Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, szukam kogoś kto ma na sprzedaż gotowe lub miałby możliwość dorobienia, ew. wie z jakiego materiału i gdzie można dorobić dystanse do stabilizatora przedniego do Corsy B pod swap dwulitrówki. Chodzi mi o takie coś jak na zdjęciach:
SPRAWA PILNA! Propozycje ze zdjęciami i ceną proszę kierować w temacie, na PW, tel. 663-631-203 lub email: robertz1993@interia.pl
Nie masz w okolicy gościa z jakimś warsztatem z frezarka albo czymś? Tak ciężko wziąść ten kawałek mocowania stabilizatora jechać tam i powiedzieć ze chcesz kostki takiej powierzchni 4 cm wysokie z takim nawiertem każdy przeciętny chłop ci to ogarnie mnie to kosztowało 40 zł
maximo, no właśnie jest problem, bo moje gdzieś przy rozbieraniu stabilizatora, pokazuje gościowi foto, a ten rozkłada ręce i nie wie w ogóle o co chodzi... polecasz jakiś konkretny materiał, twardość? Masz może zwymiarowany taki klocek? Wtedy podbiłbym na uczelnie do centrum laserowego i może by mi takie coś wystrugali.
Dałem kumplowi jedna część mocowania żeby miał rozstaw otworów powiedziałem ze potrzebuje 4 cm klocek z takim nawiertem i po paru dniach mialem stalowe dystanse stabilizatora, żadna filozofia
czerwo
nic z nimi się nie działo, profil nierdzewny 3mm scianka
pozbyłem się tego badziewia
doszedłem do wniosku ze niemal nic nie daje stabilizator tak mocno odsunięty od drążków reakcyjnych
przesunąłem maksymalnie w stronę przodu auta cały stabilizator
podszlifowałem prawe przednie mocowanie drążka reakcyjnego do pasa przedniego
dystans miedzy stabilizatorem a kolektorem wydechowym 20XE to obecnie cos około 3mm
Jeszcze jedna sprawa, jaką wysokość powinny mieć te dystanse (żeby było jeszcze ciut zapasu miejsca, a jednocześnie stabilizator nie wisiał zbyt nisko), fizycznie nie mam możliwości zmierzyć (auto stoi w innym mieście):