Jakie alufelgi ?

ODPOWIEDZ
PABLO
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Jakie alufelgi ?

Post autor: PABLO »

Zajebiście by wyglądały 15" ale troche koszt felgi no i potem opony. Ale tylko takie moim zdaniem wchodzą w grę, no może jeszcze 14" z zajebistymi oponkami. Powiem wam że widziałem założone na samochodzie koła 14" i naprawde zajebiste oponki miał niż kijowate opony na alu felgach.
Obrazek
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

się wtrącę i postaram udzielić odpowiedzi.... jak chcesz zalożyć 15" to musisz zwrócić uwagę przede wszystkim na offset czyli krótko mówiąc na wysunięcie felgi. Przy szerokości felgi=6-7" offset nie powinien przekraczać 35mm (i niech mnie który poprawi jeżeli sie mylę). Przy 14" i szerokości felgi=5-6" dopuszczalny offset to 38mm (max 45mm przy 5")
Standardowe parametry felg do Opelków to:
- rozstaw śrub: 4 x 100mm (w nowszych 5 x 112mm)
- średnica otworu centralnego 56,5 (w nowszych inaczej).

Co zaś się tyczy opon to przy zalożeniu, że nie zamierzasz ponownie kalibrować licznika powinieneś założyć onony, które będą całkowitą średnicą odpowiadać tym, które masz założone aktualnie.
Tuningowy standard zajebiście wydlądający na felgach 15" to 195/45 R15 ale z drugiej strony nie ma co przesadzać z szerokością bo im szerzej tym większe opory toczenia a to z kolei odbija się przyśpieszeniach.

Pozdro
Beny
PABLO
Swój
Kontakt:

Post autor: PABLO »

PEPE a cenki za takie modele z zeszłego roku albo z przed 2 lat. Fele 14" do corsy A czyli 4na 100. Średnio za sztuke ??
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

Ja za moje felusie dałem 300zł. 13"/5,5" ET38 więc rozstaw większy na oś jakieś 3cm. Sam odnowiłem, a tak wyglądają
http://www.adamxxl.republika.pl/rys/5n.jpg
Speeddemon
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Speeddemon »

Troche sie beny mylisz.Offset jest rzeczywiscie bardzo wazny ale blednie rozumujesz myslac ze im wiekszy tym bardziej wystaje kolo.Jest dokladnie odwrotnie.Im mniejszy tym felga bardziej wyjezdza na zewnatrz autka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi i Opony”