stożek Simota, Jacky
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
stożek Simota, Jacky
może Ktoś miał doczynienia w praktyce z tymi stożkami, może jakieś opinie etc. Poniżej wklejam po jednym z tych filtrów:
http://www.allegro.pl/item611931862_fil ... ukcje.html
http://www.allegro.pl/item608811821_fil ... owany.html
http://www.allegro.pl/item611931862_fil ... ukcje.html
http://www.allegro.pl/item608811821_fil ... owany.html
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, o 21:28 przez Marko, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Świeżak
Re: stożek Simota, Jacky
ja obecnie mam. przejechałem narazie jakes 3tys. km i... stożek jak stożek,poprostu normalny.. lepszy dzwiek to napewno, u mnie jeszcze np. lepiej sie zbiera na wyzszych obrotach... to wszystko.
Corsa in progress
- yuri1986
- Świeżak
ogólnie mi się wydaje ze na stożku lepiej mi się też zbiera stożek mam na 77 mm wewnętrznej średnicy a seryjna rura dolotu jest ~66 mm i mam zrobione zwężenie do tej średnicy, przy dole znacznie lepiej się zbiera w środkowych troszkę wolniej i zauważyłem ze trochę mi się spalanie zmniejszyło no chyba ze lpg poprawili
Zafira B Z19DTL 2005 r. Dpf Free
-
- Nowy
ja miałem Chłopaki stożek Pipercrossa, wywaliłem go i w jego miejsce trafiła seryjna pucha z wkładem. Moja odczucia: autko sporo wolniej się zbiera, dlatego chyba powrócę do stożka ponownie mimo zwiększonego hałasu (dla niektórych to pewnie zaleta ) Yuri co ja widzę X14XE, wiesz co dobre p.s nie napisaliście jakie macie stożki, jaki producent?
-
- Świeżak
Dla mnie zaleta tez miałem puche i wszdziłem tam wkładke K&N bo myslałem że zdziała cuda ale nic komplenie sie nie zmieniło.150zł w plecy dlatego zamontowałem stożek i faktycznie ciut jest lepiej a ostatnio wydłuzyłem dolot cos w podobie jak ma cwirus88 i to tez da sie to odczuć mam stożek k&N
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, o 21:31 przez Piciu, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa in progress
-
- Nowy
Piciu włożyłeś wkładkę za 150zeta... nieźle a stożek teraz też masz H&R? czy może jakaś budżetówka
-
- Świeżak
no tyle kosztowała mnie wkładka mam ja na sprzedaz jak ktos chce mam K&N ale mysle ze nie duzo sie rózni od jacky czy innego simota czy aoma
Corsa in progress
-
- Nowy
i to bardzo ważne, szczególnie jak się ma X14XE...przy dole znacznie lepiej się zbiera
Piciu ile dałeś za stożek H&R jeśli można widzieć, i gdzie kupowałeś? Tak się zastanawiam czy ten Jacky (z linka) jest dużo gorszy od H&R?
-
- Świeżak
http://www.jtng.pl/pokaz_produkty.php?i ... azwa&str=1 to jest sklep w łodzi koło mnie ale zobacz sobie np. na allegro mysle ze zaoszczedzisz ajkies 20-40zł wydaje mi sie ze duzo sie nie róznia, płacisz za firme i za komfort psychiczny ze masz "firmówke "pod maska
Corsa in progress
-
- Nowy
no jedynym (mam nadzieję) minusikiem jest to że przed założeniem trzeba samemu zaimpregnować taki filtr Jakcy, K&N już jest gotowy do montażu. Tak pytam bo stożek oprócz poprawienia ciutkę momentu obrotowego i odrobiny "hałasu" nic w sumie nie daje tym bardziej jak się nie ma mocno modzonego motorka/kolektora ssącego. A z tego co widziałem to tak samo się brudzi stożek K&N jak i inne... pewnie jest troszkę solidniej wykonany, nie wiem jak jest potem z łatwością czyszczenia
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, o 21:56 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
Marko pisze: tym bardziej jak się nie ma mocno modzonego motorka/kolektora ssącego.
to prawda ale mówie, robisz to dla własnego lepszego samopoczucia jak chcesz miec lepszy dzwiek i moment obotowy to zakładaj jak nie chcesz sie bawic w przerabianie to załóż sportowa wkładke i juz, a i co najwazniejsze do stozka musisz doprowadzic dobry dolot zimnego powietrza i odgrodzic go jakas osłona, najlepiej termiczna zeby nie brał goracego powietrza od silnika
Corsa in progress
-
- Nowy
tak jak napisałeś zakup sportowej wkładki to strata kasy, będę się bawił ze stożkiem, tym bardziej że niedługo będzie przeróbka całego wydechu (haha, wyj... wkońcu tego kata który totalnie dławi mi silniczek )+ kolektorek 4-2-1, więc może ten stożek coś da więcej
- yuri1986
- Świeżak
ja mam ten stożek http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=103 .
x14xe sprawdza się
niedługo będę robił izolacje termiczną do niego, i zbieram się za a'la mantzel.
i żeby dolot był kompletny jeszcze pomyśle nad strumienicą
x14xe sprawdza się
niedługo będę robił izolacje termiczną do niego, i zbieram się za a'la mantzel.
i żeby dolot był kompletny jeszcze pomyśle nad strumienicą
-
- Świeżak
osłona term. to wazna sprawa, jest różnica jak silnik łyka zimne powietrze a nie taki skwar z pod maski
Corsa in progress
- yuri1986
- Świeżak
no i jeszcze można temp obniżyć w komorze silnika poprzez bandaże na kolektory wydechowy też dobra sprawa. a osłonę będę robił z blachy alu 2.5 mm i z foli termicznej
-
- Nowy
z tego co się orientuję to jest to pic na wodę.żeby dolot był kompletny jeszcze pomyśle nad strumienicą
dobrze prawisz Piciuosłona term. to wazna sprawa, jest różnica jak silnik łyka zimne powietrze a nie taki skwar z pod maski
- yuri1986
- Świeżak
ja rożnie słyszałem na temat strumienic dolotu, jedni że działa inni ze nie. jak się nie sprawdzi na własnej skórze to się nie przekona zawsze takie coś można samemu zrobić
-
- Świeżak
no fakt ,jakies wyjscie to jest a co do srtumienicy to tez słyszłem ze zadna rewelacja ale jak kto chce, najważniejsze zeby kazdy robił po swojemu bo jakby kazdy projekt byłby taki sam to było by nudno
Corsa in progress
-
- Nowy
coż pewnie tak, czym byłoby życie bez modzenia Corsy jak to mówią...człowiek uczy się na własnych błędach p.s kiedy zobaczymy Wasze autka w dziale projektyjak się nie sprawdzi na własnej skórze to się nie przekona
-
- Świeżak
moja Coze pokaże jak tylko odbiore ja od mechanika i poskładam zawias..
Corsa in progress
-
- Nowy
nic dodać nic ująćCorsa in progress
moja Coze pokaże jak tylko odbiore ja od mechanika i poskładam zawias
- yuri1986
- Świeżak
narazie $$ zbieram i powolutku się przygotowuje do grzebania w silniku jak mi się uda dorwać projekt a'la mantzel z wszystkimi wymiarami to zacznę powoli rozwijać projekt
-
- Nowy
i ja może przy Tobie, ....co do tego ala' Mantzlajak mi się uda dorwać projekt a'la mantzel z wszystkimi wymiarami to zacznę powoli rozwijać projekt
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
masz racje - wydaje ci sie. placisz za dobra filtracje i za trwalosc, a tylko posrednio za naklejke.Piciu pisze:wydaje mi sie ze duzo sie nie róznia, płacisz za firme i za komfort psychiczny ze masz "firmówke "pod maska
zebys nie mial watpliwosci, ze tak jest, to kliknij tutaj: http://www.mkiv.com/techarticles/filters_test/2/
widzisz juz na czym polega roznica miedzy dobrym i slabym filtrem? nawet nie chce wiedziec jak filtruja te najtansze gowniane chinczyki z allegro
-
- Świeżak
Masz racje Markos i ja tym po czesci wiem, dlatego tez miałem wcześniej wkładke a teraz stozek K&N a nie inny shit, bardziej mi chodziło o to ze nie różnią sie chyba jesli chodzi o jakies tam "osiągi" od innych stożków ale tego do końca nie jestem pewien..
Corsa in progress
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
sam filtr niczego nie zmienia. jesli ktos mowi, ze mu fura lepiej jedzie po montazu stozka, niech wybierze sie na hamownie i dokona conajmniej 2 pomiarow - ze stozkiem i z seryjnym papierowym wkladem w airbox. jest glosniej, to psychologiczna zmiana, samochod nie jest szybszy.
u siebie w civicu tez mialem stozek, na vtecu darlo morde niemilosiernie i to bylo fajne, ale daje glowe, ze jechalo tak samo, albo gorzej jak na fabrycznym airboxie i papierowym filtrze.
u siebie w civicu tez mialem stozek, na vtecu darlo morde niemilosiernie i to bylo fajne, ale daje glowe, ze jechalo tak samo, albo gorzej jak na fabrycznym airboxie i papierowym filtrze.
-
- Świeżak
no o tym mowie...nie którzy lubia jak im ryczy i wlasnie po to to zakładaja, minimalne zmiany w obrotach sa i tyle ale KM to nie dodaje napewno,lepiej np. założyc K&N niz jacky to dłużej silnik pojezdzi .mysle ze to koniec w temacie
Corsa in progress