a co ma utwardzony i skrocony b4 do zwyklego b4 prosto z pudelka? chyba tylko ta sama naklejke..
kerni wybacz, ale nie widze zadnego zwiazku miedzy polowa z tego co napisales, a trescia tej rozkminki. co ma do tego jakistam warsztat, czy wlasnoreczne robotki? w 99% przypadkow tanio = slabo i chocbys stanal na glowie, objechal jakiestam crxy, czy co tam wolisz, to nijak tego nie zmienisz. za dobre czesci trzeba zaplacic. aha - zapomniales takze, ze czynnikiem decydujacym jest wkladka miesna miedzy kierownice, pedaly i fotel. to nie tylko czesci. nigdzie tez nie napisalem, ze taka corsa nie da sie skrecac.
jeszcze cos - napisales kerni, ze masz seryjna sprezyne i mocniejszy amortyzator. jak sam zapewne doskonale wiesz taki zestaw bedzie dzialal duzo lepiej niz obnizajaca sprezyna i seryjny amortyzator, lub jego zamiennik nieprzystosowany do pracy z takimi sprezynami. prawda, ze o tym wiesz? prawda, ze pisalem o takim wlasnie zestawieniu, a ty piszesz o zupelnie innym? czy zdaje mi sie tylko i mam cos z oczami
zaznaczam, ze nigdzie nie uzylem slowa "gowno", prosze wiec o stosowne komentowanie mojej wesolej tworczosci
swoja droga kerni bardzo ciesze sie, ze nie wiesz dokladnie czym jezdze, bo zapewne - sadzac po tresci twojej wypowiedzi - pojechalbys mi od nieznajacych sie na niczym frajerow placacych za grzebanie przy samochodzie jakies kosmiczne pieniadze, co byloby pewnie rozwinieciem fragmentu o kompleksach - to tez jakby dosc standardowy fragment

troche to nudne...
serio.. troche wiecej luzu chlopaki i mniej glupot w stylu "ale musisz miec kompleksy".. swoje w corsie przejezdzilem, uczylem sie tez na bledach innych i costam z tego wynioslem. teraz "bawie sie" na troche innym poziomie, ale to nie ma nic do rzeczy.