wywalam środkowy tłumik i co dalej....?

Wszystkie informacje o elementach układu wydechowego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Adam_x
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

wywalam środkowy tłumik i co dalej....?

Post autor: Adam_x »

gdzieś na forum przeczytałem ze wycięcie środkowego tłumika a w zasadzie to zastąpienei go rurą moze odbić się na spalaniu- oleju. Nie pamiętam czy chodziło o wycięcie tłumika czy kata ale jak ktoś sie orientuje to prosze o odp.
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

bezposrednio sie nie odbije na 100% i nie jest pewne czy wogole sie odbije (sebring do x14sz proponuje rure zamiast srodkowego)!!!

tlumik nic nie ma do zuzycia oleju - sa tylko dwie takie rzeczy: glowica i pierscienie. byc moze czytales to w moim watku o moim wycietym srodkowym gdzie zamiast niego powedrowala strumienica. poczynilo to dewastacyjne, w polaczeniu z moja prawa noga, skutki w silniku - zuzyte pierscienie i w zwiazku z tym branie oleju. z tego co pamietam maksymalny luz na zamku pierscienia to 0,7 mm (nie jestem pewien) a u mnie byl cos kolo 2 mm :x
c20rsa, czlowieku meeen!
Adam_x
Nowy
Kontakt:

a ile zapłaciłeś za wymianę pierścieni???

muszę wymienić je jeszcze przed toruniem bo w trasie to chyba schochluje mi więcej oleju niż wachy... :0
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

zmien, bo im dluzej pali Ci olej tym gorzej to wszystko w srodku wyglada... u siebie mialem strasznie duzo nagaru, a swiece od razu do kosza... wymiana kosztowala ok 600-700 zl (z wiekszoscia czesci, polerowaniem tlokow, glowicy i swiecami), ale ciezko mi ocenic ile dokladnie bo czesc czesci bylo moich, w tym samym czasie zrobilem duzy przeglad i wymienilem katalizator.
c20rsa, czlowieku meeen!
Adam_x
Nowy
Kontakt:

ale jestem załamany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak bardzo chiałem poregulować na Ats w toruniu a tu taka perwa!!!
Mam bardzo dobrego mechanika- najlepszego w Olsztynie tylko że ten super mechanik może zając się moją furą dopiero po 1 lipca. Bye Bye Toronto! :placz:

Tak sie zastanawiam czy nie wybrać się na zlot z beczką oleju...( pali mi już 0,5l na 100km ) ale to mogłoby skończyć się tragicznie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Wydechowy”