zeszlifował zamach za całe 150zł
do bigblocka oplowskiego, sprzegło dostaje cały czas po dupie od V-ki i narazie wszsytko ok.
dodatkowo na innym forum lataja projekty w turbo na jego sprzegłach i tez wszystko bangla jak nalezy
ul. skoczylasa 10 warszawa
tel. 22 619 92 19
www.sprzegla-regeneracja.pl
Pan wzmocnił sprzegło kevlarem zregenerował docisk oraz zeszlifował zamach za całe 150zł

dodatkowo na innym forum lataja projekty w turbo na jego sprzegłach i tez wszystko bangla jak nalezy

Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza