Mam problem z moją Gsi, po odpaleniu auta wszystko ładnie pięknie dopóki nie dostanie full obciążenia. Przy łągodnej jeździe wszystko jest ok ale na pełnym bucie wyskakuje check engine, pewnie ma to związek z tym że musiałem ostatnio jechać w taką ulewe że fale mi maske przykrywały i w końcu zgasł silnik, odpaliłem i wszystko było ok. Następnego dnia po rozgrzaniu silnika wyskoczyłem na trasę dostała gaz w podłoge i wyskoczyło check engine
Check Engine CB GSi
Check Engine CB GSi
Witam
Mam problem z moją Gsi, po odpaleniu auta wszystko ładnie pięknie dopóki nie dostanie full obciążenia. Przy łągodnej jeździe wszystko jest ok ale na pełnym bucie wyskakuje check engine, pewnie ma to związek z tym że musiałem ostatnio jechać w taką ulewe że fale mi maske przykrywały i w końcu zgasł silnik, odpaliłem i wszystko było ok. Następnego dnia po rozgrzaniu silnika wyskoczyłem na trasę dostała gaz w podłoge i wyskoczyło check engine
Co mogło paść ? A przy okazji teraz ślicznie dymi na biało 
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Check Engine CB GSi
sprawdż błędy viewtopic.php?f=63&t=66122
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- amjck
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Mam identyczny problem. Pojawił się on gdy dałem koledze do wyregulowania przepustnicę (nie była dostępna nowa i trzeba było rekultywować
). Przy płynnej jeździe OK, przy nagłym naciśnięciu gazu lekko dławi i pojawia się check engine. Czy ktoś zna przyczynę lub rozwiązanie problemu?
Opel Corsa B 1.6 GSI 1997r.
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
jesli check zapala sie tylko przy w pelni otwartej przepustnicy to ze byc zle ustawiony tps, ale to w Twoim przypadku nie powinno miec miejsca. sprawdz bledy i sie byc moz eokaze co jest przyczyna.
- amjck
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
W ostatniej wizycie w serwisie wymieniałem sobie wszystkie lampy i przy okazji poprosiłem o sprawdzenie Corsy na komputerze - mechanik stwierdził, że komputer nie pokazał żadnego błędu. Po wyruszeniu w drogę do domu po 50metrach (a po rozłące z corsiną lubię pocisnąć) pokazał się na chwile check engine. MA SA KRA!
Wyczytałem ostatnio, że jest opcja, że pompa paliwa nie daje odpowiedniego ciśnienia i w momencie gdy chcemy pocisnąć (np. szybko zbierając się z krzyżowania) zaświeca się ów check engine.
Co Wy na to. Zapytałem ile wzięliby za wymianę przepustnicy - odpowiedź, 150 - 200zł - nieco sporo w momencie gdy mam mieć ten sam problem po założeniu drugiej przepustnicy którą kupiłem na allegro.
Wyczytałem ostatnio, że jest opcja, że pompa paliwa nie daje odpowiedniego ciśnienia i w momencie gdy chcemy pocisnąć (np. szybko zbierając się z krzyżowania) zaświeca się ów check engine.
Co Wy na to. Zapytałem ile wzięliby za wymianę przepustnicy - odpowiedź, 150 - 200zł - nieco sporo w momencie gdy mam mieć ten sam problem po założeniu drugiej przepustnicy którą kupiłem na allegro.
Opel Corsa B 1.6 GSI 1997r.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Takie objawy dawał u mnie brudny nie domykający się egr. Ale najlepiej byłoby błedy odczytać.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie