Sieka , słuchajcie ostatnio słyszałem że ograniczenie predkosci obowiązuje ileś metrów od znaku ,
zawsze myślałem, ze od znaku ale ostatnio chyba na tvn turbo coś mówili że dopuszczalne jest jeszcze przekroczenie tej predkosci do iluś metrów od znaku.
Szukałem w necie ale nie moge znaleźć , może ktoś coś wie
po ilu metrach obowązuje ograniczenie predkości
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- bix
- Nowy
- Imię: Bartek
- Model auta: Grande Punto
- Silnik: 1.2
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: po ilu metrach obowązuje ograniczenie predkości
Mnie uczyli że od znaku, i z tego co pamiętam w kodeksie też tak jest.
Była: Corsa B x12sz + LPG
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
-
- Swój
- Imię: Mateusz
dokłądnie tak, jak mijasz znak musisz już mieć dostowaną prędkość...
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
interpretacja zależny w głównej mierze od policjanta który zatrzymuje Cię za przekroczenie prędkości
nie dajmy sie zwariować, że z chwilą pojawienia się znaku bo np. lecąc niejednokrotnie 90km/h widzimy i mijamy znak ograniczenia do 50-40km/h i co mamy robić pedał w podłogę i czekamy aż ktoś za nami wjeżdża Ci w tył auta
przepisy mówią jedno że wszelkie zmiany w prędkości należny wykonać tak żeby nie narażać zdrowia i życia innych użytkowników dróg ale też nie dziwmy się że szanowny policjant nas nie zrozumie jeśli do hamowanie do wyznaczonej prędkości zajmuje nam kilkaset metrów od momentu pojawienia się znaku

nie dajmy sie zwariować, że z chwilą pojawienia się znaku bo np. lecąc niejednokrotnie 90km/h widzimy i mijamy znak ograniczenia do 50-40km/h i co mamy robić pedał w podłogę i czekamy aż ktoś za nami wjeżdża Ci w tył auta
przepisy mówią jedno że wszelkie zmiany w prędkości należny wykonać tak żeby nie narażać zdrowia i życia innych użytkowników dróg ale też nie dziwmy się że szanowny policjant nas nie zrozumie jeśli do hamowanie do wyznaczonej prędkości zajmuje nam kilkaset metrów od momentu pojawienia się znaku
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ale bzdura.. no normalnie do kwadratuseboss pisze:nie dajmy sie zwariować, że z chwilą pojawienia się znaku bo np. lecąc niejednokrotnie 90km/h widzimy i mijamy znak ograniczenia do 50-40km/h i co mamy robić pedał w podłogę i czekamy aż ktoś za nami wjeżdża Ci w tył auta

- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
Markos tu trzeba Ci przyznac racje
ale..
moze byc taka sytacja ze jedzie przed nami kilka TIR-ow i one zaslaniaja znaki.
a) dohamowujac do nich lapie akurat nas suszara i mandacik
b) wyprzadzamy ciezarowy i znow suszara i lizak
jest kilka opcji zeby jednak nie zauwazyc danego znaku.. bo mamy ich za duzo i za duzo dzieje sie do okola nas.
ale tu raczej mowi sie o widocznym znaku i spoznionej reakcji

moze byc taka sytacja ze jedzie przed nami kilka TIR-ow i one zaslaniaja znaki.
a) dohamowujac do nich lapie akurat nas suszara i mandacik

b) wyprzadzamy ciezarowy i znow suszara i lizak

jest kilka opcji zeby jednak nie zauwazyc danego znaku.. bo mamy ich za duzo i za duzo dzieje sie do okola nas.

ale tu raczej mowi sie o widocznym znaku i spoznionej reakcji