wydzielone z [Corsa B GSi by OLi]

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kerni
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

wydzielone z [Corsa B GSi by OLi]

Post autor: kerni »

!markos pisze:...

o matko :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Corsa B GSi by OLi

Post autor: STELMI »

oli pisze:w pełni ciebie rozumiem - w takim bądź razie polecasz coś ? - w rozsądnej cenie oczywiście - poza gwintem ...
!markos nie zainstalował sobie w głowie opcji "Pomoc", tylko "Krytykuj"
Awatar użytkownika
oli
Świeżak
Kontakt:

Post autor: oli »

spoko ja wiem :P - :)
Awatar użytkownika
cwirus88
Nowy
Imię: Michał

Post autor: cwirus88 »

STELMI pisze:!markos nie zainstalował sobie w głowie opcji "Pomoc", tylko "Krytykuj"
Myślałem że Hondata ma tą opcję :lol:
Wylyź.
Awatar użytkownika
Mat
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mat »

fotograf znowu spi :P:P jestem Twoim utrapieniem hyhy :) ale dodam ze pewnemu koledze się chyba coś zapętliło w tej Hondacie :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

STELMI pisze:!markos nie zainstalował sobie w głowie opcji "Pomoc", tylko "Krytykuj"
ile razy mozna pisac to samo o zawiasach do corsy? 10? 45? 157? 679369836532? :)2

kerni, miales cos ciekawego do dodania, ale.. zapomniales? :lol:

to co.. po raz setny powiemy sobie, ze do twardej/krotkiej sprezyny amorki takie jak b4 niekoniecznie sie nadaja i trzeba szukac czegos, co sobie z nia poradzi? czyli np b6 (a z tego co pamietam niektorzy je tez utwardzaja, zeby lepiej dzialalo), czy cokolwiek innego co jest przeznaczone pod prace z taka sprezyna? :pig:
Obrazek
Awatar użytkownika
oli
Świeżak
Kontakt:

Jeszcze zobaczymy - zapewne kiedyś się trafi jeszcze taki zderzak. Co do amorów wiem że b6 były by lepsze
ale kto mi je zafunduje ? 400 zł za 1 szt ? - spoko spoko na biedę b4 dają rade...

cena : http://www.autoracing.pl/p/67/327/zawie ... rsa_b.html
ale to raczej za 2 szt :0

lub jeśli ktoś chce moim sponsorem - to proszę o takie coś http://www.autoracing.pl/p/122/848/zawi ... 35_mm.html
taki zawias będzie odpowiedni - czy też krytyka ? :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

cy ktos mowil ci juz, ze tuning nie jest tani? bo jesli nie, to wlasnie sam sie o tym przekonujesz.. nie ma tanio i dobrze.
Obrazek
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

wszystko zależy od kursu euro ;)
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

zartowales prawda..? albo sie pocieszasz :lol:
Obrazek
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

nie wiem gdzie tu widzisz żart, ja zawias koni str/t jak wchodził na rynek kupiłem za 1200 z groszami, teraz kosztuje ok 1500...
ot tak sobie podnieśli?
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
kerni
Nowy
Kontakt:

Post autor: kerni »

!markos, dla jednych tuning to kupno gotowych drogich czesci i zamontowanie je w drogim renomowanym warsztacie tuningowym, dla drogich zrobienie cos samemu, wydajac polowe pieniedzy mniej co daje nieporownywalnie wiele satysfakcji (nie postrzegaj tego jako probe wjazdu na siebie, bo po za dedukcja ze masz honde [z innych temtow] nie mam pojecia zupelnie czym jezdzisz i co to jest)
...ja u siebie mam zawias kombinowany na premium tech'ach, cup linach i seryjnych springach ...moze nie jest pieknie, ale "nie skrecajaca corsa 2.0" na koreanskich tanich oponach potrafie scigac crx i civi roznej masci z drogimi regulowanymi zawiasami i r888
...z tegi co wiem, jedna z lepiej ogarnianych cors b GSi na tym forum bodajze chuck'iego(jesli sie nie myle, jak tak to przepraszam) tez smiga na cup linach i wyniki robi znakomite
...dla mnie nie ma nic przyjemniszego jak ludzie wybebeszaja galy drapiac sie po glowach zastanawiajac jak to mozliwe, to dal mnie jest tuning, umazac sie i cos zrobic, a nie tylko wylozyc kase

pytanie, jezdziles corsa GSi na bilu z takim springiem? jak nie, to z kad wiesz, z doswiadczenia, jesli tak to jak wielkie ono jest, testujesz zawieszenia zawodowo, hobbystycznie? jesli tak to ok, jesli nie to...

...to jesli nie chcesz powtarzac 1808403834razy tego samego to poprostu zamilcz,
nie znam cie osobiscie, ale co trafiam na twoja wypowiedz jest tak blyskotliwa ze ...hym, chyba masz niepochamowane ego, albo wielkie kompleksy ...nie wiem, dlatego tylko "o matko"
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, o 13:51 przez kerni, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
oli
Świeżak
Kontakt:

:lol: cóż mogę powiedzieć ? OFF TOP ? :P

ale dzięki :)

nie stać mnie na aż tak drogie wydatki - ale to że robię sam i coś tam-coś tam wkładam dale mi satysfakcje :D
Awatar użytkownika
seboss
Nowy
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: seboss »

może i kolejny off top ale co tam
ja tez mam bila b4 tyle że utwardzonego i ze skróconym skokiem tutaj robiłem http://www.bilstein.pl/strona/oferta.html i póki co spisuje się baardzo dobrze i jestem zadowolony a wydatek w porównaniu do nowego koniego to 1/3 ceny

Różnice z konim którego miałem w poprzedniej CB to jest tylko taka że koni było jeszcze twardsze i była regulacja której użyłem ze 2-3 razy na torze

każdy robi tuning na jaki go stać w danej chwili i szkoda komentarzy że ktoś kupił "gów...o" a ktoś inny coś zajebistego
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Re: wydzielone z [Corsa B GSi by OLi]

a co ma utwardzony i skrocony b4 do zwyklego b4 prosto z pudelka? chyba tylko ta sama naklejke..

kerni wybacz, ale nie widze zadnego zwiazku miedzy polowa z tego co napisales, a trescia tej rozkminki. co ma do tego jakistam warsztat, czy wlasnoreczne robotki? w 99% przypadkow tanio = slabo i chocbys stanal na glowie, objechal jakiestam crxy, czy co tam wolisz, to nijak tego nie zmienisz. za dobre czesci trzeba zaplacic. aha - zapomniales takze, ze czynnikiem decydujacym jest wkladka miesna miedzy kierownice, pedaly i fotel. to nie tylko czesci. nigdzie tez nie napisalem, ze taka corsa nie da sie skrecac.

jeszcze cos - napisales kerni, ze masz seryjna sprezyne i mocniejszy amortyzator. jak sam zapewne doskonale wiesz taki zestaw bedzie dzialal duzo lepiej niz obnizajaca sprezyna i seryjny amortyzator, lub jego zamiennik nieprzystosowany do pracy z takimi sprezynami. prawda, ze o tym wiesz? prawda, ze pisalem o takim wlasnie zestawieniu, a ty piszesz o zupelnie innym? czy zdaje mi sie tylko i mam cos z oczami :pig:

zaznaczam, ze nigdzie nie uzylem slowa "gowno", prosze wiec o stosowne komentowanie mojej wesolej tworczosci :zakrecony:

swoja droga kerni bardzo ciesze sie, ze nie wiesz dokladnie czym jezdze, bo zapewne - sadzac po tresci twojej wypowiedzi - pojechalbys mi od nieznajacych sie na niczym frajerow placacych za grzebanie przy samochodzie jakies kosmiczne pieniadze, co byloby pewnie rozwinieciem fragmentu o kompleksach - to tez jakby dosc standardowy fragment :lol: troche to nudne...

serio.. troche wiecej luzu chlopaki i mniej glupot w stylu "ale musisz miec kompleksy".. swoje w corsie przejezdzilem, uczylem sie tez na bledach innych i costam z tego wynioslem. teraz "bawie sie" na troche innym poziomie, ale to nie ma nic do rzeczy.
Obrazek
Awatar użytkownika
cwirus88
Nowy
Imię: Michał

Post autor: cwirus88 »

jaa Cie :-P to chyba nty temat gdzie znowu sedno sprawy schodzi na rozkmine o markosie który nic nie robi a tylko płaci :zakrecony: nudne to już :lol:
Wylyź.
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

dajcie spokój !markosowi. Moja docinka w jego kierunku nie miała na celu wejścia w powyższe tematy, tylko zwrócenie mu uwagi, że czasem można coś podpowiedzieć a nie tylko krytykować i jak widać powyżej !markos świetnie to zrozumiał i podpowiedział. Te teksty odnośnie kasy itp są bez sensu, ma pieniądze to robi jak chce i jego sprawa, nie możecie mieć żalu do kogoś, że zarabia/kombinuje/ma więcej pieniędzy na auto
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”